От х:

Днес в x:

Строителен бос си загради улица в Хасково

Отсечка на хасковската улица "Македония" е заградена от двата края с масивни бариери, сигнализираха в Haskovo.net читатели. Те се оплакаха, че улицата е приватизирана заради строителен обект, а заради бариерите не могат да се приберат по домовете си, без да прескачат или да минават под загражденията (на снимката долу).



Проверка на място установи, че уличката наистина е заградена. Единият й край илиза на "Кърджалийска", там е поставено едното заграждение. Другата бариера е на трийсетина метра, а между двете остават входовете на три сгради.



Издигащият се на това място строеж е многоетажна жилищна сграда. Тя се строи от хасковската фирма "Алпина – тур", чийто шеф е Вълкан Джисов.



Нели Станева, заместник кмет по строителството на община Хасково, заяви пред Haskovo.net, че разпорежда две проверки по случая. По думите й главният архитект на общината не знае за приватизираната улица, нито дали строителната фирма има разрешение за това. Според Станева за нуждите на строителството е възможно временно да се ограничава достъпът по някои улици, но не знае дали конкретният случай е такъв. Другата проверка, възложена от заместник кмета, е на комисията по транспорт.

Резултатите от проверките ще станат известни след празниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини