От х:

Днес в x:

Доклад на ДАНС: Цената на оградата с Турция е раздута

Доклад на ДАНС сочи, че проектната стойност на оградата с Турция е завишена значително. Това заяви в шоуто на Слави главният прокурор Сотир Цацаров.

Той обясни, че прокуратурата е възложила проверките на ДАНС и държавната комисия за финансов контрол след сигнал, подписан от Елена Йончева и други депутати от опозицията.

“ДАНС представи обемист доклад, в който се заключава, че проектната стойност е завишена. Незабавно е образувано досъдебно производство и е назначена експертиза”, обясни Цацаров. Той допълни, че преградното съоръжение е на територията на три области – Бургас, Ямбол и Хасково, което ще забави експертизите.

“Докладът на ДАНС не е основание за повдигане на обвинения. Това може да стане въз основа на заключението на експертизата”, обясни забавянето във времето Цацаров. И допълни, че ако експертите потвърдят заключението на ДАНС, ще има повдигнати обвинения срещу министри и областни управители.

Haskovo.net потърси за коментар областният управител на Хасково Станислав Дечев. Той заяви, че не е виждал доклада на ДАНС. “При мен случаят е малко по-особен, защото аз довършвах съоръжението. Първите договори с изпълнителите са подписани от тогавашния областен управител Добри Беливанов. Аз съм подписвал договори само за последните 12 километра”, уточни Дечев.

Той допълни, че няма никакви притеснения по темата, защото при първите договори е бил заместник-областен управител и е запознат с нещата. “Проектите и договорите минаваха през 8 души – юристи, инженери, строители. Дори аз да съм пропуснал нещо в документацията, те биха го забелязали”, допълни той.

По отношение на самия проект Дечев уточни, че финансовите параметри са дело на финансовото министерство, а техническото изпълнение – на Гранична полиция.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    58 -11
    14:16, 23 ное 2018
    Доколкото знам тая ограда я прескачат и зайците да не говорим за човеци Оградата е един голям кьорфишек за да се усвоят едни пари И първокласниците в държаватавече са наясно какви хора ни управляват и какви са им каламбурите
  • 2
    Зн
    Знаещ
    49 -10
    14:52, 23 ное 2018
    Ама естествено!Великият областен е невинен!Друго пееше по-рано за оградата,но той е само една пионка!
  • 3
    Ма
    мафия
    44 -12
    14:58, 23 ное 2018
    То само да е оградата... Как народе ще връщаме милиардите, които взеха партията - мащеха ? Едно е сигурно, че дъщерята на ******* няма да плаща. Тя е трайно в Америка! Без изход сме...
    • До
      До мафията
      6 -19
      19:05, 23 ное 2018
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
    Ке
    Кенанския Маймун
    22 -3
    18:27, 23 ное 2018
    Догооворите ги подписваха Форукомци , а секретарката им Таня Захариева ги печаташе на една адвокатска машина :))
  • 5
    Же
    желю добромиров желев
    6 -1
    21:07, 23 ное 2018
    Що скрихте коментарите по цацаров: не съм прокурор на борисов.
    Автоцензура или цензура???
  • 6
    А
    А
    5 0
    23:59, 23 ное 2018
    И сега какво следва?
  • 7
    Ст
    Станке
    1 0
    22:27, 25 ное 2018
    Около 800 000 на километър, ограда с прилежаща инфраструктура. Към 190 милиона, без особен смисъл, като пръстовия отпечатък в болниците, който простществува 1 месец, но там потънаха едни пари...
    Важното е да сме живи и здрави
Последни новини