От х:

Днес в x:

Учредиха награда в ПМГ на името на ученик от първия випуск

    От тази година Природо-математическата гимназия “Акад. Боян Петканчин“ в Хасково ще връчва награда на името на един от учениците от първия випуск на училището. Призът “Марко Марков“ ще се дава на изявен ученик през годината. Учредяването на наградата обяви по време на патронния празник на школото днес директорът му Донка Тодорова в присъствието на самия Марко Марков, който беше придружен от сина си . Идеята за създаването на наградата е именно на сина му. Чрез нея искал да зарадва баща си за 60-годишния му юбилей, но и да подкрепи в развитието му най-добрия ученик на завършващия випуск.

    Наградата е одобрена на заседанието на Педагогическия съвет преди седмица и е утвърдена със заповед на директора.Тя ще бъде грамота, плакет и парична сума от 1000 лева, която ще се осигурява всяка година оттук насетне от семейство Маркови.

    На 15-ти май, когато е изпращането на абитуриентите, ще бъде връчена и първата награда „Марко Марков“.

    „Стараем се всяка година да има нещо ново за патронния ни празник и тази награда, която много ни радва, е новото за 46-та годишнина от създаването на училището“,сподели Донка Тодорова. Тя посочи, че подкрепя категорично и създаването на Наградата "Ученик на годината на Хасково", чието учредяване ще бъде предложено за гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет. „Смятам, че идеята е страхотна. С удоволствие от нашето училище ще предложим ученици в четирите категории, в която наградата ще се връчва. Чрез тази инициатива хората ще могат да разбират какво се случва в училищата в Хасково. Ще се дава и добър пример към по-малките ученици, защото всеки, които ще бъдат номиниран от своето училище, ще заслужава тази награда на 100 процента“.

    В гимназията и днес имаха повод да се похвалят с успехи. Рая Манчева от 12-ти клас, която е с първа награда на Националното есенно състезание по физика и втора от Пролетната надпревара, е призьорка и от Националния кръг на Олимпиадата по физика.

    Деветокласникът Любен Балтаджиев пък се класира за втора поредна година в Националния кръг на олимпиадата по математика и е сред 20-те ученици в класацията от цялата страна.

    И днес ученици от ПМГ пътуват за състезание по математика в Бургас, а през следващата седмица областният победител Веселин Зинков от 9-ти клас ще участва в Националната олимпиада по математическа лингвистика.

    За празника си Математическата гимназия получи и поздравителен адрес от областния управител на Хасково Станислав Дечев, който беше връчен от заместничката му д-р Стефка Здравкова. Тя поздрави учениците и им пожела да не спират да търсят и откриват на нови знания.

    А след официалната част коридорите и класните стаи на гимназията се превърнаха в огромна сцена за изява.

    Настроението беше отворено с българско хоро във фоайето на училището, което се изви след финалния кръг на надиграването между  танцьорите от 8 и 12-ти клас.

    С игрите на баба и дядо се забавляваха най-малките ученици от гимназията, които са в Школата по етнография с ръководител Антоанета Никова.

    През това време в кабинета по история тръгна видеоурокът, подготвен от Клуб “Родолюбие“, с ръководител Дияна Славова, посветен на 142-та годишнина от избухването на Априлското въстание.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (13)

    • 1
      Ко
      Колега
      9 -15
      12:37, 20 апр 2018
      Кой е Марко Марков,неизвестно име .МГ има випускни... Виж коментара
      • 00
        001
        13 -3
        13:58, 20 апр 2018
        Ако беше прочел статията щеше да разбереш!!!!!!Ако имаш акъл да проумееш написаното разбира се !!!!!!!
    • 2
      Ка
      Камен
      16 -4
      13:30, 20 апр 2018
      Наградата носи името Марко Марков, тъй като той е нейният патрон, т.е. финансовата награда ще бъде дарявана на победителя именно от лицето, чието име носи.

      Бъдете по-позитивни и радостни от това, че има желание за подкрепа между хората в града ни. Това е същественото в случая.
    • 3
      Ка
      Каунь
      8 -3
      13:44, 20 апр 2018
      Абе,"колега","Ко" много си прост бе.Ами,като много знаеш,защо не си финансираш/значи да даваш ти парите/ и ти една награда от 2000 лв ,а?
    • 4
      Ам
      аман от мошеници
      8 -8
      13:45, 20 апр 2018
      В България всичко може да се купи. За 1000 лв. Утре някой срещу 1000 лв може да си вдигне паметник на площада.
      • 00
        001
        6 -4
        14:02, 20 апр 2018
        Скрий се в дупката от която си излязъл злобно същество такова!!!!!!!
    • 5
      Вт
      втори аман
      12 -2
      15:06, 20 апр 2018
      Учредява се награда на именото на някой, обикновено за някакви заслуги, не щото можел да финансира 1000-то лева. Като може, да дарява по едни 1000 лева без награда. Мислех, че поне това училище ще остане нормално, но ... Нищо против човека, знам че е ресторантьор, може да е много прекрасен като човек и добър в ресторантьорството, но... само това. А това, не е достатъчно да ти учредят награда.
      • Ко
        Колега
        4 -1
        15:55, 20 апр 2018
        Браво! Точно в целта!!! Все още има мислещи с главата си хора в този град,надявам се, възпитаници на МГ.
    • 6
      Уч
      Учител бивш МГ
      2 -4
      17:38, 20 апр 2018
      ПОдкрепям напълно коментарите на ВТ и КО, ама защо не се учреди награда на името на някой от учителите, създали реномето на тази гимназия. Учениците са успешни в живота,благодарение на учителите си. И не учителската пенсия да е наградата, а грамота,плакет ,статуетка да отличат първия сред първи. Всичко останало е груб материализъм. Тези 1000 лв не стигат даже за добър компютър.
      • Не
        Незапознат
        0 0
        00:02, 21 апр 2018
        Груб материализъм значи?Но веднага сметнахте че няма да стигнат за добър компютър.Като бившо даскалче фръцкате се тук че нематериалното е важно а пък споменатата сума смятате за какво ще стигне и за какво не.По какво по дяволите сте бил даскал?По каквото и да сте били надявам се не сте преподавали така лицемерно уроците както написаното току що от вас.Последното изречение буквално осира цялото ви мнение по въпроса.Ако го нямаше даже нямаше да си помисля че някога може би сте се мислели за непризнато величие което сега се опитва да си избие комплекса.Добре,но поне го направете както трябва.А не да ми се тръткате тука интилигентно че вместо награда на ученик по добре на учител да се дадяла.До там ли я докарахте?Да завиждате на тези които сте учили че са станали по-добри от учителите си ли?
    • 7
      Ро
      Ротари
      1 -2
      17:43, 20 апр 2018
      Здравко няма ли да го женим за Сакаджийска или мама Марги не дава ?
      • Со
        Сори
        2 -1
        17:51, 20 апр 2018
        Мама Марги не иска унгарски коне в родата !
      • Д-
        Д-р
        2 -1
        18:05, 20 апр 2018
        Голямо мазнене падна за милионите на Маркови.
    Последни новини