От х:

Днес в x:

14 °C

Кметът със заповед общинският парцел в Куба да стане детска площадка

Кметът на Хасково Добри Беливанов издаде заповед днес с предложение за изменение на предназначението на спорния терен в хасковския квартал Куба. Градоначалникът предлага статутът на имота да се промени от „за жилищни нужди“ в „за озеленяване и детска площадка“, съобщиха от администрацията.

Става въпрос за общинската част край улица "Св. св. Кирил и Методий", където до миналата седмица беше обособен като парк. Оказа се, обаче че част от парцела с обща площ е частна собственост и собственикът й Иван Стаматов възнамерява да строи 3-етажна жилищна сграда, за което има разрешително от 27 септември 2018 година. Това провокира недоволството на живеещите в района, които стартираха и подписка против строителството.

По-малката част обаче остава частна общинска собственост и от страна на кметството е възникнала инициатива за изграждане на парк с детска площадка в имота. Съгласно действащия план за регулация и застрояване, одобрен със заповед през 2001г. предназначението на терена е за жилищно строителство и заедно със съседния е било предвидено свързано застрояване. Заради това кметът Беливанов предлага да се измени предназначението на общинския терен, в който е да се предвиди алея в зелената площ по границата с частния имот.

Главният архитект на общината е изразил становище, че изработването на проект за изменение на плана за регулация е допустимо и законосъобразно.

Срокът за изработване на проекта е 90 дни. След изготвянето на проекта за изменение на плана за регулация и застрояване, той ще бъде разгледан на Експертен съвет по устройство на територията, следва обявление към всички заинтересовани лица, които в случая са преки съседи на имота, те могат да възразят в 14-дневен срок, и кмета на общината издава заповед, в която се одобрява изменение на Плана за регулация и застрояване на този имот. След изтичане на 14-дневния срок за обжалване заповедта влиза в сила. Тогава кмета ще внесе в Общинския съвет предложение за промяната на собствеността на терена от „частна общинска“ в „ публична общинска“.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ra
  Rafa
  74 -16
  17:27, 11 фев 2019
  Смешка. Стаматов ще си построи блок, а кмета с нашите пари ще облагороди около него. Също както с нашите пари му асфалтира паркингите. И всичко уж било в интерес на хората. Дрън-дрън.....
  • Ке
   Кенанския Маймун
   11 -2
   23:18, 11 фев 2019
   Много точен коментар - взе ми го от устата
 • 2
  Ку
  кубинец
  42 -9
  17:48, 11 фев 2019
  И един апартамент за Беливанов в новата кооперация.
 • 3
  Ха
  хахах
  34 -8
  17:48, 11 фев 2019
  Ах,че много бързо работи тази община!То не остана и октомври идва,най-накрая,един мандат ми се стори за четири!
 • 4
  Съ
  съграждани
  41 -9
  18:00, 11 фев 2019
  Скъпи съграждани ,проверихте ли си данъците?От Хасково по високи в БЪЛГАРИЯ НЯМА.ПО СКЪПА ВОДА НЯМА.Кажете така ли е,може би грешим.Кажете.
  • От
   От Тишината
   16 -2
   20:30, 11 фев 2019
   Това не се учудвам. Заплатите растат, но всичко друго се вдига двойно и отново си оставяме на същото ниво. и по мизерно. С тия смешни заплати където получаваме.
   2- смени 550 лева а в друга държава две смени 800 евро
   Според мен искат да изравнят с еврото цените ни и след това да стани същата история с Гърция когато въведем еврото. Това е целта на наще Депутати . в България
 • 5
  Пи
  Питаме
  23 -6
  19:41, 11 фев 2019
  Затова е виновен Кмета,но къде са и съветниците,нали защитават нашите интереси,нали получават по 1500 на месец от нашите пари,нямаме нищо против,но за4 години за какво ни защитиха.
  • Къ
   Къп Питане от Тишината
   24 -7
   20:24, 11 фев 2019
   По точно са виновни съветниците. Защото Беливанов няма думата изобщо. Мнозинството от съветници определя какво се случва в Хасково и така е навсякъде в България.
 • 6
  Бо
  борката кереза -енженер
  19 -4
  19:56, 11 фев 2019
  За съветниците ние сме ратаи да им работим и да им искарваме пари Те това е истината
 • 7
  Пр
  принцесата от Монако
  21 -2
  20:07, 11 фев 2019
  Днес към края на работното време кмета издал заповед малкото местенце ,което остава спед построяването на 5 - етажната сграда на неговия благодетел да стане паркче ли,алейка ли - много, много не се разбира!Но в петък може да промени решението си!Или тази заповед да не е от него,а от кмета на Каспичан?Ще чакаме.........
 • 8
  Хи
  Хиената
  22 -6
  21:27, 11 фев 2019
  Давай Бойка ! Мачкай тоз прост народ , вече са на колене ! Давай Бойка , скоро ще паднат ! Ти и твоите лакеи сте велики държавници ! Иван Петров , Полихронов , Добрев , Все изстъкнати робовладелци и мръсни ченгета , подкупни ехидни перверзни мазни чички . Давай Бойка , скоро ще си покажеш истинския облик - Пингвина от " Батман ".
  • Хи
   Хиената
   15 -5
   21:30, 11 фев 2019
   Забравих да добавя, разгонени чички , лижещи вратовете на млади любовници на Приказките. Незнам какво правите с тях след това в стаята обаче ? Жените ви отдавна си посрещат нуждите с някои ваши приятели.
 • 9
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -4
  22:05, 11 фев 2019
  Първо издаваш разрешително за строеж, после решаваш в съседство на имота да застрояваш нещо си там,което обаче може да се обжалва от съседите.... Какъв Градоначалник сте Вие БЕЛЯванов? Парцалена кукла на конци!!! Как може Общината да се съобразява какви претенции имал П...тьо Марийкин с терен Държавна собственост?
 • 10
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -2
  22:12, 11 фев 2019
  Че и алея ще им прави на живущите в съседство,нали трябва да им е удобно или току виж един ден парка по Нотариален акт се окаже частен т.е. към кооперацията!!
 • 11
  Ке
  Кенанския Маймун
  18 -3
  23:17, 11 фев 2019
  Къде са Суджуците Делян Добрев и Дидко Форукома да вземат отношение по въпроса ?
  ...
  Иначе са много активни ? :))
 • 12
  Ан
  Анора
  0 0
  12:56, 12 фев 2019
  Божиловица,негативно мнение?
 • 13
  Ем
  Емето
  0 0
  15:10, 12 фев 2019
  Коя е тази Божиловиц навсякъде се споменава

Хороскоп за 08.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете открити в общуването си и ще постигнете договореностите, които желаете. Домашните занимания ще ви натоварят повече физически, но ще се справите. Не се отказвайте да посетите място, което ви зарежда с добра енергия, ще останете доволни и с обновени сили ще продължите напред.
08 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще отделите повече внимание на семейните и лични проблеми. Може да ви натоварят повече и да се почувствате уморени, но по-важно е, че ще решите голяма част от тях. Отговорността ви е факт, с който всички се съобразяват и не ви провокират с изкушения. В служебен план ще предприемете стъпки към реорганизация на работното място.
08 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Прагматично ще потърсите мнението на хора, от които бихте научили нови и полезни за вас неща и няма да съжалявате. То ще ви мотивира за реализацията на идея, а също и да разкриете творческите си способности и организаторски умения. Освободени в мислите, ще дадете простор на действията си.
08 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Създайте си занимания, които ви носят настроение. Само от вас самите ще зависи добрия изход на делата ви. За това бъдете смирени, но и практични. Избягвайте рисковани начинания. Моментът не е добър за подобен род дела. Дарованията ви ще напомнят силно за себе си и ще имате интересни изяви.
08 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Подхождате великодушно към грешките на другите. Въпреки, че и вие сте засегнати, запазвате доброто си отношение. Печелите симпатиите и доверието на околните. Помагате на някой да излезе от трудното положение, в което се намира в момента. Съвсем скоро той ще ви се реваншира по впечатляващ начин. Добротворчеството днес особено ви се отдава.
08 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
За разлика от други вие ще сте във форма за работа, срещи и пътувания. Знаете как да организирате работата и екипа си, за да постигнете повече. Уреждане на битов въпрос също влиза в програмата ви, но все пак щадете здравето и нервите си. Любовта ще ви донесе много и хубави изживявания днес, като подготовка за утрешния ден.
08 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Вълнувате се прекалено много от нещата, които се случват около вас. Това може бързо да ви изтощи както емоционално, така и физически, затова намерете време за почивка от всякакви емоции. Ще попаднете на интересна информация, която за дълго ще ангажира вниманието ви. Потърсете подходящи контакти за осъществяването на идеите, които имате.
08 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не позволявайте притесняващите ви мисли да унищожат деня ви. За всичко се намира изход, стига да сме балансирани и в мир със себе си. Починете си и споделете желанието си за развлечения с любимите ви хора. Занимания с приятни неща и любовта на близките ви ще ви дадат енергия и желание да се справите с всичко.
08 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Рискът, който предприемат мнозина от вас е съвсем оправдан. Оставете времето да докаже правотата ви и бъдете уверени в успеха си. Доверието, което оказвате на познат човек е точно на място и няма основания за притеснение.
08 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предпочитате да си останете у дома днес и да прекарате повече време сред семейството си. Работата по дома ще ви се стори приятна и разтоварваща. Заемате се с нещо, което не сте правили досега, но сте особено въодушевени да се научите. Поощренията на околните съдействат за успеха ви. Приятел иска услуга от вас, не му отказвайте.
08 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете резервирани към хора, които ви предлагат много срещу нищо. Не влагайте пари и време в съмнителни начинания. Ако пък ще купувате три пъти помислете преди да решите. Пазете се от документна измама. Очертава се пътуване за някои. Но най-много ще ви се иска да потънете в спокойствието на своя интимен свят. Съумейте да съхраните енергията си и да не я разпилявате без нужда.
08 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ви предлага разнообразни възможности за прекарване на свободното време. Някои от вас вероятно ще предпочетат да оползотворят времето си с работа и естествено няма да сбъркат. Други имат намерение да се отдадат на заслужена почивка в приятна компания. Помислете как да подобрите физическата си форма, за да се почувствате по-освежени можете да поспортувате.
08 дек 2019
Последни новини