От х:

Днес в x:

КАТ погна шофьорите за дрога и алкохол

От вчера е в ход операция пътна полиция по линия на TISPOL за установяване на употребата на алкохол, наркотични вещества или техни аналози от водачите на моторни превозни средства. Акцията ще продължи до неделя. Това съобщават от МВР

Осъзнаването от водачите на последствията, които биха причинили, управлявайки МПС, след като са пили или употребили наркотични вещества, е една от целите на акцията.

Една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти на пътя в Европа, с голям брой жертви, е точно управлението на МПС след употреба на алкохол и/или наркотични вещества.

По време на проверките освен за алкохол и наркотични вещества полицейските екипи ще следят и за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите.

Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Те
    Теодор
    9 -1
    13:13, 12 дек 2017
    ТИСПОЛ няма ли проведе тематична акция за нокти, чисти дрехи и ръце на шофьорите? Аман от отчитане на евродейност - някои паразити получават тлъсти заплати в тази организация, а местните шефове се натискат да преизпълнят плана за извършени проверки и наложени глоби. Нищо ново под Слънцето!
Последни новини