От х:

Днес в x:

Турският рушветчия с 90-те хиляди евро остава постоянно зад решетките

Изображение 1 от 2

    Постоянна мярка “задържане под стража” определи днес Окръжният съд в Хасково за 27 годишният турчин с немски паспорт Бурак Азиметли. Той бе задържан в събота, след като предложи 500 евро рушвет на пловдивския митничар от мобилната група на Капитан Андреево Живко Киряков, за да не прави повторна проверка на БМВ-то му. При първия оглед с рентгена митничарят забелязал съмнителен пакет на мястото на резервната гума. Служителят отказал парите, а в съмнителния пакет се оказали недекларирани 90 000 евро. Пред разследващите Бурак Азиметли не е дал никакви обяснения за парите.

    От окръжната прокуратура поискаха налагането на най-тежката мярка за неотклонение заради голямата сума на подкупа, както и на нелегално пренасяните пари. Немският гражданин е обвинен в две престъпления, и двете тежки.

    Защитникът му поиска по-лека мярка, домашен арест в хотел или парична гаранция. Бурак Азиметли заяви в съда, че е направил грешка, за която съжалява и също поиска по-лека мярка за неотклонение. Съдът обаче прецени, че той може да се укрие или да извърши ново престъпление и го остави в ареста.

    Определението на хасковските магистрати може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      S7
      S74LK3R
      18 -2
      17:51, 16 май 2018
      Домашен арест в хотел....що за пародия.
    • 2
      21
      21
      4 0
      00:44, 17 май 2018
      разпродадоха държавата , ограбиха КТБ.., знаейки кои са , и нищо не правят по случая., . това е хасъл пародията ......ГАНЬОВЩИНА....
    • 3
      Ас
      Асковски бек
      2 0
      09:52, 17 май 2018
      Този си е чиста проба джихадист от ИД.
    Последни новини