От х:

Днес в x:

Глоби след опит за рекорд за най-дълго хоро, танцували в едно от Седемте рилски езера

Глоби след опит за рекорд на Гинес за най-дълго хоро в Рила планина. Участници от хорото не са спазили режимите в националния парк и са навлезли в едно от Седемте рилски езера.

Те са нагазили във водите, а кадърът, качен във Фейсбук, предизвика възмущение и беше споделен многократно. 
 
Дирекция "Национален парк Рила" започва процедура за налагане на глоби занеспазване на режимите в защитената територия, информираха от МОСВ. Решението е във връзка със събитието вчера в района на Седемте Рилски езера.
 
Дирекцията е издала разрешение за заснемане на сцени от филм, като в заповедта на директора на парка са дадени изрични указания за начина на провеждане на снимачните дейности и организацията им. Заповедта не е била спазена, извършени са нарушения на Закона за защитените територии, плана за управление на парка и установените режими и норми в парка.
 
На организаторите на събитието - Фондация "Нашият дом е България", във връзка със заснемане на филма "Нашият дом е България" ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на директора на парка. При установяване самоличността на участниците в нарушението, които нерегламентирано са навлезли в езеро "Близнака", също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност.
 
За юридически лица Законът за защитените територии предвижда налагане на имуществена санкция от 1000 до 10 000 лв., а на физически лица - глоба, като минималната е в размер от 5 до 100 лв., а максималната от 500 до 5000 лв.
 
Вчера служителите на парка не допуснаха нерегламентирано навлизане на моторни превозни средства в защитената територия.

Източник: dariknews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ма
  мастикаджия
  3 0
  08:03, 13 авг 2018
  Тая фондация да направи следващото хоро в къщата на Баце.Хем и място има.
Последни новини