От х:

Днес в x:

Реставрират Гърбавия мост в Харманли с 382 хиляди евро

Изображение 1 от 4

    "Гърбавия мост" в Харманли ще бъде реставриран, за да придобие своя първоначален облик и да се запази в годините автентичната му структура. Това съобщават от община Харманли. Ще бъде поставено и допълнително осветление в настилката при мраморния надпис. Така мостът ще се превърне в атракция за града и неговите жители и гости. Проектът по програма Трансгранично сътрудничество България-Турция е с общ бюджет от 499 929,46 евро, реализира се съвместно с Асоциацията за популяризиране на Одрин. От общата сума 382 527,66 евро ще бъдат предоставени на община Харманли.

    Вторият одобрен проект на Харманли е за реконструкция на алейната мрежа в парк Димана Данева. ще бъде обновена настилката на алейната мрежа – пешеходни и автомобилни артерии. Ще се изгради паркинг и площадка с възможност за поставяне на сцена за провеждане на различни събития в града. Ще бъдат поставени нови пейки, кошчета за отпадъци и маси с пейки за пикник.
    Проектът се реализира с водещ партньор Община Инедже и е на обща стойност 499 678.90 евро. От тях 283 152.60 евро, са за дейностите, предвидени за Харманли.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ке
      Кенанския Маймун
      4 -4
      15:58, 18 дек 2018
      По Гугъл Земя и Гугъл Карти , като пуснете малкото жълто човече на пътя , може да видите че последния асфалт положен в Областта и Кърджалийско към малките населени места е 30 годишен социалистически и е струвал Стотици милиони ...
      А сега Западноевропейските маймуните се хвалят като ви подхвърлят 300 00 евро :))
      • Cc
        CCCP
        2 -3
        19:51, 18 дек 2018
        Западноевропейските маймуни ти направиха магистрала за да можеш да ходиш в София за 2 часа със западната си кола (а не за 6 както едно време с Москвича).
    Последни новини