От х:

Днес в x:

Директорка нарича слаби ученици мърша. Преглед на печата

Директорка нарича слаби ученици "мърша", гласи челното заглавие над главата в "Хасковска Марица". Всяко стадо си има мърша. Така директорката на хасковското училище "Н. Й. Вапцаров" Мария Делчева обяснява факта, че деца в пети и шести клас са всъщност полуграмотни. "ас уча на Николавапцаруф" – това е написала шестокласничката Надежда от школото в кв. "Република". Експериментът на репортерите показва смайващи резултати – деца, получавали петици и четворки, преминали през външно оценяване, не могат да пишат. Темата е разработена на 9 страница.
Началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов, потърсен за коментар от "Хасковска Марица", намира за крайно неуместен израза на директорката за мършата.
Какво да каже човекът? Макар че едва ли положението в тези училища е новина за него.

Съдийски карамболи скандализират пазара, пише в другото челно заглавие на първа страница "Хасковска Марица". Става дума за скандала на димитровградския битак и противоречивите, взаимноизключващи се решения на хасковски магистрати.

В Караманци отбелязаха 25 г. от възродителния процес, акцентира на втора страница вестникът. Минералбанското село вчера почете годишнината от събитията на 10 май 1984 г., когато половината от жителите са откарани в милицията, а някои са осъдени и лежат в затвора.

Пробутват бразилска мръвка на колбасарници, четем на 3 страница в броя. Дистрибутори обикаляли цеховете из региона в опит да пробутат на двойно и тройно по-ниски цени месо от Бразилия. Съмнителната мръвка била пращана в Косово като военна помощ за армията, оттам по позната схема се изнася в Македония, после в месарски цехове и накрая каца на масата ни.

Вместо да стои магистрали, властта им назначи пиар, четем на 4 страница. Червеният номенклатурчик Александър Бозаков вече бил пресаташе на пътното управление, става ясно от текста.

6 часа позиционна война за битака, така е озаглавен водещият материал на първа страница в "Новинар юг". В текста четем за опита да бъдат премахнати 13 павилиона от неделния пазар в Димитровград в петък. Днес ще е второто полувреме на мачлето, както го описват във форумите на димитровградски сайт тамошните зевзеци.

СДС Хасково отсвирва листата с Надежда Михайлова, четем на втора страница. Янко Велев нямало да работи за Иван Костов, допълва изданието.

Потвърдиха 16 г. затвор за кенанското убийство, акцентира вестникът на 3 страница. Георги Караджов от Хасково с потвърдена присъда за убийството на ученика Сашко Дойчев. Решението е на пловдивския апелативен съд.

39 скриха 328 бона данъци, акцентира вестникът на 4 страница.

Бях политзатворник, а някои ме изкараха пияница. Това твърди пред вестника Феим Кахраман от Караманци. Изселникът е дал интервю за изданието по време на вчерашните чествания на 25 години от събитията в селото.

В Книжовник 44 двойки се ожениха накуп повторно, четем на забавната 12 страница.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини