От х:

Днес в x:

Деца от „Васил Левски“ учат за лекари

    Трудно ли се става лекар? Какво прави той? Кой е неговият помощник? Отговори на тези въпроси получиха първокласници от училище „Васил Левски“ в Хасково от д-р Веска Василева, която е дългогодишен шеф на Кожния диспансер и баба на едно от децата в класа.

    Учениците слушаха лекарката с интерес, а на някои от въпросите й отговаряха единодушно, защото бяха запознати с хуманната професия. „Лекарите лекуват болните. Оперират. Когато някой го боли корема, трябва да видят какво му има и да го махнат“, обясниха в захлас децата.

    След диалога, д-р Василева показа на учениците макети на медицинска сестра и лекар с лампа на главата, а по-досетливите деца заявиха, че това е специалист по уши, нос, гърло.

    Заниманието във „Васил Левски“ се осъществи по проект „Твоят час“ към Министерството на образованието и науката, а групата по интереси от първолаци се нарича „Обичам България“.

    Любовта към родината, чувството за родова принадлежност и уважение към миналото се формира още от най-ранна възраст. Всичко започва с обичта към семейството, родния дом, училището, родния край, за да се осъзнае след години като родолюбие, обясни ръководителят на проекта и класен ръководител Станка Костадинова.

    В тази връзка децата научиха много за своя род, изработиха родословно дърво, с помощта на родителите си, проучиха и техните професии.

    След срещата с д-р Василева някои от учениците поискаха да станат лекари, а други настояха за избраните си от тях професии – актьор, фризьор, учителка, футболист, полицай, стоматолог и други.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      От
      от опит
      18 -3
      13:59, 2 фев 2017
      Д-р Василева е невероятен човек и лекар.
    • 2
      Сп
      Спасов
      13 -3
      15:52, 2 фев 2017
      Поздравления за д-р Василева!
      Прекрасен човек и лекар!
      Бъдете здрава д-р Василева!
    Последни новини