От х:

Днес в x:

Ансамбъл „Китна Тракия“ с предколеден концерт в театъра

    Представителният ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ с главен художествен ръководител Руско Русев изнесе предколеден концерт в театър „Иван Димов“ в Хасково. На сцената в културната институция тази вечер се изявиха още изпълнителките от фолклорна група „Тракийска дъга“, детски танцов състав „Пъстрица“ с хореограф Иван Иванов.

    Концертът, посветен на коледните и новогодишните празници, откри председателят на Тракийското дружество в Хасково Кирил Сарджев. Той изказа благодарност към ръководството на община Хасково и лично към кмета Добри Беливанов за съдействието за провеждането на изявата, превърнала се в традиционна. Благодарност отправи и към директора на театъра Стелиян Николов, който направил размествания на програмата, за да стане възможно провеждането на концерта. Сарджев пожела за всички здраве, щастие и късмет.

    Сред гостите на концерта бяха вицеконсулката на България в турския град Одрин Радослава Кафеджийска, отец Александър Чъкърък и съпругата му Мария, които обгрижват българския храм „Свети Георги“ в Одрин, председателят на Тракийското дружество в Харманли Маргарит Петров, общинският съветник Димитър Шалапатов, който е и бивш председател на Тракийското дружество в Хасково.

    Радослава Кафеджийска също поздрави участниците в концерта и гостите. „Това, което прави Тракийското дружество в Хасково, не е лесно и се вижда. Генералното консулство в Одрин е безкрайно благодарно за това, което правите и помощта, която ни оказвате във всички инициативи на Консулството. Благодаря ви, че поддържате българския дух в децата ни“, каза Кафеджийска. Тя отправи покана за предстоящата традиционна коледна църковна служба в храма в Одрин, където ще служи отец митрополит Киприан на 23 декември.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      ПРИЯТЕЛ
      3 0
      17:51, 12 дек 2018
      Браво ,голямо браво ,че поддържат българския дух. Успехи!

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини