От х:

Днес в x:

Комисията по законност не подкрепи предложението за намаляване на заплатите в ОбС

Постоянната комисия по обществен ред и законност не подкрепя докладната записка от „Коалиция за Хасково“, в която се предлага намаление на заплатите на общинските съветници. Това трябва да стане с промяна в Правилника за дейността на ОбС, където са определени възнагражденията. Припомняме, че предложението бе подкрепено от комисията по бюджет.

Коалицията на бившия кмет предлага заплащането за участие в комисии на съветниците да се плаща не по 8 процента от заплатата на председателя на ОбС, а да е в размер на 3 на сто от нея. Така, вместо досегашните 172.80 лв. за участие в комисия, те ще получават по 64.80 лв. Спестените средства на годишна база ще са около 80 000 лева, които от коалицията предлагат да се дадат за увеличаване на заплатите на медицинските сестри в училищата и детските градини.

Председателят на комисията Исмаил Исмаил отбеляза, че в обяснителната записка към докладната пише, че предложението за промяна в Правилника за дейността на ОбС не е било публикувано за обсъждане 30 дни преди разглеждането му в ОбС, както е по закон, защото било в условията на „извънредни обстоятелства“.

„Не виждам нищо извънредно в случая. Също така не е ясно как са определени тези 3 процента. Има и други нередни неща, но липсата на публикация на проект за промяна в нормативен акт 30 дни преди разглеждането в зала е достатъчно основание да не го подкрепим“, каза Исмаил.

Предложението за намаляване на заплатите ще бъде разгледано на сесията на ОбС в петък, ако съветниците решат да го включат в дневния ред.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Пи
    Питаме
    20 -2
    10:56, 26 апр 2018
    Нее ли редно,да се публикува спиъка на съветниците, кой къде работи.Смвтаме,че гражданите имаме право да знарм това.На каква работа и позиция са били по време нс предизборната кампания и сега. Тогава наистина ще повярваме,че работите за нас.
  • 2
    Пр
    принцесата от Монако
    18 -3
    10:58, 26 апр 2018
    Искам да попитам - къде да разгледаме КОНЦЕПЦИИТЕ на новоназначените директори на дирекции и секретаря на общината!?!?!
  • 3
    11
    111
    23 -2
    11:06, 26 апр 2018
    Ей, гладници, само гледате как да си запазите възнагражденията. Щото пък много работите. А за медицинските сестри пак няма увеличение! Нямало спешност!!! А за вас има спешност да си вземате паричките, а?
  • 4
    Бо
    Боянка
    6 -15
    11:37, 26 апр 2018
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 5
    Па
    Пазарлък
    8 -5
    11:46, 26 апр 2018
    Ясно е че е имало договорка - нашата комисия ще иска намаляне ама вашата няма да даде :(
Последни новини