От х:

Днес в x:

Булсатком: Съболезнования на близките на Мирослав, хората ни имат предпазни средства

Работниците на Булсатком са оборудвани с необходимите лични предпазни средства. Това отговориха на запитване на Haskovo.net по повод трагичния инцидент в хасковското село Подкрепа, при който загина работник на компанията и след изявленията на техни служители, че си изпълняват задълженията с обикновени дрехи. 30-годишният Мирослав Петков бил изпратен в събота сутринта за отстраняване на повреда. Качвайки се на стълбата младият мъж е покосен от електричество, като при удара е починал на място. Неговият брат-близнак Любомир Петков, който също е служител във фирмата, заяви, че от Булсатком не осигуряват на работниците необходимите лични предпазни средства като каска, ръкавици, подходящи обувки. Изпълнявали служебните си задължения със собствените си обувки. „Годишно ни дават две тениски, анцугов екип и яке“, заяви Любомир.

Вчера близки на загиналия Мирослав се събраха пред офис на фирмата за доставка на интеренет и кабелна телевизия и поискаха обективно разследване по случая, с който са се заели от полицията и от Инспекцията по труда. Резултатите от проверките трябва да станат ясни до месец.

"По повод трагичния инцидент на 28 юли в село Подкрепа, при който загина Мирослав Петков, използвам случая на първо място да изкажа моите и на колегите искрени съболезнования на семейството и близките на Мирослав за тежката им загуба", пише в отговора до Haskovo.net Тинко Тотев, оперативен директор на компанията.

Той допълва, че се извършва проверка от Булсатком и от компетентните органи за причините, довели до трагичния инцидент.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (34)

  • 1
    По
    Позната
    36 -2
    17:17, 31 юли 2018
    Като са оборудвани с необходимите лични средства за безопасност защо в колата е имало само колан.
  • 2
    Ко
    коментар
    37 -3
    17:38, 31 юли 2018
    Осетиха на къде щезадуха вятъра от Булсатком и на четвъртия ден от гибелта на момчето се сетиха , че имат загинал техник във фирмата!
    Но това се оказа , че не е първият случай на загинал техник във фирмата!
    Преди около две години друг техник пада от стълбата на асвалта и загива в Добрич-инспекцията по труда прави тогава проверка и глобява Булсатком с 1500 лв -заради липса на екипировка или в частност ( ботуши) с които дадения техник е трябвало да бъде убут заданесе лъзне от стълбата!
  • 3
    Гр
    Гражданин
    27 -6
    18:33, 31 юли 2018
    През м.декември 2012 г. бях абонат на Булсатком. Вследствие на гръмотевица по кабела за интернет протече ток и изгоря рутера и порта на телевизора, който беше свързан посредством LAN кабел с рутера. Техниците от Булсатком само вдигаха рамене и цъкаха, като не покриха нищо по щетите. Добре, че телевизора имаше застраховка 2+3 години, но все пак разправии и изгубено време. Интернета на Булсатком в този период беше ненадеждно защитен и същият беше на принципа тука има, тука няма. Нямаше месец интернета да не спре поне два пъти. Откакто се отказах от тяхните услуги ги нямам тези главоболия. Имам надежден интернет, поддържащ постоянна скорост, както и надеждна телевизия. Само ще спомена, че новият ми доставчик на двете услуги е местен. Така, че който е недоволен от Булсатком (в тяхния форум много абонати са недоволни) да не чакат, а да ги сменят като доставчик, защото отново по техния интернет кабел може да протече ток и да направи голяма беда.
  • 4
    Г.
    Г.Симеонова
    35 -6
    18:39, 31 юли 2018
    Е,браво бе Булсат,трябваха ви 4 дена,за да разберете,че ваш служител е претърпял инцидент с летален изход и да изкажете съболезнования!
    А като имате екипировка,защо не я раздавате на техниците си?Провеждате ли инструктажи относно безопасността? След като изпратихте едно момче по тишърт и маратонки на място където е паднал гръм,кокво толкова разследвате,на кого да прехвърлите отговорността и вината ли?
  • 5
    Кр
    Краси
    29 -1
    19:45, 31 юли 2018
    Булсатком моля не говорете глупости в колата която е била на мястото на инцидента е имало само и единствено 1. колан.Това ли ви е екипировката? А къде ви са ботушите каската и ръкавиците ? 2. Обувки към работното облекло липсват няма такива затова не си измисляйте ?.Работниците работят със лични обувки.
  • 6
    Кр
    Краси
    30 -4
    19:50, 31 юли 2018
    Лъжа,Лъжа,Лъжа,не си измисляйте и не се оправдавайте ??? Мишкиии ..
  • 7
    Ив
    Ивелина
    23 -2
    20:34, 31 юли 2018
    Бог ще ви накаже за лъжите "Булсатком"!
    Почивай в Мир приятелю!
  • 8
    Ма
    Майката
    25 -4
    21:16, 31 юли 2018
    Днес видях стълба убиец кутията на УБИЕЦА БУЛСАТКОМ я нямаше??? Кажете ми кой ???Веднага след инцидента я свали??? И как??? И Заштооо??? Някой ште ми даде ли отговор????????????????? Почивай в мир мило дете!
    • Ко
      колега
      10 -2
      08:32, 1 авг 2018
      Взеха я разследващите полицай като веществено доказателство
  • 9
    Те
    Теодора
    17 -4
    21:49, 31 юли 2018
    Може ли да сте толкова долни и лъжливи бе нека бог да ви накаже просто нямам думи за вас Булсатком. За вас само един колан който е бил намерен е екипировка така ли за нас това не е никаква екипировка защо бе лъжете че имате екипировка бе хора нямате ли съвест ми кажете. Големи боклуци сте ЕЙ
  • 10
    Ма
    Майката
    19 -3
    21:56, 31 юли 2018
    Г-н Тинко Тотев вий знаете ли какво е болка ,мъка, тъга??? Имате ли деца незнам??? Но болката е Много Много Много голяма огромна сърцето ми кърви а вашата фирма Уууубииеец Булсатком сипе само лъжиии?А какво да кажа за дъщеря ми която незнае къде се намира от огромната Болка ,Мъка и ,Тъга която вий Булсатком и причинихте .Знаете ли изобщо какво е Болка ,Мъка иТъга??????
    • Го
      Гост
      9 -1
      19:05, 1 авг 2018
      Има деца, Тинко.Но и неговият син загина при нелеп инцидент! Със сигурност знае какво е болка от подобна загуба, човека - не го обвинявайте,той не може да се счита за изцяло отговорен за случката.Има си други отговорници, които са виновни за тази неприятна ситуация, но защо се крият??????
  • 11
    Те
    Теодора
    16 -1
    22:14, 31 юли 2018
    Защо лъжете така долно и нагло Булсатком какви съболезнования от вас къде бяхте когато всичко се случи кажете ми къде защото вие не се обадихте не присъствахте на погребението и накрая ще лъжете и пишете ама толкова сте нагли просто думи нямам нека бог да ви накаже моля се от все сърце моля се и да си платите за стореното.
  • 12
    Пр
    Приятел
    17 -1
    22:25, 31 юли 2018
    Искрено се надявам приказката за "милиони няма закони" да не се окаже вярна и в този случай дано роднините и близките на момчето получат възмездие.Вярно е че нищо не може да им го върне обратно но ако виновните си понесат отговорността за своите действия или бездействия които са довели до смъртта на това младо и способно момче може би близките му ще бъдат малко по-спокойни . Надявам се този случай да е като обица на ухото на всички които работят в тази сфера и дано повече да няма млади момчета като Миро който да остават по стълбовете.Почивай в мир Приятелю!!!!
  • 13
    Ре
    реалист
    28 -23
    23:19, 31 юли 2018
    Защо хвърляте вината върху Булсатком? Я ми кажете в КОЯ фирма в Бг се спазват правила за безопасност на труда? Я ми кажете в коя фирма се изплащат редовно заплати? В коя се плащат отработени допълнителни часове?Колко фирми осигуряват на минимална? Колко фирми въобще не осигуряват? Хвърляте вината на всеки друг ,но не и на вас самите.Всеки ден виждате, че цялата система е корумпирана,но ви е си траете.В България няма стачки,няма протести,няма синдикати,затова има мизерия.Без борба не става, а вас за борба не ви бива.Колко измират от глад и мизерия, от безмилени катастрофи на ипочупени пътища?Ами от липса на лекари? Вие убихте човека.Носете си черните тениски.Поне в лицемерието ви бива.
    • Ат
      Атанаска
      9 0
      18:21, 1 авг 2018
      Не Ви пожелавам болката,която изпитваме от тази жестока загуба, не Ви ли беше поне малко срам от това грозно изказване? Дано ако имате деца Господ да Ви ги пази живи и здрави, ние няма да върнем момчето си обратно, всички имат вина,той,булсатком,енергото... Недейте да говорите така, защото ако имаше елементарната екипировка това можеше и да не се случи,но не за екипировки пари няма.Тук не става въпрос за болнични, отпуски и т.н става въпрос за това,че те екипировки може да си надбавят или да имат,но да не са раздадени на служителите, даже инструктажи не са им дадени.От сърце Ви моля,ако не можете да кажете нещо хубаво по-добре си замълчете! Длъжни са след като знаят,че има ток, да им осигурят екипировки, но това вече няма значение,защото трябваше да се случи тази ужасна трагедия със толкова млад човек за да го разберат. Всеки можеше да е на мястото на Миро, нечии дядо,баща,син,приятел,съпруг... Никой не е застрахован,за това нека всички които работят в подобна фирма ПАЗЕТЕ СЕ!!!
  • 14
    Да
    Даниел
    16 -1
    00:24, 1 авг 2018
    Ако сте им дали предпазни средства- Мирослав сега щеше да е сред нас и да се смеем заедно !!! Не говорете глупости а си поемете вината, защото вие сте виновни за това !!!
  • 15
    Ма
    Майката
    17 -4
    00:25, 1 авг 2018
    Абе кой си ти и зашто ги защитаваш тези убийци почерниха едно семейство и разделиха 2 близнаци братя ?Болката,мъката ,тъгата познати ли ти са ???? Пожелавам ти на теб никога да не ти се налага да носиш черно или ако носиш да не е за траур Разбрали ме бе защитника на Булсатком Убийците .Платиха ли ти за тази публикация Аааааа??????????????
  • 16
    Ан
    Анонимен
    6 -14
    02:18, 1 авг 2018
    Аз работя в фирма в която също не дават работно об... Виж коментара
  • 17
    Те
    Теодора
    11 -5
    03:42, 1 авг 2018
    Абе ти нямаш ли сърце ти незнаеш ли какво е болка и състрадание какви ги говориш ако не са виновни защо се криеха като мишки защо са покрили уликите ааа я това ми кажи как имаше кутия на стълба при инцидента а сега къде е иди до там и виж нали много се отваряш и се правиш на много оборотен колко ти платиха ааа за да дрънкаш глупости.
  • 18
    К
    К
    14 -1
    07:29, 1 авг 2018
    Трепането им е малко!Мизерия! Правят милиони а не купуват облекло на работниците си!
  • 19
    Сега, да видим кой има контрол над частните доставчици на телевизия и интернет и защо те не са контролирани за тези правила за безопасност!
  • 20
    Ив
    Иван
    13 0
    15:37, 1 авг 2018
    Съболезнования на близките ! Закони има , но никой не ги спазва ! Не всяко нарушение на правилата за безопасност води до злополука , но всяка злополука е в следствие на нарушени правила ! Има наредба
    за правилата за изграждане на далекосъобщителни мрежи и съоръженията към тях - http://www.crc.bg/files/_bg/pa222.htm Ако един адвокат се зарови в разпоредбите на Правилника по безопасността на труда при работа по въздушни и кабелни съобщителни линии и мрежи (Д-06-001, С., 1997 г.) и Правилника за безопасност при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи (ДВ, бр. 34 от 2004 г.). - жална им майка на Булсат ,а и на всички останали кабелни доставчици на телевизия и интернет ,а да не говорим за частните фирми, които работят с напрежение над 1000 волта. Пак казвам - закон има , правила има , няма контрол и наказани (засега ) !!!
  • 21
    Пр
    Приятел
    6 0
    20:12, 1 авг 2018
    Абе какъв реалист ли си ти кви глупости говориш бе какво ги защитаваш отнеха един прекрасен живот на един АНГЕЛ за цял живот почерниха едно семейство а ти си седнал да ги защитаваш осъзнай се трябва за напред да се осъзнаят младите хора и да си търсят правата и да се пазят от такива злополуки искаме СПРАВЕДЛИВОСТ БУЛСАТКОМ!!!
    ПОЧИВАЙ В МИР ПРИЯТЕЛ...!!!
  • 22
    Го
    Гост
    13 -1
    20:18, 1 авг 2018
    Собственик на фирмата е Пламен Генчев, както и още двама-трима около него,но основно е създадена от него.
    Проблема обаче не е в нито един от собствениците!!!!
    Самите собственици са наели отговорници, които да следят работата на екипите, както и да координират.
    Проблема е в т.нар. псевдо офис-мениджъри и отговорниците по райони ,които само гледат как да налапат и остискат максимално парите на фирмата,спестявайки ги за себеси и за личните си нужди и не ги интересува какво ще става с техниците.Явно и парите за нужната екипировка са отишли пак и отново в нечий джобове,но това е нормално за тях ,нищо че заради алчните им и ненаядени очи загиват хора.Те са длъжни да пазят тясно- семейните си кръгове които са наблъскали на работа там и явно се стараят да предпазват само тях.
    Собствениците на фирмата толкова ли са тъпи, кухи, неуки, а и слепи че не виждат че шуробаджанащината не убива само фирмата и морала и , но загиват и невинни, заради това което допускат да се случва и да се назначават хора основно по критерий ,,наши и ваши ''!!!!!!!!!!!
    • Ва
      Ваня
      9 0
      00:23, 3 авг 2018
      тоя дето е сложил минус и тези дето слагат,сигурно са от семейните кадри у фирмата.Вероятно е нечий брат-служител/техник,сестра-касиерка и пр....
      Мхмм така стават нещата там,че после имало инциденти и фирмата вървяла на зле!
  • 23
    Ив
    Иванка
    3 -5
    13:19, 3 авг 2018
    Аз също съм служител на фирмата и когато аз работех там екипировка имаше за всички и то в повече и мога да кажа че така наречените техници ги глобяваха защото не я носеха. Идваха сутрин на работа в офиса по шорти и джапанки и се подиграваха на някои от колегите който си е сложил екипировката.
    • Те
      Теодора
      4 -1
      02:16, 4 авг 2018
      Защо така наречените техници ма боклук такъв ако не са така наречените техници който вършат цялата работа тая фирма и никоя друга няма да я има тъй като така наречените касиерки като теб предполагам по цял ден седът в офиса работят на компютър и по цял ден да се чудят с кой клиент да се заядът защото им е лош деня или в случая рано сутрин не са намъндърсани с какво сте по добри вие касиерките от така наречените техници ???
  • 24
    Ив
    Иванка
    1 -6
    13:22, 3 авг 2018
    Защо винаги първо обвинявате другите? Никой не тър... Виж коментара
  • 25
    Ив
    Иванка
    1 -7
    13:34, 3 авг 2018
    Като са толкова лоши условията във фирмата, Миро з... Виж коментара
    • Те
      Теодора
      3 -4
      02:02, 4 авг 2018
      Чакай малко аз да те попитам Иванке ами ти защо се махна от тая фирма като на теб май като гледам са ти харесвали условията.Нали си много отверена сега ти кажи на нас защо ???
  • 26
    Аз
    Аз
    4 -2
    15:10, 3 авг 2018
    Абе ти на кой си човек бе Иванке защто ги защтитаваш един човешки живот си отиде .Едно добро и способно дете .Мир на праха му.Ти деца имаш ли?А защо Миро лека му пръст е довел брат си в тази фирма отговори си ти сама като си толкоз умна?????
  • 27
    Те
    Теодора
    5 -1
    00:29, 4 авг 2018
    Иванка ли си Драганка ли си незнам ама Боклук с Боклука ти недей много да приказваш такива работи защото такива лизогъзки като теб има много и рано или късно си намират майстора защо ги защитаваш може преди да е имало ама сега няма екипировки няма инстроктажи няма нищо в тази скапана фирма която не може да си поставя кутиите където си поиска и да си мисли че като има милиарди е хванал господ за хуя мисля че ме разбра.
  • 28
    Ня
    Някой си
    7 0
    21:44, 4 авг 2018
    Каквото и да си говорим тук, и да се обиждаме........ФАКТ, момчето е загинало, фирмата загина, държавата отдавна загина.......
    Момчето загина поради две причини - грешка от срана на EVN и липса на всякакви предпазни средства.
    Фирмата загина само поради една причина - допусна всеки офис-мениджър,координатор и пр., сам да решава и преценява какво да прави ,както и ,,колко да прибере'', а в същото време да реши че само ,,семеен съвет" е компетентен да започне работа там и да работи уж качествено.Да ама не!!!!!
    Точно както е описано по-горе.........шуробаджанашка работа! Точно заради това фирмата сама си би шута,както на себе си -така и на клиентите си.Каквото и да ми говорите и колкото минуси да ми слагате.....вие ,,семейния булсатски съвет", няма как да превърнете един факт в неистина!!!!!
    ВИЕ ЕБАХТЕ МАМАТА НА ФИРМАТА ,както и на клиентите и!!!!!
Последни новини