От х:

Днес в x:

Ученик: Агресията в училище идва главно от семейната среда

  „Агресията в училище според мене идва главно от семейната среда и може би малко от компютъра, може и от телевизията. Ако родителите на едно дете постоянно се карат, то започва да ги копира“. Това заяви ученик от СУ „Иван Вазов“ в Плевен, който е сниман в документалния филм „Агресия“.

  Прожекцията бе изгледана от хасковски ученици в днешния Ден срещу тормоза в училище, известен като Ден на розовата фланелка. Продукцията е предоставена на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) Хасково безвъзмездно от Асоциация „Докосни дъгата“. Филмът е финансиран по Национална програма за изпълнение на младежки дейности на Министерството на младежта и спорта.

  „Всеки пети ученик в България споделя, че има проблеми с агресията. Училището често е само сцена, на която се проявяват пропуските във възпитанието и стереотипите в семейството“, казват педагозите и експертите.

  Беше проведена и дискусия с учениците от Хасково на тема „Училищен тормоз. Разпознаваме ли го и как да му противодействаме.“ Тя бе водена от секретаря на МКБППМН Юлия Динкова. Тя заяви, че за радост в община Хасково сигналите за тормоз в училище са изолирани случаи.

  На дискусията присъстваше Динко Тенев – заместник-кмет на Община Хасково и председател на Комисията. Той призова учениците да бъдат малко по-смирени и както са съпричастни с радостта на приятелите си, така бъдат съпричастни и с тяхната болка. Всички в един глас извикаха: „Не на тормоза“.

  По-късно ученици от хасковски училища проведоха флашмоб пред сградата на Община Хасково. Децата и младежите, облечени с розови тениски, пуснаха послания за доброта и човечност в розов кош, в който символично изхвърлиха негативни мисли.

  Източник: Haskovo.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
  Последни новини