От х:

Днес в x:

700 на хорото във „Васил Левски“, заедно с хиляди българи в 25 държави

    Близо 700 ученици от 1 до 11 клас и учителите им извиха грандиозно хоро в двора на СУ „Васил Левски“ в Хасково. Фолклорната изява е под мотото „Розите на България“ и е организирана от министерството на образованието и науката. Тя е по повод днешния 11 май – празника на светите братя Кирил и Методий.

    По този повод в голямото междучасие дворът на хасковското училище беше огласен от „Празнична сюита“. На хорото се хвана и директорката на училището Милена Михайлова. „Идеята е да покажем, че наистина обичаме нашата родина“, каза тя след приключване на емоционалните танци.

    Задоволство от инициативата изказаха и ученици. „Получи се много добре. Трябва да стане традиция“, каза шестокласникът Иван Христов.

    В отбелязването на празника се включиха хиляди наши сънародници в над 25 държави по света. В България инициативата е подкрепена от 941 училища, детски градини и читалища от всички области, както и от над 50 български неделни училища в чужбина.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Ко
      кокорбашиев
      13 -3
      21:36, 11 май 2018
      Бих искал да кажа на тая директорка че патриотизма и любовта към РОДИНАТАне се изразяват само в игране на хорца
    • 2
      Не
      Незапознат
      7 -1
      22:39, 11 май 2018
      Който и да е на мястото на въпросната личност наистина би обичал нашата родина.Но това е друга тема и да се върнем по същество на сегашната.Много неща в историята ни са раздвоени някои пък насила сдвоени.Така е и с честването на Солунските братя.В две версии.Църковна на 11 май и държавна на 24 май.След въвеждането на Григорианския календар в България който е съвременният международно признат светски календар празникът се чества на 24 май.След като Българската православна църква, получава статут на патриаршия, въвежда като литургичен календар Новоюлиански календар който премахва грешката на стария Юлиански календар.Така денят на Кирил и Методий се почита от църквата на 11 май по църковния календар.Това между другото е противоречие.Първи известия за празнуването на Кирил и Методий са за 11 май през 1858г. а модификацията на юлианският календар е разработена в началото на 20 век.Каква грешка тогава се поправя след като датата си остава една и съща?И още едно интересно допълнение.Григорианския календар е осъден на Константинополския църковен събор и забранен за използване от православните Църкви.Може да е поредната глупост на МОН да организира църковен празник в светска институция каквито са учлищата.Да заповяда да се присъединят към инциативата им.Но поне е весела и радостна за децата.За тези участвали в забавлението.Журналистката която използва математиката трябва да не забравя че тя е точна наука.Това че директорката и е казала че в училището има около 700 деца не означава че всичките са участвали.Или поне снимките трябвада са минали през програми от рода на фотошоп за генериране на нови лица за да стане написаното стане вярно.
    • 3
      Da
      DASKAL
      5 -1
      07:02, 13 май 2018
      Божее, каква е тази показност и фалшива демонстрация на тази директорка и помощничките й. Докаросани като за сватба, да им видим тоалетите.Фалшива и пошла реклама
    Последни новини