От х:

Днес в x:

Ученици от ПМГ със сребро от Националното състезание по математическа лингвистика

Ученици от хасковската ПМГ „Акад. Боян Петканчин” спечелиха сребърен медал от Националното състезание по математическа лингвистика, провело се от 25 до 27 януари в Стара Загора, съобщиха от училището.
Състезанието е от календара на Министерството на образованието и науката и се ползва с авторитет в цял свят. През последните години то стана изключително оспорвано, а тази година събра 260 участници, разпределени в четири възрастови групи. Младите лингвисти от школата на ПМГ – Хасково с ръководител на отбора Ваня Гочева за пореден път показаха своите умения при решаване на сложни лингвистични проблеми и наредиха имената си сред най-добрите в България. Учениците, представили достойно своето училище са Йоана Ангелова (VIIА), Антония Хубенова (ХIБ), Марина Господинова (VIIIБ), Галина Вълчева (XIIБ), Евгения Евтимова (IХБ), Христо Канев (ХБ), Калоян Костов (IХБ) и Таня Димитрова (VIII Б).

Завоювалата второ място в своята група е Дарена Георгиева от IХ Б клас. В изключително оспорвана надпревара, тя остави зад гърба си добре подготвени участници от най-добрите училища в цялата страна, поясниха от ПМГ-Хасково.
Предстои участие на младите лингвисти в Областния кръг на националната олимпиада по математическа лингвистика. Там те ще събират точки за класиране на Националния кръг на олимпиадата на 5, 6 и 7 април, когато ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ ще отвори врати за лингвистичния елит на България.”

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    To
    Tono
    11 0
    09:00, 29 яну 2019
    Браво!!!
  • 2
    Лю
    лют *********
    3 -3
    16:02, 29 яну 2019
    Какво значи математическа лингвистика?Кажете ,та да им кажа и аз - браво!
Последни новини