От х:

Днес в x:

Заместничка на кмета яхна колелото на състезание по колоездене

    18 деца се впуснаха в състезание по приложно колоездене на паркинга до площад „Атлантически“. Надпреварата се проведе по повод празника на Хасково.

    Участниците бяха разпределени в 3 възрастови групи – до 9 г., до 12 г. и до 15 г. Те трябваше да покажат умения с велосипеда по маркирано трасе, както и да заобикалят конуси, изпълнявайки „осморка“ и „змейка“. В същото време журито наблюдаваше спазването на жестовете от страна на колоездачите на ляв завой и спиране на знак „Стоп“, които са задължителни по Закона за движение по пътищата. Някои от участниците бяха безупречни в изпълненията си, но имаше и такива, които по пътя си успяха да разместят половината от конусите. Всяко докосване на конус или неспазване на правилата за движение по пътищата водеше до отнемане на точки. Само едно от децата беше почти образцов велосипедист, тъй като носеше каска, която е задължителен атрибут от екипировката на колоездача.

    Чрез състезанието се проверяват уменията на децата за безопасно движение по пътищата, обясни Недялко Атанасов от клуба по колоездене „Хасково“, който е организатор на състезанието, което се проведе с подкрепата на община Хасково.

    За всички участници бяха предвидени награди, които връчиха зам.-кметът Милена Трендафилова и директорът на хуманитарната дирекция в общината Златка Караджова. Малко преди официалната част по награждаване заместничката на градоначалника заряза дамската си чанта и яхна един от велосипедите. Въпреки че не беше с подходяща екипировка, Трендафилова показа умения в колоезденето, но през усмивка заяви, че това не е лесна работа. „Аз самата се опитах да измина трасето без грешка, но не успях“, призна Трендафилова. По време на награждаването тя призова децата да спазват правилата, когато карат велосипеди.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      No
      Nostradamus
      8 0
      13:18, 7 сеп 2016
      Ляв завоД..... Бързането ще ви изяде главите!
    Последни новини