От х:

Днес в x:

Абсурдният пиар: прокуратурата може да проверява Григор, но не и Пеевски

Поредната смешна пиар акция проведе прокуратурата на Сотир Цацаров с обявеното намерение да проверява всички, които са купили имоти над 500 хиляди лева през последните две години или пък са придобили лъскави лимузини от няколко скъпи марки. Някои медии веднага влязоха в тон с пиара: Дойде Видовден! Погнаха богаташите!  И прочие нелепости.

Haskovo.net попита окръжната прокуратура в Хасково колко човека ще проверяват в региона по това… щях да напиша обвинение, но се сетих, че да си богат не е престъпление. Да речем, по този показател. Отговорът беше (буквално): „Всичко, което е можело да бъде казано, е казано от говорителя на главния прокурор. Повече информация ще има след приключване на проверките“.

Само да добавим, че проверките ще приключат след няколко години, когато всички вече ще са забравили за какво става дума.

А за какво става дума?

Става дума за обикновен пиар. Понеже сега България е във фокуса на вниманието заради европредседателството, ще покажем, че няма прошка за никого, особено за богатите.

Само че… Да възлагаш проверка на някого с единствения аргумент, че е купил скъп имот или кола, е безумно. Разследване се прави по подозрение в извършване на престъпление – кражба, измама, убийство, пране на пари. Шопингът, макар и скъп, все още не фигурира в Наказателния кодекс, а това е евангелието на прокуратурата.

Защото по този критерий прокуратурата може да проверява например Григор Димитров, който въпреки младостта си вече е милионер. И всички са наясно откъде са парите му. И нищо чудно през последните две години да си е купил скъп имот. Ще го разследва ли прокуратурата?

А в същото време по този критерий държавното обвинение няма да проверява Делян Пеевски, който по документи не притежава скъпи имоти. А по декларация му се води един стар опел, по-раздрънкан от моя, за 1000 лв.

Хората в Хасково знаят кои са местните разбойници. Повечето българи знаят кои са националните разбойници. Те обаче едва ли ще бъдат проверявани. Първо, защото вършат сделките си на тъмно, с подставени лица и често не притежават нищо официално.

И второ, защото на практика командват прокуратурата. Няма как обвинителите да разследват началниците на началника си.

Всичко това е кристално ясно най-напред на самите прокурори.  

Както и на повечето българи.

Тодор Кръшков  

  

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (19)

  • 1
    Аб
    абв
    40 -65
    08:37, 31 яну 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Ба
      Бай Йох
      1 -1
      21:33, 31 яну 2018
      Н.В., не си права значи!
  • 2
    Кр
    Кръшков да не е луд
    79 -4
    09:32, 31 яну 2018

    Ако той назове хора, които не са осъдени официално ще трябва него да го вкарат в прокуратурата.Явно не сте наясно.Закона запушва устата на журналистите!Прокуратурата е тази, която трябва да каже колко хора има в Хасково с луксозни имоти над 500 000 и кои хора карат бентлита или може би бронирани джипове и защо!Прокуратурата не само че трябва да каже примерно - те са 20 човека, но и трябва да види от къде са техните доходи.Но прокуратурата както виждате изобщо отказва да отговори на питането на журналистите!Какво според вас могат да направят повече те?Реално прокуратурата както и всички закони в тази държава работят в полза на престъпниците!При това положение хасковлии аз ви предлагам да се съберем да протестираме пред прокуратурата.Журналистите не могат да направят нищо повече. На нас отново ни хвърлят само пр съобщения и нищо съществено няма да последва от това.Горния коментар е прав само за едно - писането не е достатъчно, трябва да се призоват гражданите да излязат да протестират!

    • Ле
      Леле
      1 0
      05:53, 1 фев 2018
      Ами тя просто иска да го провокира и да го вкара в грешка, защото малко изсветли нещата, а шайката ,иска нещата да си стоят на тъмно.
  • 3
    Щю
    Щюя
    68 -2
    09:40, 31 яну 2018
    Кръшков е написал верни неща и ако не им изнася на прокуратурата и цялата съдебна система да се отърсят от зависимостите си и да свършат най-после някаква работа.Не е работа на Кръшков да казва кои местните и национални разбойници особено без доказателства а доказателствата ги събират разследващите органи.Той е изказал мнение което съвпада с моето а най-вероятно и с това на по-голямата част от народа.Всички знаем че за незавидното положение в България вина има корупцията даването на бюджетни пари на наши хора за нищоправене .Например вървящата напоследък кампания по Дарик съм я чувал по няколко пъти на ден за валидността на винетките за 3-месечни и т.н.Това може да се научи от всеки пункт.Да не говорим за измамата цифрова ТВ .милиони за реклама по национални медии и накрая нещо от 11 програми останаха 6. Милиони за декодери на социално слабите закупени от правилните хора а няма обхват навсякъде .На където и да се обърне човек се сблъсква с подобни кражби а такива хора са с имоти за милиони.Разбира се има и хора с честно изкарани пари но те са малцинство.Абв ако ти си доволен от съдебната система си един от малкото такива.
  • 4
    Се
    сещам се
    68 -5
    09:51, 31 яну 2018

    Сещам се за едни млади депутати, които карат панамери и имат декларирани 3 милиона в сметката си и са декларирали че разполагат с 300000 лв. кеш .... не знам дали правите връзка със сина на бившия кмет, хаха.От къде аджеба тва пичлеме има 3 милиона в сметката.Какъв бизнес успя да направи и как стана това.Прокуратурата наистина има нужда от натиск от страна на народа за да се сети вече да бръкне там където не иска да пипа.Дайте да ги стимулираме малко да се сетят, много им се разминава

  • 5
    Га
    Галя
    45 0
    10:17, 31 яну 2018
    Това за бронираните джипове много ми хареса защото не виждам в изброените возила за проверяване да се проверяват джипове.Със сигурност нарочно изобщо не говорят за джипове.Яките момченца пак са в сянка.Тях никой не ги пипа. Такива пък като този от Велико Търново дето наскоро го гръмнаха ги обявяват за големи бизнесмени.Тази дума бизнесмен вече стана много мръсна.Бизнесмен=мутра.Със сигурност на управляващите им изглеждаме като стадо от много будали животни ...аз съм за протестите
  • 6
    Понеже се вижда краят на еврофондовете - 2019г. кой както може създава нови хранилки за системата, която крепи стабилността Му. Дето се вика: С един куршум много зайци. Хем нова хранилка създаваш, хем на когото трябва "Бентлитата" узаконяваш, хем по когото трябва удряш. Нищо ново под слънцето, нали асковлии?
  • 7
    **
    ***
    42 0
    11:05, 31 яну 2018
    Кръшков не отива докрай, но задава достатъчно въпроси на място в статията. Оставаме си просто мутренска, мафиотска държава, която облагодетелства недосегаемите властимащи. А опитай да посочиш поименно някого на местно ниво и моментално си на мушката. Иначе от Европата ни хвалят, ама на кво отгоре не се разбира...
    • 93
      937
      40 -4
      11:20, 31 яну 2018

      Ако поразсъждаваш ще разбереш.За Европа сме донори.Вземат ни най талантливите отгледани и изучени.Ние очакваме от Европа да ни помогне да си оправим държавата.Ама нали се сещате че Европа няма никакъв интерес да сме хубава държава защото ако всичко си ни беше на място те от къде ще вземат черноработници.На тях им трябват от една страна висококвалифицираните и те си ги приласкават.От друга страна им трябват и нискоквалифицирани за да им вършат черната работа пък да се отнасят с тях като с второразрядни хора.Защо Европа да се намесва да оправя нашата държава?Нали тогава ще спре потока от нас към тях.Те ни искат точно такива и говорят високопарно за демокрация.И се целуват и се прегръщат с Бойко, той им е толкова удобен!Никой няма да помисли за нас докато ние не помислим.Тази държава не може да се оправи докато народа не се вдигне да протестира, като румънците.Те си бранят завоюваното.Бойко се притеснява от протестиращи.Единствения начин да си оправим държавата е да се приготвим да протестираме.Всеки път когато искат да ни подведат трябва да излизаме на улицата и да казваме - НЕ ТАКА.Всеки път трябва да им напомняме че гледаме зорко и ги съдим и те са избрани ЗА ДА БЪДАТ НАШИ СЛУГИ.Народе, проумей го това.Друг изход нмямаме.Трябва всеки път да им показваме с какво не сме съгласни.И сега например можем да ги накараме да кажат колко хора трябва да се проверят в Хасково за доходи.Какво скришно има в това?Ако не отговорят на този въпрос трябва да обяснят защо не отговарят.Хайде на протести.Ако искате да се оправим трябва да изискваме

    • Ле
      Леле
      3 0
      06:00, 1 фев 2018
      Европата на този етап просто ни е отписала. Приказките са си приказки.. те реално не са ни похвалили даже, но си имат специален дипломатичен вуду език чрез който всъщност за изсипали доста брутални критики през годините, но на този етап са си вдигнали чукалата и се занимават с неща като галене на комплексите и все така нараненото его на борисов и българсият народ. Те си имат анализаори, шпиони, информации за всичко което ги интересува и когато ги заинтересува, и най-вероятно са наясно каква е посоката на държавата ни - надолу. Не е много трудно да се види, въпреки че сме (ненужно) сложен народ.
  • 8
    Мм
    ММДИ
    26 -1
    13:00, 31 яну 2018
    Преди години НАП ли полицията ли нали снима с дронове едни богати къщи и приказни местенца. Какво стана - май нищо. Сега пак в акция за пиар, докато и тя се забрави или до следващата.
  • 9
    .Женя
    37 0
    13:21, 31 яну 2018
    Колко крали от държавата,от големи рушвети сега перат парите си при Лилянов-бушона,който като изгори и веригата прекъсва.Бившият областен Хр.Василев,П.Хаджиев - също бивш,нека да кажат от къде пари за тия предприятия,земи,ново постройки.Крадене му е майката,а за нас остана синята идея.
    • Ян
      Янко
      17 -2
      17:41, 31 яну 2018
      Бушонът Женя май спира пред сивия кардинал.Колко градче е вече Хасково и всеки си говори подсурдинка.То май "мавърчето" е работил преди време в една фирмите на Лилянов.Цялата тази акция е прах в очите на нас кьоравите.Няма идеи-червени,сини,гепаджийски.За тях има само пари,пари и пак пари.Е това е!
  • 10
    То
    Тодор
    30 -2
    16:12, 31 яну 2018
    Първо някой трябва да провери имотите и колите но прокурорите и съдиите, как така и с какви пари са ги закупили. Не сме голям град и всичко се вижда и знае. Но с тая прогнила сталинистка прокуратура и корумпиран съд това скоро няма как да стане. Докато не видя Д. Пеевски осъден и в затвора за България няма бъдеще, няма управия. Но, както са казали умните хора - всеки народ си заслужава и управниците
  • 11
    То
    Тодор
    23 0
    16:17, 31 яну 2018
    ... и управниците, и прокурорите и съдиите!!!
  • 12
    Дя
    ДЯДО МРАЗ
    10 -2
    21:04, 31 яну 2018
    Защо се чудите за съдии и прокурори ами вижте паркинга пред съда наредени ТРАБАНТ до ТРАБАНТА Шкоди някакви си от 1970 г ВАРТБУРЗИ МОСКВИЧИ Ми нямат пари хората за други марки
  • 13
    Хо
    хо хо хо
    6 -1
    22:55, 31 яну 2018
    Моля,моля не обиждайте на Трабант !
  • 14
    Еж
    ЕЖКО- БЕЖКО
    3 -3
    17:08, 1 фев 2018
    КРЪШКОВ не се поддавай на провокации как и какво да пишеш и ти си смъртен имаш жена кола деца пиши така както говореше Симо Кобурга --да говориш но нищо да не се разбира Завистниците и мръсниците винаги магат да ти причинят злини Мисли преди да пишеш и публикуваш не се впрягаей Знаеш народната мъдрост ----- Да би мирно седяло не би чудо видяло
Последни новини