От х:

Днес в x:

Пуснаха истинските елхи в Хасково, цената между 10 и 15 лева

Изображение 1 от 5

    Броени дни преди Коледа започна продажбата на естествени елхи в Хасково. От вчера стартира и търсенето им на Зеленчуковия пазар. Един от първите купувачи беше хасковлията Тенчо Щерев, който беше избрал най-голямата елха на тържището. Той обясни, че всяка година в семейството спазвали традицията и купували истинско дръвче, придаващо в по-голяма степен коледния дух пред изкуственото. „Имаме много играчки и затова избрах най-голямата елха“, каза таткото на 2-годишно момче и 7-годишно момиче. Той нетърпеливо изчакваше приятел да го вземе с голям автомобил, за да отнесе елхата в дома си.

    Цената на масовите живи елхи е между 10 и 15 лева, по-големите могат да стигнат и 25 лева. Стойката пък струва 2 лева. На тържището се предлагат и зелени клончета за по лев-два. Всички са от смолянския край, обясни търговец.

    Не липсват обаче и почитатели на изкуствените елхи. Директорката на Гимназията по лека промишленост – Росица Иванова се беше запътила да си купи бяла изкуствена елха. Още преди време тя се отказала от покупката на естествените заради бързото падане на игличките на елхата.

    В крайна сметка всеки сам прави избора на коледното дръвче.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Оу
      ОУ П.К. Яворов
      5 0
      09:04, 12 дек 2017
      Я другарката Иванова - дружинната!
    • 2
      00
      001
      12 0
      10:03, 12 дек 2017
      Имате грешка те са естествени ама не са живи!!!!!!!!! За почитателите на естествените ами купете жива в саксия и след това на пролет я засадете!!!!!!!!
    Последни новини