От х:

Днес в x:

Хайдушка софра събира в Хасково любителски фолклорни състави от цялата страна

Край „Хайдушката софра“ в Хасково тази година ще се завъртят над 1000 танцьори от любителски фолклорни колективи от цялата страна.

От сутринта до късна доба самодейците от 53 колектива, които участват в петото издания на фестивала, ще танцуват и ще вселят любителите на хубавите български танци.

Основен организатор на събитието, чиято идея е да популяризира и съхрани палитрата от български фолклорни танци и хора, е хасковския клуб за български народни танци "Фъртуните на Мишо", с ръководител Мишо Кадиев.

Сборът за „Хайдушка софра“ е в събота от 9 часа на площад “Свобода“. Танцьорите ще стигнат от там със шествие до зала „Дружба“, където ще е надиграването.

Всеки от колективите, сред които има и пет детски състава, ще се представи с по два танца.

Гости на фестивала са „ Българка Джуниър квартет“ и Ансамбъла на Каракачаните . Официален гост на събитието е и Павел Зарев от асоциацията на хореографите.

Всички участници ще получат специални юбилейни плакети и грамоти за участие.

Община Хасково подкрепя провеждането на фестивала финансово, за провеждането му са отпуснати 7 хиляди лева.

Основните организатори на фестивала „Фъртуните на Мишо“ са подготвили за гостите и зрителите и красиви изненади, които ще бъдат подредени на базара на производителите. Парите от продажбите ще бъдат използвани за закупуването на носии за състава.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ва
    Васко Димов
    16 -4
    12:33, 23 мар 2018
    На добър час на “Хайдушка софра“! Не се съмнявам, че всичко ще е наред. Досегашните издания са доказателство, че Мишо и неговите сподвижници се справят перфектно с организацията.
  • 2
    Лю
    Любител
    12 -1
    13:03, 23 мар 2018
    Браво на Мишо! Възхищавам се на енергията, хъса и желанието, което има за поддържане на фолклорните традиции и присъствието им и в нашия град! Чудесен е фестивала, прекрасна организация, много настроение и български дух! Пожелавам му още дълги години да организира този фестивал!
  • 3
    Гр
    градски
    6 -3
    15:26, 23 мар 2018
    Успех! Градът пак ще живне с хубави хора и хубава атмосфера!
  • 4
    Ср
    срамота
    1 -3
    12:08, 24 мар 2018
    общината да беше позакърпила някоя дупка с асфалт в града,а не да хвърля 7000лв,за да повдига самочувствието на танцуващите"фортуни"-разведени нещастници и други такива,търсещи мъжко внимание.някакви по-значими изяви?????!!!!...много,мнооого рядко,колкото да им се чува името и че съществуват,всичко останало-пияндурски мохабети .толкова танцови групи имаше в града-баш те ли аджаба ще се слагат за лице на града ни...ами идете та вижте довечера в салон мега-какво изхвърляне и представяне ще има-българина е свикнал да се удря в гърдите,що не си правят софрата сами и със повече солидни спонсори-те и спонсорите им такива-с тях ядат и пият,.....тропкайте краченца,тропкайте
Последни новини