От х:

Днес в x:

17 °C

Малките ученици на финала на учебната година, връщат учебниците

Изображение 1 от 4

  Малките ученици в начална форма на обучение до трети клас са само на ден време от финлната права на тази учебна година. Те приключват обученито си за  2019/2020-та онлайн. Последният ден с уроци във виртуалните класни стаи им е 30-ти май, който се пада в събота и така на практика за тях, макар и дигитално, звънецът тази година за край ще бие в петък, на 29-ти.

  Вече е създадена организация в много от училищата в Хасково за връщане на учебниците. 

  В ОУ “Христо Смирненски“ класовете са разпределени по време, а пунктовете за прибирането на учебниците са разположени на двата входа на училището.

  В последния за тази година учебен ден в края на работната седмица на учениците ще бъдат раздадени и свидетелствата за завършен клас. Четвъртокласниците и петокласниците продължават обученито си до 16-ти юни, а учениците до 11 клас –до края на следващия месец.

  По времето на карнтина на деца в нужда от региона са доставени близо 70 лаптопа и таблета, които са изпратени от МОН. Много от училищата в региона със собствени средства са осигурили за най-бедните си ученици мобилен интернет. Пакат с мобилни данни образователното министрество е финансирало за 15 деца от средното училище в Симеоновград „Св. Климент Охридски“.

  На много места са организирани подкрепящи акции за включване на децата в дигиталната училища среда от самите преподавателски колективи. Част от учителите от с. Узунджово, например, са подарили на свои ученици, които нямат мобилни устройства, собствените си таблети. Преди месец пък служителите от РУО-Хасково събраха средсва по между си и подариха устройства за децата от многодетно семейство в Маджарво, за да могат те да учат дигитално. За да не спират с обучението си, дори и когато им се налага лечение, за децата, които са в Детското отделение на областната болница семейство Александрови от Хасково са подарили два лаптопа, научи Haskovo.net.

  В РУО –Хасково все още се събират и списъците на учениците, които през лятото ще бъдат включени в различни подкрепящи обучителни програми. Това са деца, които не са успели да се присъединят към онлайн обучението, поради липсата на устройства или на дигитални умения от тяхна страна и невъзможността за помощ при новия подход на преподаване през интернет и от страна на родителите им. Въпреки че тези деца са поучавали от учителити си по домовете на ръка материали на книжен носител, се налага още работа с тях. Такива групи ще влизат през лятото в класните стаи физически. Има индикации за включване на деца за лятно обучение, както от селата, така и от градовете, включително и в Хасково, обясни началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Си
   Сиси
   5 0
   19:13, 27 май 2020
   Така написано, излиза,че и 6-ти клас ще учат до 30 юни?
  • 2
   Мд
   мдам
   4 -1
   08:08, 28 май 2020
   И никой от хората на снимката не е с предпазни средства.
  • 3
   Ми
   мино
   1 0
   09:30, 28 май 2020
   Може да са .... досега..

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  24 сеп 2020
  Последни новини