От х:

Днес в x:

10 °C

Хасковлия: Паркирах колата на 4 метра от леглото си и ме глобиха

  Поради липса на място в Синята зона един съботен следобед паркирах колата на 4 метра от леглото си по права линия, върху нарисуван на асфалта знак „спирането забранено“. Малко по-късно видях фиш за глоба под чистачката на предното стъкло.

  Това пише във възмутено писмо до Haskovo.net нашият читател Христо Недялков, който ни изпраща и снимки. Мястото е ул. „Климент“ в центъра, точно зад хотел „Аида“. Улицата е проблемна за живеещите в така наречения „блок на артистите“.

  „Там има разчертани 6 паркоместа в Синята зона, а автомобилите само на живеещите в блока са 8. В дъното на уличката, точно където тя свършва, са лепнати на асфалта 4 знака „спирането забранено“. На място, напълно безсмислено, освен ако КАТ и Общината не обслужват по този начин една банка, която също се намира на уличката. Та върху тези четири забранителни знака спират ежеминутно колкото ви душа иска автомобили от целия град. Ако от КАТ командироват един полицай на тази уличка, то той ще преизпълни плана за глобите на цялото управление“.

  Когато обаче нашият читател спрял там, колата била декорирана с фиш за глоба. “…Един-единствен път за всички тези години беше глобен някой, и то живущ в блока, който си беше оставил колата само на 4 метра от леглото си. На съседните 5-6 коли нямаше фишове“, уточнява нашият читател.

  „Според живеещите в блока въпрос на добра воля от страна на общината е казусът да се реши. Просто трябва да се постави една табела, на която да пише „Не важи за живеещите в блока“. Защото като съвестни граждани сме си купили стикери за Синята зона и въпреки това няма къде да паркираме колите си – местата в зоната са 6, а колите 8. Зоната е силно натоварена във всеки един час и е късмет или въпрос на чакане по половин час да се освободи някоя клетка в Синята зона“.

  Нашият читател уточни, че такова предложение е депозирано в общината, но все още нямат отговор. Haskovo.net ще проследи развитието на този случай на следващото заседание на Транспортната комисия към общината, която се занимава с подобни предложения на граждани.

  Haskovo.net

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (22)

  • 1
   Ян
   Янков
   75 -26
   10:31, 19 дек 2017
   "Спрях, върху знак-спирането забранено, и ме глобиха"-жалва се Христо Недялков. Ама се и жалва!!!
   От това по-дебилско изпълнение, скоро не бях чувал.
   Правилата, са за това - да се спазват. Ако всички го правим, няма да има от какво да се оплакваме.
   Нали все за тази пуста Европа говорим, дайте да видим как е решен този казус там.
   Никой не спира против правилата - така е решен, драги ми Христо Недялков!
   • Ни
    НикМик
    48 -15
    10:46, 19 дек 2017
    Не. Човекът се жалва, че са глибили само него въпреки, че живее там, а останалите автомобили не, въпреки, че даже собствениците им не живеят там. От това се оплаква. Тъпо е да платиш за годишен стикер за синя зона и да няма къде да спреш.
   • Ah
    aha
    23 -2
    15:22, 19 дек 2017
    Да, имате си проблем с паркирането пред блока,но ако не бъркам си имате вътрешен паркинг.Ползвайте го по предназначение, а не за складова база.
  • 2
   Ма
   Макси
   37 -6
   10:54, 19 дек 2017
   Хубаво е да спреш колата пред входа на дома си, ама за много хора това вече е недостижим лукс. Живея в дванайсет етажен блок с по шест апартамента на етаж. Едно малко село сме, а на паркинга пред блока има петнайсет места. Като няма място пред блока търсиш някъде на близо. Не паркираш точно пред входа където има място но паркирането е забранено.
   Съгласен съм че в центъра проблема е още по-остър, но няма хляб само с меко. Има и кора. Просто преценяваш кое ти е по-важно. Да си на центъра но да няма къде да паркираш, или да отидеш да живееш на Кенана където място бол, ама магазините и кафетата са на пет километра от теб.
  • 3
   За
   засегнат
   24 -7
   10:57, 19 дек 2017
   цирков е виновен , чакал те е да спреш , да те топне :D :D
  • 4
   Съ
   съседа
   17 -7
   10:59, 19 дек 2017
   Кой е този христо недялков ? ААА той да не е оня Хххххристо. Да той може спира навсякаде !
  • 5
   Гф
   гфа
   33 -2
   11:06, 19 дек 2017
   На 10 метра от там до Мемори паркинга , почти винаги има места , но не трябва да спреш точно пред вас защото те мързи !!!
  • 6
   Pe
   Petra
   22 -8
   11:14, 19 дек 2017
   А от Общинска полиция се развяват по кварталите когато ги извикат приятели да се разправят в междусъседски спорове и да глобяват.Може ли да се отзовавате така като ви се обаждат приятели,и после гражданите да плащат ??? Дали шефовете ви знаят какви ги вършите ??? Вие да не сте частна общинска полиция ???
  • 7
   Ха
   Хасково
   17 -4
   11:30, 19 дек 2017
   НикМик-чикчирик . Значи, ако бяха глобили и още някой, този Христо, щеше да е доволен, и нямаше да се жалва? А ако наистина си е платил,за целогодишен абонамент, трябва да има лична оранжева скоба, и така никой няма да може да му спира на ПЛАТЕНОТО място.
   • 00
    001
    14 -5
    11:46, 19 дек 2017
    Ти изобщо запознат ли си с платените места в синя зона??????? Плащаш 70 лева и имаш право да спираш на твоята и на съседните улици но нямаш собствено място!!!!!!!!! Ако платиш 360 лева спираш навсякъде из града където има синя зона !!!!!!!!тези скоби са само плод на твоята фантазия!!!!!!
  • 8
   Ст
   странен
   10 -2
   12:08, 19 дек 2017
   001- плащах 920лв и имаш оранжева скоба. кой не е на ясно не знам
   • 00
    001
    1 -3
    13:20, 19 дек 2017
    Аз също плащам абонамент но ми казаха че опциите са две 70 или 360 лева това с оранжевите скоби явно не е за синя зона щом не ми го предложиха като вариант
   • Ха
    Хасково
    2 -1
    14:26, 20 дек 2017
    001 , аз много добре знам за скобите, но ти явно не си в час. А не са ти предложили, щото са те видели ,че си балък, и са те врътнали. Ясно ми е, че си поредният драскач, който си чеше тумбака, и се чуди с кого да се заяжда в нета.
    Нали така "анонимен" ?
  • 9
   Не
   Незапознат
   16 -5
   12:29, 19 дек 2017
   Това е място за където Общината нехае а КАТ селективно глобява.Наистина излиза че обслужват тази банка.Но каквото и да говорим комбинацията от власт и пари е трудно пробиваема.Банката си е платила както трябва тези места и затова стоят знаците забранено спирането за всички останали.Стърчащите гордо и постоянно колчета красноречиво говорят за това.Като гледам снимката на паркираният автомобил е направо класика в жанра.Няма как да не е подразнил някой от банката.Така че сигналът при всички случаи е от там.Дребно човеченце да се ебава с финансова институция от мастити банкери.Къде дават така?
  • 10
   Ve
   Vesko
   12 -5
   13:29, 19 дек 2017
   Общинската полиция само с автомобилите ли се занимават.Има много работа за тях по автогарата,от наркоманите и крадците до продавачите на масажори и парфюми ментета.Проститутките досаждат и те,а охранителите там са само за параван и те делят и пият с контингента от крадци.Пълна анархия и паплач цари навсякъде денонощно там.Ако не ви се налага никога не отивайте на автогарата в Хасково.
  • 11
   Дя
   ДЯДО МРАЗ
   11 -4
   15:01, 19 дек 2017
   Защо се кесите бе тя цялата държава е на автопилот Единствения пилот в държавата е Президент а този който се прави на пилот е ПОЖАРНИКАР Спасението е въвваши ръце -оправяйте се койкакто може това е и девиза на правителството БОРИСОВ или казано по простичко който маже да крадне да краде който не може ряпа да яде-----ВЕСЕЛИ празници и си наглеждайте безстопанствените коли щото сигурно ще има палежи или пукане на гуми
  • 12
   Хр
   Христо
   5 -2
   17:10, 19 дек 2017
   Вътрешен паркинг няма, там е частен имот. И жалващият се не е подразнен, че само него са глобили, а че тези 4 знака са напълно безсмислени. Уличката е сляпа и не се пречи на никакво движение.
   А колкото до паркинга до "Мемори" и той е винаги пълен.И последно- отстоянието на знака до блока е само на 1 метър. А по закон трябва да са поне 2 метра.
  • 13
   Ni
   Nikolayrs
   4 -1
   17:37, 19 дек 2017
   И според теб трябва да си продам къщата и да си местя цялата цигания и да почвам с начинание което съм градил цял живот да не говорим че трябва да сменям училище на детето всички документи и партиди в ВИК Енерго и още хиляди неща защото на общинарите не им пука за обикновения човек ?!?!?! Ми за това цялата ни държава е на тоя хал щото вместо да си отстояваме правата за всяко нещо се нагаждаме да угодим на шайка мошенници и престъпници .То по тая логика дай всички да се изнесем от БГ та да не пречим на ******и и политици и да се оправи работата ......
   • Ni
    Nikolayrs
    0 -2
    17:40, 19 дек 2017
    репликата ми е към МАКСИ
  • 14
   aха
   3 -2
   22:17, 19 дек 2017
   а тези сини хиксове има ли ги някъде в закона?плод на чий гений са и имат ли право да глобяват за паркиране върху рисунка .а може би със син Х се оказва точното място за паркиране?? ха сега де
  • 15
   Го
   гост
   1 0
   16:33, 20 дек 2017
   Трябва да е Христо Лалев, издателят - ИК "Женда"
  • 16
   C0
   c0oL
   0 -1
   18:27, 21 дек 2017
   да е*а и смотаната ти синя зона да е*а !!!

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини