От х:

Днес в x:

55 мини кораба плаваха край Харманли

    За поредна година Харманли е домакин на кръг от Държавното първенство по корабомоделен спорт. Язовир „Кюмюрлука“ край Града на Белоногата събра 55 състезатели от над 10 клуба в страната. Участниците бяха разделени в класове и възрастови групи – до 18 г. и над 18 г. Най-малък от тях е 6-годишният Владислав Тончев от МК „Димитровград“. Имаше и две представителки на нежния пол.

    Едните от състезателните съдове са умалени копия на действителни кораби. Те трябваше да преминат през определена фигура, очертана с шамандури (вехи) в рамките на 7 минути.

    Другата група модератори, насъбрали се около микроязовира, трябваше за 6 минути да направят с радиоуправляемите си лодки максимален брой обиколки на триъгълник, ограден във водата с шамандури.

    Финалът на шампионата е в неделя до обяд, а от 14 часа е награждаването.

    Състезанието в Харманли се провежда за 16-та поредна година, обясни Веселин Димитров - председател на местния клуб „Емил Димитров“, който е организатор на първия кръг от Държавното първенство. То е част от програмата по повод празника на града - 2 май. Вторият и третият кръг от надпреварата тази година ще се проведат в Пазарджик.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини