От х:

Днес в x:

Фуат Гювен: Бизнесцентърът в Хасково няма да е мол

Няма да правим мол в Бизнесцентъра в Хасково, отрече ширещите се в града слухове турският бизнесмен Фуат Гювен, който купи сградата от общината. Той присъсва днес на храмовия празник на църквата "Живоприемний източник" в Свиленград, за чийто ремонт бе дарил 55 000 лв. Ктиторски портрет на Фуат Гювен бе закачен в предверието на храма, на влизане бизнесменът го огледа с интерес (на снимката долу)



"Живоприемний източник" е една от най-старите църкви в граничния град, строена през 1850 година. През 1912 година е срината до основи от отстъпващите турски части.

Запитан от репортер на Haskovo.net дали знае кога и от кого е сринат този православен храм, Фуат Гювен отговори: Не знам. Бизнесменът допълни, че непрекъснато прави дарения, за които не иска да се дава гласност.



Светата литургия в храма днес се водеше от старозагорския митрополит Галактион. Владиката поръси със светена вода кмета на Свиленград Георги Манолов, гостите и много миряни.



Няколко казана с курбан пушеха в градинката срещу църквата. Десет маси бяха опънати за гостите под клонестото дърво пред храма.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини