От х:

Днес в x:

16 °C

„Забавното лято“ на Младежкия център започва в понеделник

И през това лятото традицията на забавления за децата в Хасково продължава по инициатива на Младежкия център.

Стартът на „Забавно лято“ е този понеделник-11 юни, когато децата ще имат възможност да се запознаят с дейностите на центъра.

Откритият урок на Камерен оркестър -Хасково е на следващият ден. Участниците в „Забавно лято“ ще се докоснат и до инструментите от фолклорната музика с помощта на

музикантите от Народния оркестър на общината. Освен това ще има и уроци по народни танци. Музикалните инициативи продължават в света на джаза.

Екотематиката ще бъде засегната чрез забавните игри в проекта “Аз обичам природата“, който е разработен съвместно с Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите.

В няколкодневното занимание „Избери си професия“ освен, че ще се запознаят с различните професионални направления, учениците ще видят представлението „Зъбки -бели като гъбки“. Във втори ден на професиите децата ще се срещнат с артисти от Драматично куклен театър „Иван Димов“, а в третия-с местни пожарникарите, ще научат повече и за космонавтите, на място във военното поделение ще разберат какво е да си военен.

Децата ще са и пътешественици- и ще посетят Терариума в Минерални бани, планирана е екскурзия до село Мезек, включено е и пътуване до Извора на нимфите в димитровградското село Каснаково.

Има и ден за игри наречен „Игри в градската градина“. Тогава аниматорите от Младежки център ще представят игрите с които са се забавлявали техните родители и дори баби и дядовци.

Интересен ще бъде и урока по етикет в Професионалната гимназия по туризъм. Там малките ще научат основни правила за поведение на масата и за сервиране, и хранене. В друг от дните малчуганите ще се включат в ателието „Месим хляб“, а в заниманието „С парцал и глина“, ще се учат да моделират.

В заниманията се включва и Регионалния исторически музей на Хасково с урока „В света на историята“. Участниците в забавното лято на младежкия център ще откриват съкровища в музея, за да се запознаят с историята на региона.

По начин, подходящ за деца, опасността от наркотиците ще бъде представена в един от дните за занимания от специалистите от Превантивно информационен център, центъра по наркотични вещества и Българския червен кръст

Заниманията в Младежки център приключват на 6 юли с плажна фиеста на един от басейните в парк Кенана.

 Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Рр
  РР
  1 0
  17:53, 8 юни 2018
  Какви са сроковете и критериите за записване в Забавно лято? Втора година се интересуваме, но местата са заети.

Хороскоп за 30.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
За да намалите риска от грешки се консултирайте по делови и други въпроси, които ви затрудняват. Приветствайте желанието на някой да ви помогне, не бъдете излишно горди. Тенденция към стабилизиране на финансовото ви положение ще се задълбочи, но до тогава ви чака много работа.
30 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
В добра физическа и психическа форма сте и ще поддържате темпото си непроменено. Краткосрочните ви планове ще се развиват без особени отклонения, което значи, че ще получите онова, за което се трудите. Ставайки по-общителни ще си осигурите информацията, от която се нуждаете.
30 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Този ден ще мине под знака на непрекъснатото движение. Ще се захващате ту с едно, ту с друго и в крайна сметка ще останете доволни, ако успеете да свършите нещо докрай. Не позволявайте околните да вземат решенията вместо вас, но бъдете доста-тъчно тактични, за да избегнете споровете. Здравето е ви повече от отлично.
30 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще е запълнен с делови срещи, както и с изпълнението на служебни и бизнес-задачи. Личните ще оставите на втори план, с намерение сте да приключите по-скоро ангажимент, от когото очаквате да последват финансови и други развития. Не оспорвайте мнението на партньорите си и ще ви бъде по-лесно да осъществите целите си.
30 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очакват ви успехи, ако делата ви са прозрачни, а вие честни и принципни. В семейна среда ще споделяте вълненията си и с топло чувство към близките си, ще изразите вниманието и обичта си към тях. Не отхвърляйте едно предложение, преди да сте го обмислили, защото носи добри възможности.
30 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Проявеното от вас внимание към проблемите на околните ще ви се върне под формата на изгодно предложение или друга придобивка. Подобрявайки общуването с тях, няма да пренебрегнете и собствените си нужди. Други ще се заемат с домашните задачи. Много от тях чакат вниманието ви.
30 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вероятно се надявате на резултати, по-добри от тези, които сте планирали. Ще се осъществи идея, която сте считали за възможна и това със сигурност ще улесни работата ви. Околните черпят от вашата енергия и желание да свършите всичко по най - добрия начин. Явно не пестите труда си.
30 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Тактичността и деловият ви усет ще ви помогнат да се възползвате от завързана ситуация. Изгодите, които ще извлечете значително ще улеснят бъдещето ви (най-вече материалното им изражение). Проблеми във взаимоотношенията с институциите може да отнемат доста време, но в крайна сметка ще получите това, към което се стремите.
30 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Удовлетворени сте от посоката, в която се развиват делата ви. Не пестите усилията си, когато искате да постигнете нещо и това определя и успехите, които бележите. За предпочитане е да се насочите към дейности, свързани с комуникация и обмен на идеи. Ще останете очаровани от предложението на малко познат човек.
30 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
На работното ви място предстои промяна, която открива добри възможности за вашето издигане. Възползвайте се от това и положете съответните усилия, за да покажете на какво сте способни. Бъдете по-инициативни и пробивни и ще спечелите.
30 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повече яснота по предстоящ проект ще получите след срещите, които ви предстоят. В никакъв случай не подценявайте възможностите на хората, с които се срещате, и не си създавайте впечатления от пръв поглед. Умеете да прониквате в невидимото, направете го и сега. Ще си помогнете.
30 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Успявате да се справите с важен проблем днес, което ще изпълни със чувство за добре свършена работа. Не оставяте длъжни на човек, който се е отнесъл недоброжелателно с вас. Посвещавате голяма част от времето си на любимия човек, с когото прекарвате страхотни моменти заедно. Настроението ви значително ще се подобри след като получите добра новина свързана с ваш близък човек.
30 окт 2020
Последни новини