От х:

Днес в x:

Ковачки вещае още 10 години криза

Финансовата криза ще продължи най-малко още 10 години, прогнозира днес бизнесменът Христо Ковачки в Хасково.

Според него най-силно кризата ще се усети у нас тази зима и идната пролет.

По думите на Ковачки сегашното ниво на безработицата у нас е от порядъка на 15-16 %, а в края на годината - ще стигне нива до 20 -30 на 100, което ще доведе икономиката ни до колапс.

„Кризата вече се усеща в страната ни все по-осезаемо", твърди бизнесменът. Той изнесе данни, според които по време на великденските празници електропотреблението у нас е било 2 600 мегавата, което е спад в сравнение с потреблението на ток в празнични дни през последните 7 години.

Христо Ковачки, който е председател на инициативния комитет за учредяване на "Българска индустриална камара", беше в Хасково по повод серията от срещи в цялата страна за разясняването целите и мотивите на новата бизнес формация.

Над 1000 молби вече са постъпили от различни по ранг фирми в цялата страна, които искат да членуват в БИК, която ще бъде учредена на 22 май в София.

Според идеолога на новата бизнес структура няма адекватни реакции и мерки от управляващите за справяне с кризата и основната задача на камарата е бизнесът сам да си помогне в тежката ситуация.



Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини