От х:

Днес в x:

Обиколката на България ще се проведе за пръв път от 2017 г.

След пауза от две години Обиколката на България ще се завърне, съобщи Българска федерация по колоездене (БФК). За последно състезание имаше през 2017 г., а през 2020 г. надпреварата ще бъде в пет етапа - от 27 юли до 1 август.

"Това е една нова страница за българското колоездене. Надяваме се да направим колоезденето национален спорт, тъй като има голям потенциал и е сред най-гледаните в световен мащаб", обяви президентът на БФК Драгомир Кузов при обявяване на партньорство с ДЗИ.

Надпреварата ще започне на 27 юли с пролог в София. Следващите етапи ще са от София - Пазарджик, Пазарджик - Момчилград, Момчилград - Пловдив, Пловдив - Сливен, последният етап ще завърши в Бургас.

Обиколката на България е едно от най-старите многоетапни надпревари в Европа, като се провежда за пръв през 1924 г.

Подадени са заявки от над 40 отбора, а надпреварата е с категоризация 2.2 по Международния колоездачен съюз (UCI). Заявки са подали два тима от проконтиненталната система (второто ниво на професионалното колоездене). Единият от тях е Alpecin-Fenix, за който кара една от големите звезди в момента Матю ван дер Пул, и Uno-X.

Потвърдено участие в Обиколката на България за Alpecin-Fenix има италианският спринтьор Саша Модоло, който има 46 победи в кариерата си, сред които и два етапни успеха в Джиро д'Италия през 2015 г.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини