От х:

Днес в x:

20 °C

Кметът със заповед общинският парцел в Куба да стане детска площадка

Кметът на Хасково Добри Беливанов издаде заповед днес с предложение за изменение на предназначението на спорния терен в хасковския квартал Куба. Градоначалникът предлага статутът на имота да се промени от „за жилищни нужди“ в „за озеленяване и детска площадка“, съобщиха от администрацията.

Става въпрос за общинската част край улица "Св. св. Кирил и Методий", където до миналата седмица беше обособен като парк. Оказа се, обаче че част от парцела с обща площ е частна собственост и собственикът й Иван Стаматов възнамерява да строи 3-етажна жилищна сграда, за което има разрешително от 27 септември 2018 година. Това провокира недоволството на живеещите в района, които стартираха и подписка против строителството.

По-малката част обаче остава частна общинска собственост и от страна на кметството е възникнала инициатива за изграждане на парк с детска площадка в имота. Съгласно действащия план за регулация и застрояване, одобрен със заповед през 2001г. предназначението на терена е за жилищно строителство и заедно със съседния е било предвидено свързано застрояване. Заради това кметът Беливанов предлага да се измени предназначението на общинския терен, в който е да се предвиди алея в зелената площ по границата с частния имот.

Главният архитект на общината е изразил становище, че изработването на проект за изменение на плана за регулация е допустимо и законосъобразно.

Срокът за изработване на проекта е 90 дни. След изготвянето на проекта за изменение на плана за регулация и застрояване, той ще бъде разгледан на Експертен съвет по устройство на територията, следва обявление към всички заинтересовани лица, които в случая са преки съседи на имота, те могат да възразят в 14-дневен срок, и кмета на общината издава заповед, в която се одобрява изменение на Плана за регулация и застрояване на този имот. След изтичане на 14-дневния срок за обжалване заповедта влиза в сила. Тогава кмета ще внесе в Общинския съвет предложение за промяната на собствеността на терена от „частна общинска“ в „ публична общинска“.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ra
  Rafa
  74 -16
  17:27, 11 фев 2019
  Смешка. Стаматов ще си построи блок, а кмета с нашите пари ще облагороди около него. Също както с нашите пари му асфалтира паркингите. И всичко уж било в интерес на хората. Дрън-дрън.....
  • Ке
   Кенанския Маймун
   11 -2
   23:18, 11 фев 2019
   Много точен коментар - взе ми го от устата
 • 2
  Ку
  кубинец
  42 -9
  17:48, 11 фев 2019
  И един апартамент за Беливанов в новата кооперация.
 • 3
  Ха
  хахах
  34 -8
  17:48, 11 фев 2019
  Ах,че много бързо работи тази община!То не остана и октомври идва,най-накрая,един мандат ми се стори за четири!
 • 4
  Съ
  съграждани
  41 -9
  18:00, 11 фев 2019
  Скъпи съграждани ,проверихте ли си данъците?От Хасково по високи в БЪЛГАРИЯ НЯМА.ПО СКЪПА ВОДА НЯМА.Кажете така ли е,може би грешим.Кажете.
  • От
   От Тишината
   16 -2
   20:30, 11 фев 2019
   Това не се учудвам. Заплатите растат, но всичко друго се вдига двойно и отново си оставяме на същото ниво. и по мизерно. С тия смешни заплати където получаваме.
   2- смени 550 лева а в друга държава две смени 800 евро
   Според мен искат да изравнят с еврото цените ни и след това да стани същата история с Гърция когато въведем еврото. Това е целта на наще Депутати . в България
 • 5
  Пи
  Питаме
  23 -6
  19:41, 11 фев 2019
  Затова е виновен Кмета,но къде са и съветниците,нали защитават нашите интереси,нали получават по 1500 на месец от нашите пари,нямаме нищо против,но за4 години за какво ни защитиха.
  • Къ
   Къп Питане от Тишината
   24 -7
   20:24, 11 фев 2019
   По точно са виновни съветниците. Защото Беливанов няма думата изобщо. Мнозинството от съветници определя какво се случва в Хасково и така е навсякъде в България.
 • 6
  Бо
  борката кереза -енженер
  19 -4
  19:56, 11 фев 2019
  За съветниците ние сме ратаи да им работим и да им искарваме пари Те това е истината
 • 7
  Пр
  принцесата от Монако
  21 -2
  20:07, 11 фев 2019
  Днес към края на работното време кмета издал заповед малкото местенце ,което остава спед построяването на 5 - етажната сграда на неговия благодетел да стане паркче ли,алейка ли - много, много не се разбира!Но в петък може да промени решението си!Или тази заповед да не е от него,а от кмета на Каспичан?Ще чакаме.........
 • 8
  Хи
  Хиената
  22 -6
  21:27, 11 фев 2019
  Давай Бойка ! Мачкай тоз прост народ , вече са на колене ! Давай Бойка , скоро ще паднат ! Ти и твоите лакеи сте велики държавници ! Иван Петров , Полихронов , Добрев , Все изстъкнати робовладелци и мръсни ченгета , подкупни ехидни перверзни мазни чички . Давай Бойка , скоро ще си покажеш истинския облик - Пингвина от " Батман ".
  • Хи
   Хиената
   15 -5
   21:30, 11 фев 2019
   Забравих да добавя, разгонени чички , лижещи вратовете на млади любовници на Приказките. Незнам какво правите с тях след това в стаята обаче ? Жените ви отдавна си посрещат нуждите с някои ваши приятели.
 • 9
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -4
  22:05, 11 фев 2019
  Първо издаваш разрешително за строеж, после решаваш в съседство на имота да застрояваш нещо си там,което обаче може да се обжалва от съседите.... Какъв Градоначалник сте Вие БЕЛЯванов? Парцалена кукла на конци!!! Как може Общината да се съобразява какви претенции имал П...тьо Марийкин с терен Държавна собственост?
 • 10
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -2
  22:12, 11 фев 2019
  Че и алея ще им прави на живущите в съседство,нали трябва да им е удобно или току виж един ден парка по Нотариален акт се окаже частен т.е. към кооперацията!!
 • 11
  Ке
  Кенанския Маймун
  18 -3
  23:17, 11 фев 2019
  Къде са Суджуците Делян Добрев и Дидко Форукома да вземат отношение по въпроса ?
  ...
  Иначе са много активни ? :))
 • 12
  Ан
  Анора
  0 0
  12:56, 12 фев 2019
  Божиловица,негативно мнение?
 • 13
  Ем
  Емето
  0 0
  15:10, 12 фев 2019
  Коя е тази Божиловиц навсякъде се споменава

Хороскоп за 19.10.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
19 окт 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
19 окт 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
19 окт 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
19 окт 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
19 окт 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
19 окт 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
19 окт 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
19 окт 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
19 окт 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
19 окт 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
19 окт 2019
Последни новини