От х:

Днес в x:

8 °C

Кметът с шанс за министерска заплата 4600 лв., ОбС против, засега

Кметът на Хасково Добри Беливанов може да получава министерска заплата от 4 600 лева от 1 януари тази година. Сегашното възнаграждение на градоначалника е 2700 лева, което е било определено преди 10 години от предишен Общински съвет.

Министерските заплати на кметовете на общини с население над 100 000 души станаха възможни след като вчера правителството одобри промени в два нормативни акта – постановлението за заплатите в бюджетните организации и в Наредбата за заплатите в държавната администрация.

Освен кметовете, печеливши са и шефове на държавни изпълнителни агенции и държавни чиновници.

Досега таванът на възнаграждението за кмет на община с население над 100 000 души бе 2700 лева, а според справката на ОбС в хасковска община с постоянен адрес са над 114 000. От кметската заплата обаче зависи и възнаграждението на председателя на ОбС - 80 на сто от нея, както и на общинските съветници – 24 на сто от заплатата на председателя на ОбС.

Така Таня Захариева като шеф на ОбС се разписва срещу 2160 лева, а съветниците получават по 518.40 лв., плюс 172.80 лв. за участие в комисии.

Ако заплатата на кмета удари новия таван и стигне 4600 лв., то възнагражденията на всички общински съветници също ще се вдигнат пропорционално. Всички тези възнаграждения обаче по закон трябва да бъдат гласувани от Общинския съвет.

“Засега не сме обсъждали въпроса за увеличение на заплатите”, коментира за Haskovo.net шефката на ОбС Таня Захариева. Тя допълни, че е запозната с постановлението на кабинета. “Личното ми мнение е, че сегашните заплати са нармални за община като Хасково и мисля, че няма да има увеличение. Още повече, че такива средства не са предвидени в бюджета на общината за 2019 година”, каза още Таня Захариева.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Пр
  принцесата от Монако
  60 -7
  12:51, 10 яну 2019
  Хахаха,та той и за 1 лев не е свършил работа,няма и да свърши до края на мандата си!Тези,които му вършеха работа,той изгони,а сегашните с концепциите за нищо не стават!Да сте го чули да даде мнението си по някой въпрос - не,той чака да му напишат отговорите!
 • 2
  Az
  az
  37 -1
  14:02, 10 яну 2019
  Щом сега получава по 2700 лв. нека му увеличат заплатата на 2750лв.... както е със всички останали "увеличение" в страната!
 • 3
  Аз
  аз
  41 -3
  14:04, 10 яну 2019
  Какви са тези увеличения от по 2100лв. защо не увеличат минималната заплата от 560 на 1000!
 • 4
  Аш
  Ашколсун на поразия
  27 -9
  15:27, 10 яну 2019
  Вън дядото от общината и към Кенана!
 • 5
  На
  наглост
  27 -7
  15:47, 10 яну 2019
  Тоя кмет няма ли срам. Спа три години, подпира бюрото на сухо и топло, ходи като заспал по улиците и заедно с герберите загроби Хасково. Нека каже какво е сторил за Хасково за цели 3 години, пък тогава хората да решат трябва ли да взема близо 5000 лева за проспан мандат или да го изгонят от града.. То бива гьнсуратлък, ама неговото минава всякакви граници.
 • 6
  78
  7878788888..............
  13 -2
  17:59, 10 яну 2019
  Ами, дайте му тази заплата и да си отива по живо по здраво! Той изпълни поръчението си и умъртви и малкото нещо, което мърдаше в Хасково. Този град няма 100 000 души и може да го видите след 18 часа по улиците му! Крайно време е решенията по възнагражденията на общинските служители и тяхната численост да бъдат одобрявани освен от ОбС и представителна група на граждани или чрез гласуване в обществена медия! Нали ние с данъците си плащаме възнагражденията им?
 • 7
  По
  поп ладко
  10 -3
  19:13, 10 яну 2019
  Беливанов нямаш срама,, можеш да плащаш на една циганка 100 всяка седмица да ти трие гъ ...а Голям дявол си , а се кръстиш по десет пъти в църквата в която ходиш., да те видят хорат Циркаджия , а не кмет си ти.
 • 8
  Позор, позор , и пак позор. Еб… си и слугите на народа.

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
22 яну 2020
Последни новини