От х:

Днес в x:

3 °C

Малките ученици на финала на учебната година, връщат учебниците

Изображение 1 от 4

  Малките ученици в начална форма на обучение до трети клас са само на ден време от финлната права на тази учебна година. Те приключват обученито си за  2019/2020-та онлайн. Последният ден с уроци във виртуалните класни стаи им е 30-ти май, който се пада в събота и така на практика за тях, макар и дигитално, звънецът тази година за край ще бие в петък, на 29-ти.

  Вече е създадена организация в много от училищата в Хасково за връщане на учебниците. 

  В ОУ “Христо Смирненски“ класовете са разпределени по време, а пунктовете за прибирането на учебниците са разположени на двата входа на училището.

  В последния за тази година учебен ден в края на работната седмица на учениците ще бъдат раздадени и свидетелствата за завършен клас. Четвъртокласниците и петокласниците продължават обученито си до 16-ти юни, а учениците до 11 клас –до края на следващия месец.

  По времето на карнтина на деца в нужда от региона са доставени близо 70 лаптопа и таблета, които са изпратени от МОН. Много от училищата в региона със собствени средства са осигурили за най-бедните си ученици мобилен интернет. Пакат с мобилни данни образователното министрество е финансирало за 15 деца от средното училище в Симеоновград „Св. Климент Охридски“.

  На много места са организирани подкрепящи акции за включване на децата в дигиталната училища среда от самите преподавателски колективи. Част от учителите от с. Узунджово, например, са подарили на свои ученици, които нямат мобилни устройства, собствените си таблети. Преди месец пък служителите от РУО-Хасково събраха средсва по между си и подариха устройства за децата от многодетно семейство в Маджарво, за да могат те да учат дигитално. За да не спират с обучението си, дори и когато им се налага лечение, за децата, които са в Детското отделение на областната болница семейство Александрови от Хасково са подарили два лаптопа, научи Haskovo.net.

  В РУО –Хасково все още се събират и списъците на учениците, които през лятото ще бъдат включени в различни подкрепящи обучителни програми. Това са деца, които не са успели да се присъединят към онлайн обучението, поради липсата на устройства или на дигитални умения от тяхна страна и невъзможността за помощ при новия подход на преподаване през интернет и от страна на родителите им. Въпреки че тези деца са поучавали от учителити си по домовете на ръка материали на книжен носител, се налага още работа с тях. Такива групи ще влизат през лятото в класните стаи физически. Има индикации за включване на деца за лятно обучение, както от селата, така и от градовете, включително и в Хасково, обясни началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Си
   Сиси
   5 0
   19:13, 27 май 2020
   Така написано, излиза,че и 6-ти клас ще учат до 30 юни?
  • 2
   Мд
   мдам
   4 -1
   08:08, 28 май 2020
   И никой от хората на снимката не е с предпазни средства.
  • 3
   Ми
   мино
   1 0
   09:30, 28 май 2020
   Може да са .... досега..

  Хороскоп за 01.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес сте доста заети, но вършите всичко по отличен начин. Намирате време дори за незначителни неща, а това се дължи на безупречната ви организираност. Не допускайте на нищо да нарушава графика ви, тъй като това няма да се отрази добре на очакванията ви.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не се отказвайте от целите си, перспективите са обещаващи. С повече активност и добра организация ще се адаптирате към промените, колкото и да не ги отчитате като факт. Вътрешни противоречия ще ви изправят пред необходимостта да вземете бързи решения, отнасящи се до вас самите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Акумулираната от вас енергия ще се прояви по подходящ начин и скоро ще може да се поздравите с практични реализации. Новости и от личен характер ще зарадват някои от вас, особено самотните Раци. Започната връзка ще продължи дълго. Вниманието и нежността, на които се радвате ви правят по-добри.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работете сериозно днес, тъй като развитието на делата ви в близко бъдеще зависи до голяма степен от днешния ден. Подходете с търпение към бюрократичните неуредици и не хабете нервите си за дреболии. Замислете се за сериозни инвестиции.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Нищо не е невъзможно за вас, щом веднъж сте решили да действате. Само внимавайте, да не предизвикате съдбата с агресивната си намеса в отношения и събития, в които е по-добре да стоите настрана. Ако целите ви са свързани с бизнеса или професионалната кариера ви очаква натоварена програма.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ако не изненадвате с нищо партньорите си днес и действате така, както те очакват, ще имате хубав ден. Овладейте емоциите си и проявете повече търпение в отношенията си с близките. Служебни пътувания ще ви ангажират допълнително, но не съжалявайте. Има какво да покажете и на какво да се научите.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се преуморявайте, ангажиментите ви са достатъчни за повече от едни човек, за да поемате нови. Потърсете свой начин да си починете, като се освободите от натоварващи мисли и обновите силите си. Така ще се подготвите и по-добре за предстоящите си изяви, за които сте нетърпеливи.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Всичко може да почака, щом така преценявате, че е най-добре за вас. Запазете доброто си настроение и не пропилявайте времето си в усилия да убеждавате някого в правотата на мислите си. Оставете другите сами да решават бъдещето си, вие се погрижете за своето. Но и не оставяйте в близките си впечатления за отчуждение.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съсредоточете енергията си в творчески проекти и ще постигнете забележителни резултати. Внимавайте да не се разминете с една изгодна сделка. Очертава се служебно пътуване, което ще отвори шанс за служебен просперитет.
  01 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Повече се вслушвайте в мнението на специалистите и не пристъпвайте съветите им. Във ваш интерес е да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Начинанията, с които се захващате могат да бъдат успешни, ако смекчите тона си в отношенията с колегите и приведете в ред личните си дела. Не се разпилявайте.
  01 дек 2020
  Последни новини