От х:

Днес в x:

Код в розово: Хасково каза Не! на тормоза в училище

    Стотици деца и възрастни от хасковските училища и учреждения казаха „Не!“ на тормоза в училище. Те се изразиха в защита на свободната воля , като се облякоха в розово.

    Последната сряда на месец февруари е ден, в който от 2007 година насам милиони хора по света посвещават на каузата в защита на правото на избор. Денят придобива все по-голяма популярност дори и сред най-малките ученици.

    Защитниците на каузата в Хасково качиха снимки от местата, където отбелязват Деня във Фейсбук страницата на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към общината, която тази година раздаде около 2000 тениски в цвета-символ на Деня против тормоза в училище -розовото.

    Служители от общинската администрация показаха своята съпричастност. Още от сутринта децата и преподавателите им в ЦСОП "Д-р Петър Перон" също се включиха в инициативата. Децата раздаваха розови листчета с положителни послания, защото има начина да се избегне тормоза и той е като му се противопоставим. Съпричастни в розово са и от екипа на Областния информационен център. „Ден срещу тормоза! Ние сме съпричастни и днес и всеки ден!, написаха като послание от Общностния център. Учители и деца облякоха розови фланелки и в ПГДС "Цар Иван Асен II". На Код: розово отговориха и от ОУ " Христо Ботев"- с. Динево. Своите послания изпратиха и школниците от хасковската финансово-стопанската гимназия "Атанас Буров". Тематичен кът направиха и учениците от Математичаската гимназия. 

    Денят срещу тормоза в хасковското училище „Климент“ беше отбелязан с флашмоб. Децата изрисуваха и розова фланелка върху белия сняг.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Хм
      хм
      4 -1
      13:59, 28 фев 2018
      Едва ли ще кажат да
    • 2
      См
      СМЯХ
      12 0
      15:41, 28 фев 2018
      Близкото бъдеще. Брюксел, начално училище „дедо Юнкер“, I клас, урок по История.
      Учителката изпитва Иванчо:
      - Иванчо, разкажи ни накратко историята на държавата България.
      - Държавата България е създадена през 681 година от хан Аспарух, просъществувала до 2018 година. Намирала се в териториите на днешните държави Румъния, Гърция, Сърбия и Македония. Источната и граница била Черно море. Държавата България и изЧЕЗнала през 2018 година. Причините са много, но основната е продажбата на ЕРП ЧЕЗ на Гинка от Пазар… некакво селце там. Друго нищо не е известно, госпожице, защото документите са засекретени от последния и единствен гоподар на България, другарят Питек и шайката ГЕРБ. Това е всичко известно за тази бивша колония на ЕС.
      - Благодаря, Иванчо. Отлично. Това е за днес деца. Свободни сте.
    • 3
      52
      521486
      7 -3
      16:48, 28 фев 2018
      И ние от школското общежитие сме против насилието на Настенка, която денонощно ни поставя задачи за да правим нейните селски вечеринки, с които де се прави на много работна, за да взема големи заплати и награди. Не дава на някой друг да се изяви, че да я засенчи. Нали е любовница на шефа и затова той не я пенсионира, макар че от години е навършила възрастта за пенсия. Голяма наглост. Няма закон за тая интригантка, която се мисли за велика и единствена. Все едно общежитието не може без нея. Самочувствие без покритие. Кога ли ще свърши най-сетне това нарушение на закона.
    • 4
      Ми
      минас ованес- керкенес
      6 0
      20:08, 28 фев 2018
      Абе Кръшков цяла годинаъ чета за тая НАСЕНКА от *********** била пенсионерка много пари вземала била любовница на някакъв шеф и т н и т н Абе отидете вижте тая работа разследвайте и публикувайте за тия неща с Насенка че веце ни омръзна да четем за нея А може и да изскочи някой заек от това разследване --- я любовна афера я някаква далавера --знае ли се Нали за това сте журналисти
    • 5
      Ке
      Кенанския Маймун
      0 0
      22:56, 28 фев 2018
      По голям джендър празник от Хелуина НЯМА ! - Деня на ******* Дон Бочко ди Рапоне :)))
    Последни новини