От х:

Днес в x:

Общинар троши катинари в Свети дух, жалват се от него в полицията

Общинският съветник от Минерални бани Станко Янков е строшил катинарите на туристическия комплекс "Свети дух" заради гостенин, който искал да разгледа древната крепост. Работещият в столичната община Иван Костов заедно с група свои приятели поискал да влезе в комплекса, който се стопанисва от хасковската Търговско промишлена палата.

Това станало вчера около 17 часа. Вратите обаче били заключени с катинари и повиканият на помощ общински съветник Станко Янков ги изкъртил и хвърлил в дерето.

Видях потресаваща картина, каза за Haskovo.net Янков. Навсякъде буренаци, на пилона виси скъсан трибагреник, а осветлението явно е не работило от тържественото откриване на обекта миналата година. На информационния център бе залепена "заповед" от ХТПП, в която се цитира решение на ОбС Минерални бани, което не е вярно, каза още Янков. Във въпросната заповед се определя такса вход от 1 лев, а такова решение ОбС Минерални бани не е вземал. Имаме решение само да предоставим обекта за стопанисване на ХТПП, но това стопанисване ли е, риторично попита общинарят и припомни, че по проект там са вложени 360 000 евро. Къде потънаха тези пари и кой ги открадна, попита Янков.

Затова още на следващата сесия на ОбС ще внеса предложение да отменим това решение и предоставим "Свети дух" за стопанисване на някоя общинска фирма, допълни той.

Шефът на ХТПП Янчо Янев от своя страна коментира пред Haskovo.net, че е възмутен от вандалската постъпка на Станко Янков. Ако беше тийнейджър, щях да го разбера, но общински съветник да троши, не мога да го приема, каза Янев. По думите му на вратата има звънец и ако е заключена, всеки може да позвъни, а до няколко минути екскурзоводката ще пристигне и ще ги разведе из древната крепост. Имаме 4 екскурзоводки, уточни той.

Янев добави, че в полицията е подадена жалба срещу общинския съветник Станко Янков.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини