От х:

Днес в x:

Кметът атакува левчето за детска градина в съда

Кметът на Хасково Добри Беливанов е атакувал в Административния съд облекчението от един лев на ден за детска градина. Решението на ОбС бе прието през февруари, но неяснотите около него продължават и днес. По информация на Haskovo.net някои детски градини в Хасково начисляват старата такса, която е 25 лева постоянна част и променлива част от 20 лева, в зависимост от посещенията на детето. Други забавачки пък събират от родителите новата такса от лев на ден. За целта е достатъчно родителите да попълнят декларация, че поне единият от тях има адресна регистрация в общината. Темата породи и поредния скандал в Общинския съвет на последната сесия в петък миналата седмица.

Добри Беливанов внесе и сигнали в прокуратурата, както и до областния управител. Окръжната прокуратура отказа да атакува решението за облекчената такса в съда, но градоначалникът оспори постановлението им пред апелативните прокурори в Пловдив.

Кметът Добри Беливанов уточни, че иска от съда отмяна на решението, защото няма финансова обосновка, което е задължително по закон. Той допълни, това е промяна в наредба и няма срок за обжалване. Чака се и тълкуване на решението от ОбС. Кметската администрация смята, че така формулираното решение е неясно и може да се тълкува като промяна в постоянната част на таксата, в променливата или и в двете.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (17)

  • 1
    Пр
    Пророк Илия
    37 -24
    15:51, 2 апр 2018
    ей умря си на ината този човек. тръгна срещу хората и това не е добре. ще свърши лошо. за какво му е тази война с младите хора. не и без това не останаха в града. ще си иде сам и намразен от целия град.
    • Di
      direktor
      32 -18
      16:24, 2 апр 2018
      Крайно време беше това безумие сътворено от популистите в общински съвет да влезе в съда. Не знам защо така и не се сетиха да си го коригират както трябва за да няма възможност за различни тълкувания. Сега кмета им бил виновен, не искал такса от един лев. Не че не иска. Ако си прочетат тая корекция в наредбата, която сътвориха -на два пъти гласуваха дори става ясно, че освен сегашната постоянна такса трябва да платят и по левче на ден. Има една точка от старата наредба която не са отменили нито с първото си нито с второто си” коригиращо” решение. Така че евала най после влиза в съда и да се реши тая простотия.
    • Di
      dimitrovgrad
      29 -18
      17:22, 2 апр 2018
      Бря богато Хасково бе, ще спести общината на майките пари за едно две сядания на кафе. И голям шум Що в Димитровград не ги намалиха? Щото кмета е Гербер и не бива да му мътят водата. Ама в Хасково може щото кмета им рече на гърбавите къш от тука. Не им изтърпя далавераджийските напъни.
      Сега ще го насадят с дефицит в бюджета и да обяснят навсякъде че не се справя...
  • 2
    От
    Отвратен
    27 -15
    16:13, 2 апр 2018
    Пидна ни от тоя тъп кмет и още по-тъпите гербери
  • 3
    Ur
    urist
    36 -9
    16:27, 2 апр 2018
    Ей изнадяхме се това безумие най-после влиза в съда. Как не го проумяхте, никой до сега не е искал наистина децата ви да ходят за левче на ден на градина. Целта е да нахендрят кмета, казано по хасковски. Като са малко приходите от градините- а пари за тях в бюджета не са предвидени повече, да стане така че общината да не може да плаща за храната на децата/ щото събраните от родителите пари няма да стигнат/ и да ревнат, че кмета е оставил гладни децата. Съчиниха го” хитрите” гербаджии, които добре че се сетиха за Беливанов, та да вкарат 15 общински съветника. Никога нямаше да видят това мнозинство ако се бяха явили с бай Станчо областния , с прякор обратното на умното. ама то йсега стои в сянка че грижа бере с тая ограда дето падна…. нали е ИНЖ. разбира ги работите.
    Не знам как ще гледат хората ако съда им каже че това дето го из..ха в две поредни заседания едното от които извънредно е едно голямо нищо!!! Що ли не седнат да се разберат с кмета и да изчисля точно колко пари има и колко може да е тая такса? Не сядат на една маса с него защото той не им търпи далаверките. Отряза ги и сега им е виновен за всичко. Както се казва вдигнали са го на мушка. Целта е да го оризилят.
    • Ko
      kovo
      5 0
      09:45, 3 апр 2018
      Подкрепям това, което е написал "Юрист". Разбира се, трябва да се помага на семействата с малки деца, но бих посъветвал Кмета да публикува баланса за градините - Колко струват на Общината и каква част от тях заплащат родителите. Нека тези, които предлагат намаляне на тежестта от родителите, да покажат от къде да дойде недофинансирането.
  • 4
    Di
    direktor
    34 -15
    16:29, 2 апр 2018
    Не знам как някой им се връзва на популистичните напъни на ГЕРБ. То е ясно че за един лев на ден не могат да ми нахранят детето в градината , за нови мебели и ремонти хич не можем да мислим…как решиха че в един средностатистически град като Хасково има чак толкова много пари в бюжета, що в София не намалиха таксите или в така прехваления им Димитровград???? …голяма мешавица сътвориха големи умници се извъдиха тия от ГРОБ… Сами ще се закопаят
  • 5
    Su
    surgun
    22 -18
    17:52, 2 апр 2018
    Този пенсионер Кмет за нищо не става.!!
  • 6
    До
    Доктор Х
    29 -7
    17:56, 2 апр 2018
    Жоро гела и Светла има да пишете коментари цяла нощ с различни имена- юрист димитровград и директор и каквото ви дойде на акъла само дето не ви излезе кривата сметка да цоцате от кмета и от общината. Иначе никой нормален не вярва на думите че с един лев няма да му наханят детето че ги пише родител. То това е ясно. Но общината за това събира дънъци да ни храни децата. А не да плаща вашите далавери и екскурзии до Русия. Нали? Аз съм родител и данъкоплатец. А вие не.
    • Ке
      Кенанския Маймун
      12 -4
      20:49, 2 апр 2018
      Сигурно кандидат кмета Георги Крадльов им е обеща по една голяма краставица - нерязана :))
    • Jo
      John
      4 -2
      01:02, 3 апр 2018
      абе, Докторе, да не каже кмета, че събира данъци да ни такова жените?
  • 7
    Бе
    Беливанов иди си вечеu
    16 -17
    19:23, 2 апр 2018
    Родители,не ги слушайте ,че няма да гледат детето ви с 1 лев.Ами има институции за контрол ,дупе да им е яко ,ако не спазват указанията ,така ,че Беливанов да не се прави на хитрец ,че хората вече се изнервят.
    • Не
      Незапознат
      5 -1
      10:05, 3 апр 2018
      Не намесвайте или по точно не заплашвайте с институциите!Ей все още има малоумни и арогантни родители!Човек когато малко животно държи в ръцете си му е мило пък какво остава за дете.Нормален,повтарям нормален никога не би навредил на дете независимо дали дупето му е яко или не.В детските градини и училищата гафовете общо казано стават поради това че е невъзможно да се върви след ''гъза''ако използвам вашият израз на всяко дете.Разбира се има и изключения.Точно това е работата на така наречените институции.Когато има проблем да го елиминират.Властта или контрола не трябва да се натяква.Той трябва да го има и да се появява там където е необходимо.А вие какво,опитвате се размахвате тоягата която даже я и нямате.Преди проблема да прехвърлете и решавате като деспот(ка) помислете на колко деца които познавате липсват първите 7 години.Понеже явно сте и ограничен(а) човек и може до тук нищо да не сте разбрали ще ви го кажа по просто.Независимо таксата каква е щом заведението СЪЩЕСТВУВА децата няма да се гледат по различно от сега.
  • 8
    Ке
    Кенанския Маймун
    17 -7
    20:40, 2 апр 2018
    Знаете ли кое е възмутително и оскърбително ?
    - Градината на ден струва 10 пъти по-малко от цигарите и кафето на родителите
    - Учителките , персонала и Общинската администрация за тия пари трябва да изтърпяват цялата гавра на родителите с "зверовете - преподавателки "
    - Количеството злоба която може да се събере в една грозна женска душа като тая адвокатката на Форукомци и Делян Кумеца - Таня ли бше , Тянка ли ?
  • 9
    Ма
    Майка с дете
    3 -6
    22:09, 2 апр 2018
    Нека някой разбиращ да ми обясни какъв е проблема? С една дума Община Хасково иска в ДГ да се плаща повече от 1лв. храноден, така ли? А постоянните такси да останат или като се увеличи храната за ден с повече от 1лв. таксите ще намалеят, така ли? Ако е така колко да се плаща? Изобщо някой разбира ли за какво се хабим тук?
    • Га
      Гагарин
      7 -2
      22:53, 2 апр 2018
      На калпав космонавт, ракетата му е крива!
  • 10
    Ке
    Кенанския Маймун
    6 -1
    08:24, 3 апр 2018
    Като заведе детето в Детската градина и седне на кафе , маймуната хвърля 5-6 лева без цигарите :))
Последни новини