От х:

Днес в x:

Емнаха с полиция нарочените павилиони на битака

Опис на стоката в нарочените за събаряне павилиони на бул. "Стефан Стамболов" на димитровградския неделен пазар започнаха днес служители на общинското предприятие "Благоустрояване". Те бяха охранявани от многобройни полицаи, заели позиция още в зори. Мястото бе оградено с жълти полицейски ленти. Металната врата на първия павилион бе срязана с ъглошлайф. После вътре влязоха общинските чиновници. Тълпата от търговци роптаеше шумно срещу властта.

Около 9 часа на мястото пристигна кметът на община Димитровград Стефан Димитров. Градоначалникът веднага бе плътно ограден от униформени, които го охраняваха от наобиколилите го протестиращи търговци.



Вие сте били излъгани, каза на протестиращите кметът. Предишната градска управа ви е принудила да вложите средства в тези павилиони, но те не са монтирани в съответствие със закона, обясни Димитров. Той допълни, че на по-малко от два метра от улицата не може да има законни постройки.



Вие си плюете на следващия мандат, обвиниха го пазарджиите. Ние тук се борим за хляба си, плащаме данъци на общината, а вие ни принуждавате да хлопнем кепенците. Знаете ли какво е глад, ожесточиха се хората.



Той си има пари и затова не го интересува как ще оцелеят хората, махна с ръка възрастен търговец.

След кратката словесна схватка с протестиращите кметът си тръгна, а чиновниците, подкрепени от полиция, атакуваха бараките. След описването и изнасянето на стоката от тях те ще бъдат разрушени.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини