От х:

Днес в x:

Ученици и учители от „Васил Левски” засадиха нова гора

    Учениците и учителите от СУ „Васил Левски” в Хасково посадиха нова гора с подкрепата на община Минерални бани и горсдкото стопанство в „Момчилград”, които осигуриха 50 фиданки зимен дъб и място за засаждането им край село Горно Брястово. Инициативата е по повод седмицата на гората.

    „Българските гори са нашето национално богатство. Те ни привличат не само с красотата, а с богатото си растително и животинско разнообразие. Горите са жизненоважни за нашето отцеляване, защото те са Белите дробове на Земята. За съжаление днес голяма част от горите се унищожават чрез изсичане, опожаряване, от глобалното затопляне и промените в климата”, заявиха от училището.

    Нашата страна има великолепна природа и гори и ако обръщаме малко повече внимание на този факт ние ще осъзнаем защо трябва да ги опазваме, коментираха още от „Васил Левски“.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Пи
      писна ни
      9 0
      20:38, 30 мар 2018
      цирк, жив цирк........... точно където унищожиха гората
    • 2
      Не
      Незапознат
      9 0
      21:47, 30 мар 2018
      Дълго преди да напиша по долното се чудех дали да го направя.Не заради нещо друго а заради това дали няма да е заяждане.Такива моменти на противоречие с мен си въобще не харесвам.Нещо хубаво да се направи а аз да виждам в думите казани след това ако не лицемерие то като общи приказки които звучат като социалистически лозунги.Заявили,коментирали че трябва да опазваме,съхраняваме.....Всичките училища се надпреварват да садят,засяват,насяват.......и после дрън-дрън високопарни слова.Тази табела за начало на гората не само няма да я има но и така наречената гора която трябва да стане също.Не че съм пророк но обикновено така става.Дейността е извършена,рекламата е направена.Добре но от тук нататък едва ли някой ще се заинтересува какво става.Да се надяваме поне че специално там нещата няма да са така.В Горно Брястово са богаташки къщи и вили.Пък и шефката на точно това учебно заведение е от тяхната каста така да се каже.Не възприемайте думите ми като ирония или неприязън!А като вяра че благодарение на тези така наречени чорбаджии ще е предпоставка наистина да стане гора а не само дума която четем в статията.Много,много,много малка вяра.Покрай пътя на това това училище има градинка,зелено оазисче в което има вкопан и бетониран билборд рекламиращ еди коя си програма.Вътре до нея има подобен но по скромен такъв указващ пък тя по какъв проект е.Хубаво,няма лошо.В началото се поддържаше горе долу.Но всичкото това беше защото евентуално се очаква проверка как се стопанисва.Времето след като изтече за контрола никой нищо не го интересува.Всичко е пито-платено.
    • 3
      Ba
      Bai
      6 -1
      22:07, 30 мар 2018
      Кмета сече други да садят браво
    • 4
      Ке
      Кенанския Маймун
      6 0
      06:35, 31 мар 2018
      А ако погледнете снимките на сателита на Гугъл Карти - ще видите че баш около тия села гората е
      като изрязана на квадрати ... хиляди кубици дървен материал са отвлекли ходжите от герб , мургавите им помощници и бейовете от дпс :))
      Сателита не лъже :))
    Последни новини