От х:

Днес в x:

Осъден на доживотен затвор иска 50 000 лева от арестите за културен живот

Осъденият в Хасково Назъм Азис на доживотен затвор за жестоко убийство поиска обезщетение от 50 000 лева, защото зад решетките не му били осигурени културни и информационни мероприятия, съобщи Дарик.
37-годишният мъж предяви претенция за 10 000 лева от Министерството на правосъдието, и по-конкретно от ареста в Хасково и затворите в Стара Загора, Пловдив и Пазарджик, където е пребивавал за различни периоди. От Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ пък поиска още 40 000 лева заради нечовешко и унизително отношение от администрациите на същите ведомства.

Азис твърди, че това станало причина да преживее гняв, яд, безсъние, болка, дискомфорт, загуба на вяра в държавността, загуба на развитие, нежелание за живот.
От представените пред Административния съд в Пазарджик документи обаче е видно, че са му предоставяни вестници, имал е достъп до книги от библиотеките на местата за лишаване от свобода. Можел е също така да си пазарува от затворническата лавка. В Стара Загора имал и достъп до кабелна телевизия. В общите мероприятия обаче не можел да участва, тъй като е осъден на доживотен затвор. В Пазарджик пък му позволявали да посещава клуба по интереси и да играе шах, табла, карти. С тези мотиви съдия Георги Видев отхвърлил исковете като неоснователни. Освен това те се оказаха изтекли по давност. Лишеният от свобода е осъден да плати разноските по делото, както и по 100 лева на ресорните министерство и дирекция.

Азис излежава наказание за жестоко убийство на таксиметровия шофьор Димитър Янакиев. Престъплението бе извършено през юни 2006 година край стамболовското село Гледка, Хасковска област. Тогава той застрелял таксиметровия шофьор с куршум в главата, за да тренира умения на професионален килър. През годините зад решетките това не е единствената му претенция към Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

  • 1
    Ке
    Кенанския Маймун
    39 -3
    10:09, 5 окт 2018
    няма логика осъдените доживот да не работят ...
    Съда като го осъди да плати 500 000 кръвнина и в затвора му дават една кирка да ги изработва с надница 10 лева на ден ...
    А Държавата му отпуска заем да плати на семейството на убития кръвнината :))
    • +-
      +-
      3 -1
      16:28, 5 окт 2018
      Тези предложения са предполагам към ББ.
      Дали ще стигнат до него обаче?!
  • 2
    Бъ
    България
    43 -1
    10:18, 5 окт 2018
    Боклук мръсен
  • 3
    Mr
    Mr. Green
    40 -1
    10:41, 5 окт 2018
    Професионален килър, а?! - Вече най-вероятно е професионална ку*ва в затвора! Парички искал той, да се информира и да си обогатява културата?!..
    - Гний сега в затвора, килъре!
  • 4
    Ху
    Хулиган
    28 -2
    11:19, 5 окт 2018
    В по-други времена, в други държави отдавна щеше да е станал на сапун! Жалко!
  • 5
    Di
    Dimmu
    25 -3
    12:42, 5 окт 2018
    Ами да му отпуснат двама манафа за подобрение на културния живот.
  • 6
    Ко
    коко
    23 -2
    13:30, 5 окт 2018
    ,,културен живот'' ти изобщо нямаш право на живот бе изрод............
  • 7
    Сп
    Според мен
    18 -2
    14:25, 5 окт 2018
    като за начало културата, която трябва да получи това нещо, би се изразила най-добре от юмруците и кубинките на полицая, от чийто поглед личи желанието за културно споделяне.
    С електрическия стол и въжето културните придобивки се интегрират много бързо, но за „съжаление“ след това няма да може да ги ползва.
  • 8
    Ка
    Каунь
    9 0
    01:12, 6 окт 2018
    Алах те чака тебе, за да си платиш истинската цена за това ужасяващо престъпление ! Целият ти живот да мине в затвора е "приятен сън", на фона на това, което те чака един ден, след като приключиш жалкото си мизерно съществуване на този свят, изчадие уродливо ! Остави две млади момчета сираци ! Ако зависеше от мен, щях да те осъдя на възможно най-бавната и мъчителна смърт !
  • 9
    Пр
    Правда
    2 0
    11:10, 6 окт 2018
    На такива като , този Изрод , трябва да му се отрежат и двете ръце , да Страда и да Съжалява Цял Живот за постъпката си ,. А не да Хитрува , как изкопчи пари от държавата , ако беше в турския затвор , досега да беше мъртъв . Затворниците щяха да му дадат възмездие .
Последни новини