От х:

Днес в x:

Съдът не разреши Николай Банев да се оперира в болницата на МВР

Адвокатите на бизнесмена Николай Банев поискаха разрешение от специализирания наказателен съд подсъдимият да се оперира в болницата на МВР.

Като писмени доказателства по делото защитниците приложиха разпечатки от сайта на медицинския институт към МВР, касаещи здравословното състояние на Банев. Операцията трябва да се извърши в Клиниката по обща и коремна хирургия.

В искането си защитата се позова на Закона за здравето, според който всеки пациент има право на достъпна и качествена здравна помощ. Освен това самият обвиняем не можел да лежи по гръб.

Съдът отхвърли искането им. 

На днешното съдебно заседание бяха разпитани свидетели, като в залата се явиха и децата на Баневи. Те обаче бяха изведени, тъй като са под 18 години и не са призовани като свидетели.

Съдебното следствие срещу Николай, Евгения и Мария Баневи тръгна през октомври. Баневи са обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Те бяха обвинени, докато се намираха в Ница в края на 2018 година. Двамата бяха екстрадирани в София на 6 декември. През юли 2019 г. Евгения Банева беше освободена от ареста по здравословни причини след многократните ѝ оплаквания от условията в килията. 

Николай и Евгения Баневи попаднаха в ареста от 6 декември 2018 г., след като бяха екстрадирани от Франция.

На 26 юни съдът отказа да промени мярката за неотклонение на Николай Банев.

На 12 юли 2019 г. Евгения Банева бе пусната от ареста по здравословни причини.

Майката на Николай Банев - Мария е с мярка за неотклонение "парична гаранция" от 10 000 лв.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини