От х:

Днес в x:

Треньорът на баскетболния ЦСКА първенец в колоездачно състезание до Аида

    Треньорът на баскетболния ЦСКА Красен Киров е първенец в скоростното изкачване с велосипеди на връх Аида. Наставникът на столичния клуб измина дистанцията от 10 км за време 25 минути и 41 секунди.

    В състезанието се включиха 20 участници от различни градове на страната. То се организира за четвърта поредна година от местния колоездачен клуб „Хасково“ с председател Георги Ангелов и зам.-председател Недялко Атанасов.

    Колоездачите потеглиха от главната улица пред сградата на община Минерални бани и финишираха на върха, като трасето има 600 метра денивелация. Първенецът в скоростното изкачване Красен Киров е и победител в категорията на мъжете от 18 до 35 г. Втори е Минчо Рибарев от Пловдив. В следващата категория от 36 до 50 години шампион е Росен Станчев. При по-горната възрастова група на състезателите от 51 до 60 години първенец е Манол Стоянов, а при най-възрастните участници от категория "61+" победител е Георги Евтимов.

    Във колоездачното състезание изключително добро представяне направи и единствената представителка на нежния пол – варналийката Петя Минкова от КК „Несебър“. Тя завърши на седмо място в общото класиране с време от 29 минути и 14 секунди.

    Най-младият от колоездачите беше 15-годишният Христо Проданов от Хасково. Сред най-възрастните състезатели беше Никола Демирев от Нова Загора, състезаващ се за КК „Шампион“ в Казанлък. 67-годишният мъж се нареди на трето място в групата на ветераните.

    Победителите в различните категории получиха парични награди, осигурени от община Минерални бани. Възнагражденията на ветераните пък осигури стоматологът д-р Гено Василев, който е и член на хасковския клуб по колоездене.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      1 -2
      23:01, 16 юни 2018
      ... ееееееееееееее неграмотност българска ! Що за журналист е пишещата ?! Трето отделение го е проспала ...
    • 2
      Ги
      гинка
      1 0
      19:12, 17 юни 2018
      БРАВО, на хасковските педаловрътковци. все по големи върхове да покоряват с педалите си.
    Последни новини