От х:

Днес в x:

Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор

Банев назначил за управител на свои фирми личния си шофьор. Това стана ясно от свидетелските показания на Венцислав Генов по делото в Специализирания наказателен съд срещу бизнесмена Николай Банев.

"Бях доволен от Николай Банев. След като познавам семейство Баневи от 25 години, никога не съм имал проблеми и всичко беше много добре", заяви той.

По време на днешното съдебно заседание защитата поиска да получи документи от НАП-Варна, а съдът уважи тяхното искане.

Магистратите разрешиха да се проведе среща между подсъдимия и защитата в съдебната зала преди разпита на свидетелите. За тази цел съдът даде 20 минути почивка.

След почивката Генов припомни, че първоначално започнал работа в охранителната фирма на Баневи - АКБ ООД през 1994 година и е охранявал чейнджбюро. След това Банев харесал Генов и го взел за личен шофьор до към 2005-2006 г.

Неразбирателство между двамата прекратило работата помежду им, но въпреки това останали в добри взаимоотношения. През 2014 г. Генов отново се върнал при Баневи като личен шофьор. Тогава свидетелят помолил Банев да го върне на работа, защото бил безработен. След като се върнал на работа при Баневи, видял, че от "Полимери" не останало почти нищо.

Генов получавал и служебни пари, които разходвал за автомивка, баланс на гуми. Случвало се е да купува хранителни стоки за семейство Баневи. Фактурите били най-вече за "Русалка" ЕООД, защото оттам получавал средствата.

Призованият свидетел впоследствие бил повишен за член на Съвета на директорите в една от фирмите на Баневи за производство на хартия. Въпреки повишението, което получил, Генов не разбирал нищо от производството в нея. Той няма спомен дали е бил на трудов договор във фирмата или не.

Той бил поставен за управител и на друга от фирмите - "Партнърс Комерс", в периода 2013 -2014 г. Впоследствие разбрал, че фирмата е на Банев и че била чиста и нямала задължения. Генов не знаел какъв е бил капиталът и предметът на дейност на фирмата.

Той нямал право да откаже и повечето пъти, ако някой откажел, си тръгвал от фирмата. Генов обаче не е виждал документ, че е управител на "Партнърс Комерс".

Той твърди, че не е получавал заплати като управител на "Партнърс Комерс" и няма спомен дали е чувал на кого от Евгения и Николай Баневи е била по-доверен човек Зорница Илиева.

Като управител на фирмата Генов не помни какви документи е подписвал освен тези, които спомена в свидетелските си показания. Нито Николай Банев, нито Евгения Банева му разпореждали нещо лично и конкретно, а повечето пъти било през адвокати и Зорница Илиева. Въпросната жена - Зорница Илиева, била най-близка до семейство Баневи, научил Генов от колегите си. Той нямал впечатление дали Баневи и Илиева са извършвали заедно търговска дейност.

"Няма искаш, няма не искаш - слагат те за управител", повтори още веднъж Генов, според когото, Зорница Илиева имала страшно много власт. Той не знае от кого е получавала толкова много правомощия.

По думите му в 90% от случаите Зорница Илиева казвала - "шефовете казват". Преди да направят Генов управител на "Партнърс Комерс" направо дошли с документите, но кои са дошли - той нямал спомен.

Въпреки че не знаел нищо за фирмата, той прехвърлил някакви ниви от "Парнърс Комерс" в Каварна. При процедурата отново не видял никакви документи, а те били подготвяни от Зорница Илиева. Генов няма спомен дали нотариусът е прочел нотариалния акт и дали е имало други хора с тях.

Като видял как прехвърлил имота, без да знае за какво става въпрос, се притеснил. Първоначално мислил, че всичко било наред във фирмата, но се оказало, че не е така. Колкото и да било фрапиращо, Генов трябвало да прехвърли къщата на Николай Банев в "Бояна" на някаква офшорка. За коя офшорка не станало ясно.

Той не е виждал нотариалният акт на къщата, а се уплашил от голямата сума на имота. За къщата в "Бояна" Генов не можел да посочи стойността на сумата, но тя била доста голяма.

След като разбрал за какво става въпрос, Генов не искал да подписва документите. Той поискал да вземе трудовото си възнаграждение, но то му било отказано, ако не подпише документите. Затова в крайна сметка той напуснал работа, без да получи заплатата си.

Никой не го бил търсил, за да остане на работа. В свидетелските си показания Генов разкри, че можело да го поставят като управител и на друго дружество, но отказал. След 2014 г., след като напуснал работата при Баневи, не е имал повече връзка с тях.

Генов е имал приятелски отношение с Мария Банева - майка на Николай Банев.

През 2013-2014 г. още като шофьор на Баневи се е случвало да вози и други хора, но много рядко. Като личен шофьор на семейството не е напускал страната. Когато Зорница Илиева го молела да прави нещо, Генов не питал дали това е волята на семейство Баневи.

Трудовото му възнаграждение му било изплащано от Пламен Едрев от "Русалка" ЕООД като шофьор на Баневи.

Припомняме, семейство Николай и Евгения Баневи попаднаха в ареста от 6 декември 2018 г., след като бяха екстрадирани от Франция.
На 26 юни съдът отказа да промени мярката за неотклонение на Николай Банев - съпругът на Евгения.

На 12 юли 2019 г. Евгения Банева бе пусната от ареста по здравословни причини. Майката на Николай Банев - Мария е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лв.

На последното съдебно заседание на 17 декември миналата година магистратите отхвърлиха искането на защитата Николай Банев да се оперира в болницата на МВР.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    Порчо
    6 -1
    17:32, 8 яну 2020
    Хе-хе! Какво престъпление е това? Че охранителят на бай Тошо стана шеф на фирма България. С пожарникарско образование, каруцарски речник, първобитен интелект и мутрафонски манталитет!

Случаен виц

Последни новини