От х:

Днес в x:

„Забавното лято“ на Младежкия център започва в понеделник

И през това лятото традицията на забавления за децата в Хасково продължава по инициатива на Младежкия център.

Стартът на „Забавно лято“ е този понеделник-11 юни, когато децата ще имат възможност да се запознаят с дейностите на центъра.

Откритият урок на Камерен оркестър -Хасково е на следващият ден. Участниците в „Забавно лято“ ще се докоснат и до инструментите от фолклорната музика с помощта на

музикантите от Народния оркестър на общината. Освен това ще има и уроци по народни танци. Музикалните инициативи продължават в света на джаза.

Екотематиката ще бъде засегната чрез забавните игри в проекта “Аз обичам природата“, който е разработен съвместно с Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

В няколкодневното занимание „Избери си професия“ освен, че ще се запознаят с различните професионални направления, учениците ще видят представлението „Зъбки -бели като гъбки“. Във втори ден на професиите децата ще се срещнат с артисти от Драматично куклен театър „Иван Димов“, а в третия-с местни пожарникарите, ще научат повече и за космонавтите, на място във военното поделение ще разберат какво е да си военен.

Децата ще са и пътешественици- и ще посетят Терариума в Минерални бани, планирана е екскурзия до село Мезек, включено е и пътуване до Извора на нимфите в димитровградското село Каснаково.

Има и ден за игри наречен „Игри в градската градина“. Тогава аниматорите от Младежки център ще представят игрите с които са се забавлявали техните родители и дори баби и дядовци.

Интересен ще бъде и урока по етикет в Професионалната гимназия по туризъм. Там малките ще научат основни правила за поведение на масата и за сервиране, и хранене. В друг от дните малчуганите ще се включат в ателието „Месим хляб“, а в заниманието „С парцал и глина“, ще се учат да моделират.

В заниманията се включва и Регионалния исторически музей на Хасково с урока „В света на историята“. Участниците в забавното лято на младежкия център ще откриват съкровища в музея, за да се запознаят с историята на региона.

По начин, подходящ за деца, опасността от наркотиците ще бъде представена в един от дните за занимания от специалистите от Превантивно информационен център, центъра по наркотични вещества и Българския червен кръст

Заниманията в Младежки център приключват на 6 юли с плажна фиеста на един от басейните в парк Кенана.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Рр
    РР
    1 0
    17:53, 8 юни 2018
    Какви са сроковете и критериите за записване в Забавно лято? Втора година се интересуваме, но местата са заети.
Последни новини