От х:

Днес в x:

Доган праща Бисеров в Шумен. Мидов срещу Ванчев. Преглед на печата

Доган праща Бисеров в Шумен, съобщава в челно заглавие на първа страница днес "Хасковска Марица". Лидерът на ДПС бил разочарован от действията на своите емисари в Хасково – Христо Бисеров и Рамадан Аталай, командирова ги за изборите в Шумен.

Бирената души работници, гласи заглавието над главата в днешния брой. Според работници в цеха се усещала задушлива миризма на амоняк, но не можело да се разбере откъде идва. Шефът на фабриката отрича да има изтичане на опасни газове.

Върховният съд: Събаряйте павилионите, четем още на първа страница. ВАС се е произнесъл по 4 жалби от пазарджии на димитровградския битак. Решенията са в полза на кмета Стефан Димитров за събаряне на незаконните павилиони.

Разпитват агенти на ДАНС за кмета, акцентира вестникът на трета страница. Служители на "Отдел 07", както се нарича местната структура на ДАНС, са били разпитвани за изтичане на иформация към градоначалника на Хасково. Били невинни.

Катаклизми в Свиленград 1921 след съмнителна загуба, четем на 4 страница в броя. Скандалите се развихрили след падането на отбора от аутсайдера "Черноморец".

Учителка от "Н. Й. Вапцаров" протестира в "право на отговор" срещу "изтупосването" на неграмотни ученици на страниците на вестника. Правописът и фактологичните грешки на учителката по литература Гина Грозева са запазени в публикуваното писмо.
Срам. Защо се чудим, че децата са неграмотни, те и учителите такива.

Мидов срещу Ванчев, обявява в голямото заглавие над главата "Новинар юг". Става дума за кандидатурите на бившия и настоящия окръжен прокурор за поста на обвинител №1 в региона.

Шройдерс от Светлина не ни ще евровота, четем в другия акцент на първа страница. Повечето чужденци, заселили се в региона, няма да гласуват на евроизборите. Причините са същите, поради които няма да гласуват и българите.

Мрежата на EVN в Хасково се скапа, четем на втора страница. Изключват предаварийно тока в два квартала заради спешните ремонти, допълва изданието.

Нарязаха половината от 13-те незаконни павилиони на битака, акцентира вестникът на 4 страница.

ГЕРБ-Хасково даде 19 кандидати за листата, четем още на страницата. Толкова е изпратил в столицата областният шеф Иван Петров. Той е сред събралите най-много гласове на регионалното събрание, на което се определяха кандидатурите, четем в текста. Другият е Митко Полихронов, пише вестникът, без да уточнява колко са тези гласове.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини