От х:

Днес в x:

Симеоновград чества празник днес, наградиха 10-те най-добри спортисти

    Церемония по награждаване на 10-те най-добри спортисти се състоя в Симеоновград по повод празника на града – 6 декември. Челните места в класацията отново са заети от местните борци. На първа позиция е двукратната вицешампионка от държавните първенства и шампионка на плажна борба Жулиета Панкова. В списъка на „топ 10“ следват Минка Розалиева, Клаудия Колева, Благой Александров, Митко Йорданов, Тихомир Богомилов и Антон Антонов. Класацията на най-добрите спортисти в града допълват лекоатлетите Мария Светославова, Гергана Красимирова и Габриел Димитров.

    За най-добър тим на града бе определен отборът по борба за момичета, а за треньор на годината отново бе избран Росен Бонев, който от 30 години ръководи местния клуб по борба „Вълко Костов“ и е общински съветник в Града край Марица.

    Най-добрите спортисти получиха парични премии в размер на 2000 лева, които им връчи кметицата на Симеоновград Милена Рангелова.

    По-рано през деня се проведе официална церемония по издигане на националния трибагреник и знамето на Европейския съюз, както и тържествена сесия на Общински съвет в Симеоновград и концерт. Гост на празника бе областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той припомни, че правителството подпомага Симеоновград чрез финансиране подмяната на водопроводи, асфалтирането на улици, благоустрояването на градската среда, в това число и санирането на блокове. „Но заедно с държавата, за подобряването на живота във Вашия град допринасят и решенията на местната власт. Затова г-жо Рангелова, г-жо Стоева, дами и господа общински съветници, вземайте мъдри решения и продължавайте да управлявате разумно и в интерес на хората от Симеоновград“. С тези думи се обърна Станислав Дечев към кметицата, председателката на Общинския съвет и съветниците.

    По време на тържествената сесия бяха представени исторически реферати на ученици от Симеоновград. Тази вечер ще бъде запалена коледната елха на централния площад в града.

    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ма
      мастикаджия
      6 -3
      19:01, 6 дек 2018
      Хубаво правят в Симеоновград ,ама това нещо с червената вратовръзка какво прави там?Отварат! Добре че им остават още 2 месеца власт!
      • До
        До мастикаджия
        8 -2
        19:37, 6 дек 2018
        Не нищо с червена вратовръзка, а откровено едно недоразумение с такава. Но още малко ще стиснем зъби да ги изтраем актуалните властимащи.
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      10 -4
      19:03, 6 дек 2018
      Абе тая кметица не е ли на Пеньо Магарето жена му?Нека маричани да кажат.
    • 3
      До
      До мастикаджия
      5 -7
      14:26, 7 дек 2018
      Абе тоя с псевдоним мастикаджия не е ли един бивш провалил се управник. Нека маричани кажат.
    Последни новини