От х:

Днес в x:

Деца от 5 училища участваха във викторина „Моята родина – мултикултурен дом“

    25 деца от 5 училища в община Хасково участваха във викторина „Моята родина – мултикултурен дом“ в концертната зала в Младежкия център. Тя се проведе по проект „Пъстро етно“, финансиран от оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

    В състезанието участваха възпитаници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в село Малево, ОУ „Христо Ботев“ във Войводово, ОУ „Христо Ботев“ в Долно Големанци, ОУ „Христо Ботев“ в Динево и от Спортното училище „Стефан Караджа“ в Хасково. Те бяха разделни на отбори от по 5 деца. Всеки тим участва в 4 кръга. Първият представляваше разпознаване на български обичаи и празници по картинка, във втория кръг отговаряха на въпроси от история, литература и география, в третия кръг представяха изпълнение – песен, стихотворение, обичаи, а в четвъртия сглобяваха пъзел със значими за България обекти.

    Целта на проекта е да се покажат резултатите от работата в извънкласните занимания от клубовете „Опознай родината“ от училищата партньори по проекта и да покажат в каква степен познават българските обичаи, обясни администраторът на проекта Валентин Спенджаров. Той допълни, че се надява чрез проекта учениците от малцинствата да проявят допълнителна любознателност и да бъдат по-всеотдайни в образователния процес.

    Участниците бяха оценявани от компетентно жури. За всички бяха предвидени награди.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      Бай Кор
      7 -5
      16:47, 30 окт 2018
      Моята родина не е мултикултурен дом.... Вашата може и да е!
    Последни новини