От х:

Днес в x:

80 хил. незаконни цигари спипани за месец на границата с Турция

Близо 800 000 цигари са спрени на българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево при опит за контрабандното им пренасяне у нас, съобщават от Свиленградското звено на Агенция „Митници“.

Само при последните разкрити три случая засечените нелегални папироси са 10 хил. броя в 542 кутии.

Безакцизната стока е открита при проверки на два камиона и един лек автомобил, влизащи в страната от Турция преди два дни.

Камионът с част от контрабандата е пътувал към Англия, управляван е от турски гражданин.

Шофьорът на камиона представил редовни документи за превозваната стока и заявил, че не пренася стоки и валутни ценности за деклариране. По метода „анализ на риска" екип на митническа мобилна група селектира превозното средство за щателна митническа проверка, при която в естествена кухина на тавана на шофьорската кабина, са открити 3000 къса цигари, всички с надпис „For duty free sale only."

Един час преди това, при проверка на друг товарен автомобил, с турска регистрация митническите служители откриват в личния багаж на шофьора, турски гражданин, укрити 190 кутии.

Незаконно пренасяните цигари в другия лек автомобил са намерени в турски гастарбайтери, багажа им и в резервната гума на колата, с която пътували към Германия.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ав
    Автор
    1 0
    13:19, 23 авг 2018
    Последно 8 милиона цигари?
  • 2
    Ма
    МАНГО
    0 0
    13:28, 25 авг 2018
    "80 хил. незаконни цигари спипани за месец на границата с Турция"
    "Близо 800 000 цигари са спрени на българо-турската граница при ГКПП Капитан Андреево при опит за контрабандното им пренасяне у нас, съобщават от Свиленградското звено на Агенция „Митници“."

    Последно - 80 или 800 хиляди?

Още новини

Последни новини