От х:

Днес в x:

10 отбора в надпревара в Хасково за най-добър млад монтьор и шофьор

    Професионалната гимназия по селско стопанство и транспорт „Н.Й.Вапцаров“ в Хасково посрещна днес участниците в един от четирите регионални кръга на тазгодишното състезание „Най-добър автомонтьор и водач на МПС“. Домакинството на хасковската гимназия е чрез избора на Министерството на образованието.

    Състезателните тимове от Крумовград, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Карлово, с.Виноградец и от Професионалната гимназия домакин се явяват на Регионалния кръг след победи на училищните етапи в своите населени места.

    За доброто настроение на всички поздрав изпратиха танцьори на Представителния фолклорен танцово ансамбъл „Хасково“.

    Като официални гости на откриването на състезанието присъстваха шефът на Регионалното управление по образование Христина Боева, старши експертът по професионално обучение към Управлението, Иван Ванчев и Иван Панайотов от РУО. Надпреварата подкрепи и експертът от „Образование, култура, младежки дейности и спорт“ в Община Хасково Деян Александров. Състезателите бяха аплодирани и от присъстващите в залата представители на бизнеса. Състезанието става възможно със спонсорската подкрепа на „Интер Карс България“ ЕООД.

    С добре дошли гостите и състезателите приветства и директорът на ПГССТ „Н.Й.Вапцаров“ инж. Донка Станчева. „За нас е удоволствие да сме домакин и то не за първи път на Регионалното състезание. През последните години колективът ни работи за усъвършенстването на материалната база в училището. Три от петте поста, на които младите хора ще покажат знанията си и уменията, са оборудвани със съвсем нова техника, отговаряща на съвременните модерни изисквания.“, посочи директорът.

    Хасковското училище под ръководството на преподавателя по практика инж. Атанас Атанасов в състезанието представят 11-класниците Алекс Ангелов,Димитър Димитров и Валентин Рашков. Те участват в етапите при автомонтьорите. Маринел Ангелов от 12-клас този следобед ще представи Професионалното училище на полигона в една от най-атрактивните части на състезанието-надпреварата с автомобили, която е индивидуална. На училищния полигот момчетата трябва да преодолеят пет елемента за най-кратко време и възможно най-прецизно.

    Всички 10 отбора минават теоретични тестове за автомонтьори.

    При награждаването в събота сред най-добрите състезатели ще бъдат разпределени 15 купи за отборно и индивидуално класиране.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Ер
      еро
      4 -7
      14:12, 16 мар 2018
      Интересно е как са успяли да ги накарат да дойдат в училището? Вижда се много добре от снимките, че даскалите персонала и журналистите са много повече . Отчита се някаква дейност.
      • До
        До Ер
        4 -4
        19:55, 16 мар 2018
        Тук са само състезателите.
    • 2
      Ко
      компетентен
      4 -1
      15:21, 16 мар 2018
      Директорът се казва Донка, а не Тонка!
    • 3
      Шу
      Шумахер
      6 -2
      12:20, 17 мар 2018
      На третата от снимките е господин Валентин Костов,инструктор в учебен център Калпаков ЕООД,един от най-добрите мога да кажа ,както на местно ниво така и за цялата област.Невероятни професионалисти и отзивчиви хора са целия екип във фирмата,взимащи присърце работата и обучението на младите , бъдещи шофьори.Взимайте пример от тях !!!!!!!!!
    • 4
      До
      Доволен
      2 -2
      12:28, 17 мар 2018
      Да така е номер 1
    • 5
      До
      Доволен
      2 -2
      12:31, 17 мар 2018
      Номер 1
    • 6
      Еж
      ежко
      2 -2
      14:15, 17 мар 2018
      питайте го колко точки са му останали в талона?
    Последни новини