От х:

Днес в x:

Инструктор: Шефът на автоинспекцията в Хасково иска 1000 лв. рушвет

Шефът на хасковската регионална дирекция "Автомобилна инспекция" Анастас Анастасов пред свидетели ми поиска 1000 лева рушвет. Това твърди в сигнал до транспортното министерство Йордан Гочев, управител на "Гочев-Тодоров" ООД.

Йордан Гочев уточнява, че не представлява останалите си колеги от Хасково, тъй като не е упълномощен, но твърди, че положението при тях е същото.

Директорът Анастас Анастасов ми постави условие –или си плащам 1000 лева като останалите школи за подготовка на шофьори, или ми създава проблеми, които ще унищожат фирмата ми, потвърди пред Haskovo.net Гочев. Аз обаче отказах, допълва той



Заплахите на шефа на автомобилната администрация в Хасково не останали без последствия – фирма "Гочев-Тодоров" ООД била подложена на масирани проверки, в резултат на което били съставени 12 акта. Всички те бяха отхвърлени от съда, казва Гочев.

Собственикът на фирмата твърди, че е готов да предостави на разследващите аудиозапис, както и свидетели, които да потвърдят за искания му рушвет. В сигнала си Гочев казва още, че при теглене на жребия за изпитните комисии съставът бил нагласен. Това ставало като се вадел определеният плик от урната, докато всички фирми изтеглят листчетата с комисията си, след което в празния съд се пускал плика с предварително определената комисия за дадена фирма.

Гочев сигнализира и за други нарушения – в ДАА Хасково има председател на изпитна комисия със средно образование ПУЦ – Тодор Стоев, докато за обучаващите инструктори висшето образование е задължително.

Няма такова нещо, дори не искам да го коментирам, заяви по телефона директорът на ДАА Анастас Анастасов, който е в отпуск до 11 май. Той декларира, че отношението към фирмата на Йордан Гочев е същото, каквото е и към останалите 33 учебни центъра в областта.
Работил съм 17 години в системата на МВР и никога не съм бил наказван, допълни Анастасов.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини