От х:

Днес в x:

Подпочвена вода блика край спрените помпи с уран в Хасково

    Вода блика от имот на улица "Ангел Кънчев" в Хасково, намиращ се край Градската градина. Сигнал за това подаде читател на Haskovo.net, който се опасява, че загубите са от питейна вода.

    Оказа се, че това категорично не е така. Водата се източва с помпа през маркуч от частен имот, който е в строеж с разкопани основи и се отича в отводнителна шахта. Според съседите течът е от месеци.

    Това са високи подпочвени води, категоричен беше началникът на район Хасково във ВиК инж. Лозко Лозев, който поясни, че многократно е ходил на въпросния адрес. Допълни, че той и негови колеги са търсили аварии, но такива не са открити. "Ако изтичащата вода беше питейна, то това щеше хидравлично да се отрази на мрежата, захранваща чешмите на живеещите в района", заяви инж. Лозев. Според него големият приток на подпочвените води в частния имот може да се е повлиял от спрените заради уран два кладенеца, намиращи се наблизо в Градската градина.

    Със ситуацията бяха наясно и голяма част от съседите, които заявиха, че това е вододайната зона на Хасково и в този район във всяка къща има кладенец. Те също бяха категорични, че в случая става дума за подпочвена вода, която може да бъде ползвана в домакинството чрез хидрофор.

    Собственикът на въпросния имот не беше открит за коментар, на място нямаше и строители.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      17 -7
      03:14, 1 фев 2019
      Много Кауньи не знаят че на мястото на Градската Градина е имало естествено езеро с извор ,
      което изчезва под земята при едно земетресение , понеже не са Хасковлии като пра-пра баба ми ,
      ами са селски мешета :))
    Последни новини