От х:

Днес в x:

Скляпчовците вземат хотел Аида от Гювен. Преглед на печата

Братята Румен и Димитър Ставреви, известни като Скляпчовците, искат да купят хотел "Аида" от турския бизнесмен Фуат Гювен, информира в заглавие над главата "Хасковска Марица". Очаква се сделката да бъде финализирана до месец.

Прецакват стотици със земите за петролопровода, пише в другото водещо заглавие на първа страница в "Хасковска Марица". Става дума за Бургас-Александруполис. Земите, през които ще минава тръбата, няма да бъдат обезщетявани, както са се надявали собствениците. Намерът е, че държавата ще ги взема за "временно ползване".

Себахтин Исмаил иска по двама от ДПС в комисиите на ОбС, четем още на страницата. След като предложението да се вкара човек на Доган в постоянните комисии не мина на миналото заседание, за следващото Исмаил иска в тях да влязат по двама. Искането му идва като очакване на благодарност за рамото, което той удари на кмета Иванов при предаването на bTV от площада в Хасково, отбелязва изданието.

Кредитни ии заложни къщи се роят в условията на криза, пише на втора страница. След затягане на режима за отпускане на заеми от банките, бум отбелязват "лесните кредити" и заложните къщи.

Прибират оборота на 13 борчлии, четем на трета страница. Става дума за акцията на данъчните, които напират да съберат налозите в цялата страна. В Хасковско са набелязали 13 магазина и кръчми.

Магазинерки нащрек заради фалшиви двадесетолевки, четем още на страницата. Ментетата били майсторски изработени и продавачките не се доверявали на собствената си преценка дали банкнотите са истински.

Автономизъм изповядват само болни мозъци, твърди в интервю за вестника Фикри Гюлистан, един от свободомислещите хора в ДПС, както го представя изданието.

Гръцки войник мъкне чувал дрога от Харманли, пише в заглавие над главата "Новинар юг". Съдът остави в ареста редника от гръцката армия Павлос Кириакидис, армейски трибунал го иска в родината му, допълва вестникът. Войникът бе спипан миналата седмица да прекосява границата с 4 кила канабис.

500 бона заровени край Каснаково, четем в другото водещо заглавие на първа страница. Близо година след приключването на проекта, за който ЕС отпусна чрез програма ФАР близо половин милион лева, обектът тъне в запустение.

Станишев поряза Хасково с милиони, акцентира изданието на втора страница. Става дума за голямото харчене на кабинета, който отпусна стотици милиони за някои общини, предимно управлявани от ДПС. Хасково не взе нито лев.

Млад крадец закопчан след гонка с полицията, задигнаха 1.5 тона фураж от паткарник, евтини бензиностанции под прицела на ДАНС, това са част от заглавията на криминалната страница.

Поп Тоньо – узунджовският Остап Бендер в расо. Така е озаглавен материал на 6 и 7 страница, посветен на "добрите самаряни" поп Тоньо Тонев и благоверната му Донка, които замъкнали мнозина от региона с пари и коли.

Кризата тресна и балета – нашите пак първи, четем на 12 страница материал, посветен на проведения през уикенда танцов фестивал в Димитровград. Кризата удари родните формации и тази година участниците бяха по-малко от миналата, четем в материала.
Истината обаче е малко по-друга. Миналата година домакинът Тихомир Митев, шеф на "Галаксико", бе наказан от българската танцова федерация за нарушения на правилата и провежданият там фестивал не дава актив от точки на участниците за класиране на национални форуми. Именно това демотивира съставите да не се харчат излишно за един фестивал, от който няма смисъл.
Същото впрочем е положението и с предстоящия фестивал на камерния танц в Хасково. Той също не фигурира в класацията на българската танцова федерация, което превръща тези фестивали в нещо като квартално представление за роднините.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини