От х:

Днес в x:

29 °C

Кметът със заповед общинският парцел в Куба да стане детска площадка

Кметът на Хасково Добри Беливанов издаде заповед днес с предложение за изменение на предназначението на спорния терен в хасковския квартал Куба. Градоначалникът предлага статутът на имота да се промени от „за жилищни нужди“ в „за озеленяване и детска площадка“, съобщиха от администрацията.

Става въпрос за общинската част край улица "Св. св. Кирил и Методий", където до миналата седмица беше обособен като парк. Оказа се, обаче че част от парцела с обща площ е частна собственост и собственикът й Иван Стаматов възнамерява да строи 3-етажна жилищна сграда, за което има разрешително от 27 септември 2018 година. Това провокира недоволството на живеещите в района, които стартираха и подписка против строителството.

По-малката част обаче остава частна общинска собственост и от страна на кметството е възникнала инициатива за изграждане на парк с детска площадка в имота. Съгласно действащия план за регулация и застрояване, одобрен със заповед през 2001г. предназначението на терена е за жилищно строителство и заедно със съседния е било предвидено свързано застрояване. Заради това кметът Беливанов предлага да се измени предназначението на общинския терен, в който е да се предвиди алея в зелената площ по границата с частния имот.

Главният архитект на общината е изразил становище, че изработването на проект за изменение на плана за регулация е допустимо и законосъобразно.

Срокът за изработване на проекта е 90 дни. След изготвянето на проекта за изменение на плана за регулация и застрояване, той ще бъде разгледан на Експертен съвет по устройство на територията, следва обявление към всички заинтересовани лица, които в случая са преки съседи на имота, те могат да възразят в 14-дневен срок, и кмета на общината издава заповед, в която се одобрява изменение на Плана за регулация и застрояване на този имот. След изтичане на 14-дневния срок за обжалване заповедта влиза в сила. Тогава кмета ще внесе в Общинския съвет предложение за промяната на собствеността на терена от „частна общинска“ в „ публична общинска“.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

 • 1
  Ra
  Rafa
  74 -16
  17:27, 11 фев 2019
  Смешка. Стаматов ще си построи блок, а кмета с нашите пари ще облагороди около него. Също както с нашите пари му асфалтира паркингите. И всичко уж било в интерес на хората. Дрън-дрън.....
  • Ке
   Кенанския Маймун
   11 -2
   23:18, 11 фев 2019
   Много точен коментар - взе ми го от устата
 • 2
  Ку
  кубинец
  42 -9
  17:48, 11 фев 2019
  И един апартамент за Беливанов в новата кооперация.
 • 3
  Ха
  хахах
  34 -8
  17:48, 11 фев 2019
  Ах,че много бързо работи тази община!То не остана и октомври идва,най-накрая,един мандат ми се стори за четири!
 • 4
  Съ
  съграждани
  41 -9
  18:00, 11 фев 2019
  Скъпи съграждани ,проверихте ли си данъците?От Хасково по високи в БЪЛГАРИЯ НЯМА.ПО СКЪПА ВОДА НЯМА.Кажете така ли е,може би грешим.Кажете.
  • От
   От Тишината
   16 -2
   20:30, 11 фев 2019
   Това не се учудвам. Заплатите растат, но всичко друго се вдига двойно и отново си оставяме на същото ниво. и по мизерно. С тия смешни заплати където получаваме.
   2- смени 550 лева а в друга държава две смени 800 евро
   Според мен искат да изравнят с еврото цените ни и след това да стани същата история с Гърция когато въведем еврото. Това е целта на наще Депутати . в България
 • 5
  Пи
  Питаме
  23 -6
  19:41, 11 фев 2019
  Затова е виновен Кмета,но къде са и съветниците,нали защитават нашите интереси,нали получават по 1500 на месец от нашите пари,нямаме нищо против,но за4 години за какво ни защитиха.
  • Къ
   Къп Питане от Тишината
   24 -7
   20:24, 11 фев 2019
   По точно са виновни съветниците. Защото Беливанов няма думата изобщо. Мнозинството от съветници определя какво се случва в Хасково и така е навсякъде в България.
 • 6
  Бо
  борката кереза -енженер
  19 -4
  19:56, 11 фев 2019
  За съветниците ние сме ратаи да им работим и да им искарваме пари Те това е истината
 • 7
  Пр
  принцесата от Монако
  21 -2
  20:07, 11 фев 2019
  Днес към края на работното време кмета издал заповед малкото местенце ,което остава спед построяването на 5 - етажната сграда на неговия благодетел да стане паркче ли,алейка ли - много, много не се разбира!Но в петък може да промени решението си!Или тази заповед да не е от него,а от кмета на Каспичан?Ще чакаме.........
 • 8
  Хи
  Хиената
  22 -6
  21:27, 11 фев 2019
  Давай Бойка ! Мачкай тоз прост народ , вече са на колене ! Давай Бойка , скоро ще паднат ! Ти и твоите лакеи сте велики държавници ! Иван Петров , Полихронов , Добрев , Все изстъкнати робовладелци и мръсни ченгета , подкупни ехидни перверзни мазни чички . Давай Бойка , скоро ще си покажеш истинския облик - Пингвина от " Батман ".
  • Хи
   Хиената
   15 -5
   21:30, 11 фев 2019
   Забравих да добавя, разгонени чички , лижещи вратовете на млади любовници на Приказките. Незнам какво правите с тях след това в стаята обаче ? Жените ви отдавна си посрещат нуждите с някои ваши приятели.
 • 9
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -4
  22:05, 11 фев 2019
  Първо издаваш разрешително за строеж, после решаваш в съседство на имота да застрояваш нещо си там,което обаче може да се обжалва от съседите.... Какъв Градоначалник сте Вие БЕЛЯванов? Парцалена кукла на конци!!! Как може Общината да се съобразява какви претенции имал П...тьо Марийкин с терен Държавна собственост?
 • 10
  Г-
  Г-н Михайлов
  15 -2
  22:12, 11 фев 2019
  Че и алея ще им прави на живущите в съседство,нали трябва да им е удобно или току виж един ден парка по Нотариален акт се окаже частен т.е. към кооперацията!!
 • 11
  Ке
  Кенанския Маймун
  18 -3
  23:17, 11 фев 2019
  Къде са Суджуците Делян Добрев и Дидко Форукома да вземат отношение по въпроса ?
  ...
  Иначе са много активни ? :))
 • 12
  Ан
  Анора
  0 0
  12:56, 12 фев 2019
  Божиловица,негативно мнение?
 • 13
  Ем
  Емето
  0 0
  15:10, 12 фев 2019
  Коя е тази Божиловиц навсякъде се споменава

Хороскоп за 10.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Пестете енергията си и не се захващайте с нови дела. Ще овладеете конфликт на работното място, породен от недоразумение или нечие желание за показност. Пазете силите си за моментите, в които е нужно да сте борбени и самокритични едновременно. Предстоят ви важни срещи, от представянето ви ще зависят следващите ви проекти.
10 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Професионалните ви позициите позволяват да наложите вижданията си по определени въпроси, различни от общоприетите. Нечие не възприемчиво отношение няма да ви смути, защото сте убедени в правотата си. Можете да сдържате емоциите си и да бъдете последователни в действията си.
10 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вълнувате повече от присъствието на човек, който не крие чувствата си към вас. Може би това означава нова любов или дълготрайно приятелство. Във всички случаи ще се насладите на близостта си. Доволство от постигнатото ще споходи и деловите представители на знака, предстоят им бързи реализации.
10 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Жаждата ви за пътешествия ще ви постави в условия да избирате между две възможности. Затрудненията ви ще се от любознателен характер, по отношение на финансите си не се притеснявайте. Професионалните ви проекти и намерения ще ви срещнат с подходящите хора, с които да ги осъществите.
10 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Предстоят ви задължения, които едва ли ще са ви по сърце. Приемете го като предизвикателство и мислете за това какво бихте правили в свободното си време. Среща със стар, но добър приятел ще разнообрази деня ви и ще ви накара да се почувствате много по-добре. Не бъдете прекалено мнителни към близките си.
10 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Дори да са възможни несполучливи професионални контакти днес, не се отказвайте. Това само ще ви покаже, силата ви е в самостоятелните изяви. В интимните си отношения с партньора се доверете на взаимността и зачитане на другия. Днес това ще е особено наложително. Здравето ви изисква повече внимание, като не пренебрегвате съветите на специалистите.
10 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
10 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
10 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За да се избавите от неудовлетворението, което изпитвате напоследък, се захванете сериозно с работата си. Периодът е подходящ за сключване на сделки със значителни материални придобивки за вас. Бъдете по-смели, отстоявайте интересите си и ще се справите. Ставащото е знак за идващи успехи и завоевания на нови позиции.
10 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Израстването в кариерата и бизнеса изискват да сте поне на нивото на конкуренцията. В тази връзка днес ще заложите на обучението и повишаване на квалификацията си, и бъдете сигурни, че времето ви няма да е загубено. Предпазвайки се от изкушения, ще вървите напред. Приятелска среща.
10 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Променете отношението си към случващото се и живейте с положителна нагласа, за да получите удовлетворение от работата си. Поставяйте си непосредствени задачи и проявете постоянство в преследването на дългосрочните си планове. Резултати от интервю за работа ще ви направят фаворити, бъдете готови.
10 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес много зависи от способността ви да се приспособявате. Не прекалявайте с ласкателствата и бъдете по-сдържани в отношенията си с непознати. Прекомерната ви чувствителност може да ви изиграе лоша шега. Не взимайте на сериозно всяка хрумнала ви мрачна мисъл.
10 юли 2020

Случаен виц

Последни новини