От х:

Днес в x:

Откраднаха 3373 избиратели. Хасково пред рецесия. Преглед на печата

Откраднаха 3373 избиратели, информира в челно заглавие "Новинар юг" днес. Вандали разбили витрината в ОУ "Любен Каравелов", бившата руска гимназия в Хасково, и отмъкнали списъците с избирателите.

Съдят четирима за кражба на 20 т. метали от "Химмаш", акцентира изданието на 2 страница. Четирима роми са изравени пред съда за крупната кражба миналата година.

Аптеките в Хасково протестираха рехаво, усилен трафик за Гърция чакат по празниците, подменят дограмата в дома за стари хора, са част от заглавията на страницата.

Синовете не ексдепутат хулиганстват в "Пайнер", съобщава на трета страница вестникът. Става дума за близнаците на бившия жълт депутат Димчо Димчев. Георги отнася 10 дни арест, брат му само глобен.

Мъж без книжка се троши, номерът краден, хасковлийка спипана с фалшиви 200 евро, обраха ловец и кебапийница, са другите заглавия на криминалната страница.

Рецесия налегна регионалната икономика, акцентиран на 4 страница изданието. 42 пъти по-мръсен въздух дишат в Димитровград, четем още на страницата.

"Хеброс" пак се дъни у дома с 0:1, четем на спортната страница. "Хасково" и "Стамболово" падат като гости с по 0:3 допълва в подзаглавие изданието.

Българите взаимно се изоставихме, казва в интервю за вестника Мариус Куркински. Разговорът с него е публикуван на 7 страница. Премиерата на "Златната мина" е довечера.

Скнадал: Двама социалисти по терлици със Станишев в Москва, четем в голямото заглавие над главата в "Хасковска Марица". Жара Пенева и Божидар Драганов включени в делегацията на премиера без знанието на местните червени шефове. Критерии за избор няма, всичко е въпрос на връзки, коментират редови социалисти.

Хасково и областта пред рецесия, гласи другият акцент от първа страница в броя. Сериозни спадове бележи икономиката през първите три месеца на годината.

Безпомощни медици оставят 11-годишно дете без лечение, четем в акцента на втора страница. Възможностите за лечение на малката Мира Иванова в България вече са изчерпани, родителите сами търсят чужди клиники за спасение на детето си.

Обитатели на махала от години без адреси, четем на трета страница. Става дума за харманлийското Маламардере. Кметът Лисков обещал на ромите там да уреди адресната им регистрация, сега се канел да им бута къщите, допълва вестникът.

Шеф на комисия със спорен статут, четем още на страницата. Става дума за шефа на комисията конфликт на интереси в Свиленград – Атанас Атанасов, който бил и представител на общината в дружеството "Еко солар енерджи".

Парите от ЕС отиват при инициативните и бързите, четем в заглавие на 4 страница.
Дали?

"Троянски кон" или циркова кобила пред коневръза в Москва, четем на 9 страница в броя. Публикацията е посветена на енергийния спор с Русия.

Това бяха основните теми в днешния регинален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини