От х:

Днес в x:

Първият училищен звънец бие на 17-ти септември, в 3-ти и 7-ми клас с нови учебници

Първият училищен звънец ще бие тази година на 17-ти септември. Традиционната дата за прекрачване на училищният праг 15-ти септември тази година се пада в събота, затова началото на учебната година е изместено с два дни, според проектната заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев, уточниха от Регионалното управление на образованието в Хасково.

Всички училища в Хасковски регион вече имат договори за учебниците с ново съдържание, които са за 3-ти и 7-ми клас. Те са избрани след сондаж от учителите, като всеки от преподавателите имаше възможност сам да подбере най-доброто съдържание спрямо нивото на учениците си.

Има различни предпочитания към различните издателства, в Хасковска област е направен избор почти от всички предложени варианти, уточни Иван Ванчев. Според възможността, дадена от Образователното министерство, учителите на третокласниците са имали възможност да избират за различните предмети учебници на различни издателства, а не само да посочват пакети. „По този начин всеки преподавател е направил най-добрия избор за своите ученици съобразно стилистиката на даден учебник.“, коментира още експертът от РУО -Хасково.

Учебниците за останалите класове, в чието съдържание няма промяна, са със сключени договори още преди лятната ваканция.

Доставката на новите трябва да приключи по училища най-късно до 10-ти септември, на много места в Хасковските школа пакетите вече са доставени.

Красимира Славова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Бр
    Брех,
    5 -11
    22:26, 13 авг 2018
    Че учителките как преценят децата от класа си, кат... Виж коментара
  • 2
    Уч
    учител
    1 -1
    09:43, 8 сеп 2018
    Ще коментирам,че правите жалък опит да плюете отново по учителите! А е видно,че темата е мноооооооого далече от вас!!!
Последни новини