От х:

Днес в x:

Шефът на зоопарка д-р Стайков: Кутретата бяха полумъртви, аз ги доубих

Убитите кучета в хасковския зоопарк не бяха 40, а точно 24. Това заяви днес шефът му д-р Ясен Стайков. Миналия четвъртък австрийски природозащитници извадиха от контейнера за боклук трупове на избити животни, сред които и едномесечни кутрета.

Малките кученца бяха докарани тук полумъртви. Прецених, че няма да оживеят и ги евтаназирах, каза пред Haskovo.net докторът. Той показа пред журналисти 9 жалби на хасковлии, в които те се оплакват от агресивни бездомни кучета. Според закона такива животни трябва да бъдат евтаназирани.



Кучетата не са избивани в продължение на десетина дни, а същия ден, обясни д-р Стайков. Той уточни, че кола на варненския екарисаж пристига всеки четвъртък и вдига труповете на убитите животни. Миналия четвъртък обаче автомобилът им не дойде, обясни д-р Стайков. Затова служителите на зоопарка ги изхвърлили в контейнера за боклук, увити в черни найлонови чували.



По повод скандала с австрийците д-р Стайков обясни, че те пристигнали и започнали да чупят стъклата на сграда, в която през зимата държат маймуните. Обадих се в полицията, униформените дойдоха и ги откараха, допълни докторът.

По думите му във въпросната сграда се намирало едно възрастно, куче, както и три палета. Малките били на служител на Екопрогрес, за кутретата бил намерен осиновител. Просто ги държахме там, допълни д-р Стайков.



На въпрос на Haskovo.net с какво е по-различен един служител на Екопрогрес от който и да е жител на Хасково, че прибират кучетата му в зоопарка, където е строго забранено влизането на четириногите, той обясни, че това важало за всеки хасковлия, който търси подслон за животните си.

Д-р Стайков отговори на въпрос на журналисти, че от общината са му поискали писмени обяснения за случая с избитите и пъхнати в контейнера кучета. Последната снимка публикуваме въпреки зловещата гледка като илюстрация на думите на д-р Стайков, че животните не са били убивани в продължение на дни, а само същия четвъртък. На снимката ясно се виждат дори червеите по разложения кучешки труп. Haskovo.net се извинява на читателите за грозната снимка, но такава е истината.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини