От х:

Днес в x:

24 °C

Прекратиха делото за левчето за градина, насрочиха ново

Изображение 1 от 3

  Делото за таксите за левчето за детските градини беше прекратено в Административния съд в Хасково днес. Това беше поискано от Общинския съвет, който е ответник по делото, заведено по жалба на кмета на общината Добри Беливанов.

  Адвокатката на ОбС, която не се яви в днешното заседание, беше изпратила молба до съда с искане за прекратяване на процеса. Повод за това бе приетото ново решение 744 от 28 септември тази година на Общинския съвет, променящо Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на община Хасково, с което се обезмисля продължаване на настоящото дело. Предложението за прекратяването беше одобрено от старши юрисконсулта на общината Димитър Митрев и от прокурора Антон Стоянов, беше уважено и от съдия Ива Байнова.

  Междувременно в Административния съд в Хасково е насрочено ново заседание по жалба на кмета, оспорващ новото решение на ОбС от септември, с което се премахва досега действащата постоянна такса за детска градина в размер на 30 лева месечно и вместо нея се определя такса от лев на ден за всички деца. Незаконността на постоянната такса пък бе установена от Окръжната прокуратура. Според градоначалника изменението на наредбата е следвало да стане с последващ нормативен акт, а не с решение на Общинския съвет. Не били посочени и причини за отмяна на старите разпоредби от наредбата. В жалбата се излагат и доводи за погрешна финансово-икономическа обосновка на предложението, не било ясно защо се увеличавали средствата за издръжка на децата. Погрешно бил определен размерът на издръжката на година за едно дете. В мотивите на ОбС не било посочено от кои приходи щели да се вземат средства за дофинансиране на детските градини. Освен това се сочи, че при провеждането на заседанието на Общинския съвет, на което били приети промените в наредбата, са допуснати процесуални нарушения.

  Първото заседание по новото дело за таксите за градина е насрочено за 19 декември.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 19.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Справяйки се с текущ проблем, не решавате нещата си веднъж за винаги. Нужно е време и го съзнавате, за това ще запазите спокойствие и ще продължите работата си. Ще откриете чувствата си към някого, с когото ви свързват общи интереси и с това ще ускорите развитието на връзката си.
  19.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят ви ще е ползотворен и приятен. Наистина се преуморявате с работа, но пък си заслужава. Ще бъдете оценени и скоро ще имате предложения за промяна на работното място. Финансовите приходи ще са добри, а и се радвате на доверието на хората към вас. Изненадайте близките си с нещо интересно.
  19.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате твърде много работа и малко време, за да се занимавате с въпросите, несвързани с работата ви. Подхождате недостатъчно сериозно към определени въпроси, което впоследствие може да се окаже пречка за вас. Вслушвайте се повече в съветите на хората, с които работите, особено на по-опитните от тях. Срещате се с интересни хора, които ще обогатят познанията ви.
  19.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  На юристите и работещите в правната сфера им предстоят успешни изяви. С действията си ще помогнете на някого да възвърне вярата си в себе си, както и да подобри социалното си положение. Ще ви вълнуват преживяванията с някой, с когото имате връзка. Бъдете честни в отношенията си, в противен случай очаквайте сътресения.
  19.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Някои от вас днес ще се откажат от свое намерение, въпреки че рискуват с това да заслужат много учудени погледи от околните. Просто сами осъзнавате възможностите си за момента и е похвално че не позволявате на ентусиазма се да измести реализма. Опитайте се да отделите повече време за любимия човек, дори да ви се наложи да пренебрегнете професионален ангажименти.
  19.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успехи очакват онези от вас, които се занимават с търговски дела. Реализирате печалби, които отдавна очаквате. Спокойно можете да помислите за инвестиции в близко бъдеще. Сътрудниците ви ще останат доволни от вас, вие също има от какво да бъдете доволни в общата ви работа. Изисквате прекалено много от човека до себе си и това може да го обърка.
  19.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
  19.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Упоритостта в работата ви ще дава своите резултати. Ще се радвате на заслужено признание и материални придобивки. Няма да ви липсва настроението, независимо от поведението на околните. Бъдете толерантни към човек от обкръжението ви, който има свои проблеми и не присъства край вас.
  19.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не си създавайте излишни неприятности, като се задълбочавате в проблем, не заслужаващ толкова внимание. Ако работите в екип ще увеличите ефективността на работата си и ще останете всички доволни. Ще се радвате на приятна изненада от страна на близък човек, с когото не сте се срещали от дълго време.
  19.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Действайте разумно и обмислено, не бъдете прибързани и импулсивни. Задачите на работното място изискват добра организация и дисциплина. Ще получите помощ от малко познати за вас хора и това ще укрепи вярата ви в доброто.
  19.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Очаква ви спокоен ден и разтоварване от напрегнатата ви работа в последно време. Имате с какво да се похвалите и в личната сфера. Възможно е да продължите да си сътрудничите с хората, с които сте работили досега, от което само можете да спечелите. Вечерта ви очаква особено приятна среща.
  19.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ентусиазирани и с настроение ще работите за собствения си просперитет. Предприемчивият ви дух няма да срещне прегради, те сами ще отстъпят пред него. Ще впечатлявате и ще привличате много хора за делото си. Ако ви остане време не пропускайте занимания със спорт и разходки.
  19.09.2019
  Последни новини