От х:

Днес в x:

Хасковлия: броячът на светофара до автогарата образува тапи от коли

Изображение 1 от 5

    Броячът на светофара до автогарата в Хасково не е настроен по оптимален начин, заради което се получава тапа от коли, сигнализира читател на Haskovo.net. Той уточни, че червените светлини от всички посоки на булевардите „Съединение” и „Стефан Стамболов” светят с еднаква продължителност от 27 секунди, а зеленото е едва 11 секунди. Това според него предвижда продължителен престой на автомобилите, изчакващи на кръстовището. За 11-те секунди на зеленото могат да потеглят само няколко коли и движението се затапва, обясни още бдителният гражданин.

    Хасковлията е на мнение, че трябва да се направи промяна в регулацията, като се увеличии продължителността на зелената секция на светофара и по двата булеварда, като интервалът за преминаване по „Съединение” трябва да е по-продължителен, тъй като е сравнително по-натоварен от „Стефан Стамболов”.

    Нашият читател припомни още, че няма зелена вълна за трите последователни светофара по „Съединение” - на кръстовището с „Раковски”, до ДНА и този до автогарата.

    Шефът на общинско предприятие „Екопрогрес” инж. Райко Лозев, който отговаря за поддръжката на светофарите, заяви, че ще извършат проверка по случая. Той поясни, че обикновено служителите от „Екопрогрес” настростройват съоръженията спрямо параметри, зададени им от специалисти. Решението за промяна на секундите на броячите на свтофарите трябва да бъде взето от Транспортна комисия към общината, коментира инж. Лозев. Той допълни, че ще може да даде конкретно становище по случая след проверка в понеделник.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      Ха
      Хасковлия
      8 0
      09:19, 23 апр 2018
      Светофара на Дунав и Георги Кирков е същият зеленото свети много късо време червеното е много повече
    • 2
      As
      asko
      4 -1
      09:40, 23 апр 2018
      За какви решения става дума, сфетофарите на „Съединение” и „Стефан Стамболов” сменят вече за втори път настройките след студа. Първия път го регулираха бързо, но този път се търси протакане. Шефът на Екопрогрес да потърси дали има решение за намаляне на продължителността на светене и тогава да чака решение за увеличаването. Мисля че имаше нещо по въпроса, още когато имаше статия за новите камери на КАТ.
    • 3
      Ми
      Миро
      4 0
      11:08, 23 апр 2018
      Не само там светофара прави тапи. На кръстовището на Раковска и Съединение светифара също. Незнам кой настройва тези светофари,но опеределно не е шофьор,който кара по улиците на Хасково.
    • 4
      A
      a
      4 0
      13:25, 23 апр 2018
      ами да махнат светофара и да направят кръгово,толкова много място има там.също и на кръстовището на цигарена фабрика .за какво са ни тия светофари?така и общината ще пести от скъпи ремонти и подръжка , ако трябва да го направят експериментално няколко месец с временни пластмасови червени заграждения. а за тролейбусите ще се измести леко мрежата
    • 5
      An
      Ansv
      0 0
      14:07, 23 апр 2018
      Съгласен съм с това, че кръговото е най-доброто решение, но за съжаление хасковлии така и не се научиха да карат по кръгови. Колкото до светофарните уредби, обикновено имат и ръчен режим, така, че в полов момент да застават общинска и да управляват ръчно.
    • 6
      Л-
      л-т николов от с Г извор
      2 -2
      14:19, 23 апр 2018
      Какво кръгово ви се мота в главите бе ГЛАВОЦИ то сега при светофари54 не се дава път на пешеходеца и то при зелено а камо ли при кръгова той ще може да мине Най добро решение за регулиране на движението си остава СВЕТОФАРА
    Последни новини