От х:

Днес в x:

30 °C

Малките ученици на финала на учебната година, връщат учебниците

Изображение 1 от 4

  Малките ученици в начална форма на обучение до трети клас са само на ден време от финлната права на тази учебна година. Те приключват обученито си за  2019/2020-та онлайн. Последният ден с уроци във виртуалните класни стаи им е 30-ти май, който се пада в събота и така на практика за тях, макар и дигитално, звънецът тази година за край ще бие в петък, на 29-ти.

  Вече е създадена организация в много от училищата в Хасково за връщане на учебниците. 

  В ОУ “Христо Смирненски“ класовете са разпределени по време, а пунктовете за прибирането на учебниците са разположени на двата входа на училището.

  В последния за тази година учебен ден в края на работната седмица на учениците ще бъдат раздадени и свидетелствата за завършен клас. Четвъртокласниците и петокласниците продължават обученито си до 16-ти юни, а учениците до 11 клас –до края на следващия месец.

  По времето на карнтина на деца в нужда от региона са доставени близо 70 лаптопа и таблета, които са изпратени от МОН. Много от училищата в региона със собствени средства са осигурили за най-бедните си ученици мобилен интернет. Пакат с мобилни данни образователното министрество е финансирало за 15 деца от средното училище в Симеоновград „Св. Климент Охридски“.

  На много места са организирани подкрепящи акции за включване на децата в дигиталната училища среда от самите преподавателски колективи. Част от учителите от с. Узунджово, например, са подарили на свои ученици, които нямат мобилни устройства, собствените си таблети. Преди месец пък служителите от РУО-Хасково събраха средсва по между си и подариха устройства за децата от многодетно семейство в Маджарво, за да могат те да учат дигитално. За да не спират с обучението си, дори и когато им се налага лечение, за децата, които са в Детското отделение на областната болница семейство Александрови от Хасково са подарили два лаптопа, научи Haskovo.net.

  В РУО –Хасково все още се събират и списъците на учениците, които през лятото ще бъдат включени в различни подкрепящи обучителни програми. Това са деца, които не са успели да се присъединят към онлайн обучението, поради липсата на устройства или на дигитални умения от тяхна страна и невъзможността за помощ при новия подход на преподаване през интернет и от страна на родителите им. Въпреки че тези деца са поучавали от учителити си по домовете на ръка материали на книжен носител, се налага още работа с тях. Такива групи ще влизат през лятото в класните стаи физически. Има индикации за включване на деца за лятно обучение, както от селата, така и от градовете, включително и в Хасково, обясни началничката на Регионалното управление по образованието Христина Боева.

  Красимира Славова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Си
   Сиси
   5 0
   19:13, 27 май 2020
   Така написано, излиза,че и 6-ти клас ще учат до 30 юни?
  • 2
   Мд
   мдам
   4 -1
   08:08, 28 май 2020
   И никой от хората на снимката не е с предпазни средства.
  • 3
   Ми
   мино
   1 0
   09:30, 28 май 2020
   Може да са .... досега..

  Хороскоп за 11.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се погрижите за собственото си спокойствие, осигурявайки си повече тишина и време за размисъл. Има върху какво да мислите, работата, семейството, приятелите и многото си несвършени задачи. Някой, който отдавна ви привлича ще скъси разстоянието по между ви. С общи действия отношенията ви ще се развият в желаната от вас посока.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Осъществявате значителен напредък днес благодарение на неуморните си действия в избраната от вас посока. Радвате се на одобрението на всички около себе си, което допълнително ви стимулира да действате в същия дух. Постарайте се да не пренебрегвате личните си ангажименти за сметка на професионалните и по-специално времето, което отделяте за любимия човек.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Силните ви прояви днес ще предизвикат промени около вас. Най-изразени ще бъдат в личен пран. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Избягвайте споровете, дори и да считате, че сте прави. Спокойствието днес ви е по-важно, отколкото изява на красноречието и интелекта ви. Носете багажа си тихо и се съсредоточете към собствените си търсения и потребности. Скоро ще получите дарове, за които трябва да сте подготвени.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Прекарвате по-голяма част от времето си в дребни задачи по дома. Това са все неща, които от отдавна отлагате да свършите. Крайно време е да довършите онова, което сте започнали. Ако не днес, то утре със сигурност ще имате възможност. Добре е да помислите и за бъдещо начинание, което планирате.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  С удоволствие ще се заемете с нещата, които ви носят настроение. Срещи, приятелски събирания, родители, деца са част от вълненията ви за днес. Търпеливо и с такт ще насочвате събитията така, щото всички да се чувстват добре. Това го можете и е добре да се замислите дали не е част от мисията ви на тази земя.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предпочитате да прекарате този ден сред близките си, заети с нещо, което ще ви помогне да се разтоварите. Въпреки това обаче е твърде възможно този ден да ви поднесе различни изненади, които ще наложат промени в плановете ви. Не се учудвайте ако в крайна сметка прекарате по-голяма част от деня извън дома си. Няма съмнение обаче че ще се забавлявате добре.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Планирате много задачи за днес и от вас зависи на кои от тях ще дадете преднина. Не позволявайте настроението ви да зависи от нечие благоволение към вас, както и не разпилявайте силите си да влизате в ненужни спорове. Добре ще ви се отрази времето сред природата или в компанията на любима книга.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Интересен и динамичен ден. Благоразположението ви към ваши близки ви кара да се чувствате отлично. Започната на шега авантюра, ще прерасне в дълготрайна, сериозна връзка. От вас зависи дали ще приемете или не интересно предложение. Бъдете уверени в успеха си и със сигурност ще го постигнете.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  И в работата, пък и извън нея, вие днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена както към служебните ангажименти, така и към дома. И вечерта с основание ще може да се поздравите за свършеното. Вниманието на любимите ви хора ще направи удовлетворението ви пълно.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Стари задължения ще ви напомнят за себе си, създавайки у вас отегчение и досада. С повече търпение ще я свършите и ще ви остане време за по-интересни занимания. Нуждаете се от повече спокойствие около себе си, за да чуете шепота на сърцето си и да помислите за бъдещето си.
  11 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Голяма част от вас ще са заети с лични дела днес. Справяте се успешно с въпрос, който не сте планирали. Притеснявате се излишно за възникнала ситуация. Имайте търпение и нещата ще се разрешат във ваша полза. Приятел се нуждае от личен съвет, отнесете се сериозно към ситуацията и проявете разбиране.
  11 юли 2020
  Последни новини